همدلی در کوچینگ بلیط سفر به دنیای امید و موفقیت
همدلی در کوچینگ بهترین متد برای درک احساسات کوچ شونده و بهترین ابزار برای شروع سفر او به دنیایی بهتر و شادتر.
نقش یک کوچ تنوع و گستردگی خاصی دارد. در هر حال کوچ باید با کمک به افراد آنها را تا رسیدن به اهداف خود همراهی کند. تجزیه و تحلیل مداوم و تنظیم برنامه آموزشی و عملکرد مناسب کوچ شونده از کارهای روتین کوچینگ است.
اما گذشته از همه اینها کوچها به معیارهای روانی نیز اهمیت میدهند. یکی از مهمترن این معیارها همدلی در کوچینگ است که خاطره و نتایج معجزهآسای آن برای کوچ شوندگان در مسیر فتح قلههای موفقیت فراموش نشدنی است.
مقاله پیشنهادی : کوچینگ توسعه فردی چیست؟
مقاله پیشنهادی : هر آنچه باید درباره کوچینگ سازمانی بدانید
همدلی در کوچینگ
در طول تاریخ بهترین رهبران آنهایی بودند در زمانهای سخت پاسخهای مناسب را در اختیار داشتند. البته امروزه دیگر با وجود پیچیدگی سازمانی از رهبران انتظار نمیرود همه پاسخها را در جیب داشته باشند. لیکن از آنها انتظار میرود خود را با ابعاد مختلف سازمان تطبیق دهند یکی از بهترین گزینهها برای تسریع این تطبیق استفاده از کوچینگ است.
تکنیکهای و روشهای مربیگری به رهبران این اجازه را میدهد بدون دانستن پاسخ همه سوالات و بدون اینکه به کارکنان بگویند چه کاری انجام دهند، همچنان موثر باشند.
به زبان ساده کوچینگ در مورد برقراری ارتباط با افراد، الهام بخشیدن به آنها، برای انجام کارها به بهترین نحو و کمک به رشد آنها مهارتهای کلیدی و موثری است. در حقیقت هنر کوچینگ ایجاد چالشها برای دستیابی به پاسخ مناسب است. در این میان مهارت همدلی در کوچینگ فرایندی ثمربخش برای تحقق این اهداف است.
درک احساسات مشتری در کوچینگ
درک احساسات مشتری در کوچینگ بسیار مهم است. هوش هیجانی در این میان نقش خاصی را بازی میکند و بین زوج معیارهای حمایتی و اصلاح، همدلی و همدردی، انگیزه بخشی و کنترل، تعادل ایجاد میکند. در این میان همدلی از مهارتهای مهم در رسیدن به ایستگاه موفقیت است.
توجه داشته باشد که همدردی همان احساسی است که در واکنش به موقعیتهای مختلف افراد بروز میدهید، ولی همدلی درک احساس طرف مقابل و تجربه آن است.
از این رو افرادی هستند که بسیار نگران و گویی تمایل دارند در هر موقعیت به ابراز واکنش و همدردی بپردازند. در نگاه اول این افراد را همدل تصور میکنیم؛ ولی در واقع شاهد دلسوزی زیاد هستیم، در همدلی مرزها و خودآگاهی غلبه بیشتری دارد.
درعینحال همدردی عموماً در زمان غمها معنا پیدا میکند؛ ولی همدلی در هنگام شادی نیز به کار میآید.
بدون همدلی دیگران هنوز هم برای ما بیگانه و مبهم هستند. به قولی همدلی پادزهر شرم است. وقتی داوطلبان به کمک نیاز دارند، میتوان گفت نوعی شرم را تجربه می کنند، اگرچه شادی این تنها خجالتی خفیف باشد، هرچه مشکل بزرگتر باشد این شرم نیز عمیقتر خواهد بود.
ازاین جهت درک احساس و ابراز همدلی برای کمک به طرف مقابل بهعنوان استراتژی مطلوب کوچها برای خنثی کردن شرم و ایجاد شرایط تفکر خلاقانه بهصورت همدلی در کوچینگ مطرح میشود.
بعد از اینکه مبارزه و احساس داوطلب شناخته و پذیرفته شد، تمایل به رشد بیشتر نیز در او بعید نیست و این همان چیزی است که همدلی در کوچینگ به دنبال آن است.
تاثیر همدلی در رابطه کوچ و کوچ شونده
کوچ با نظرات جذاب و سوالاتی که بحث را به چالش جذاب تبدیل میکند نسبت به شرایط داوطلب واکنش نشان میدهد. کوچها از کلید واژهها و جملات کلیدی برای انتقال نظرات همدلانه استفاده میکنند. جملاتی مانند “این باید برای شما بسیار ناامید کننده باشد” یا “به من بگویید چرا این شما را نگران میکند” از این قبیل هستند.
درعینحال که کوچ شما را حمایت میکند به موضوعات خاص و حساس زندگی شما نیز ورود پیدا میکند. همدلی در کوچینگ را میتوان به دو نوع همدلی عاطفی و همدلی شناختی تقسیم کرد.
همدلی عاطفی
همان تمایلی است که به پاسخگویی مطابق با احساس دیگر افراد داریم. به این معنا که وقتی دوست یا مخاطب خاصی در حال تجربه درد است ما نیز به احساس غم و افکار مشابه دچار میشویم. افرادی که سطح هوش هیجانی و درک بالایی دارند، این نوع واکنشها را بهطور خودکار از خود بروز میدهند.
همدلی شناختی
از آن سو همدلی شناختی واکنشی آگاهانه است. گاهی نشان دادن همدردی با افراد آسیب دیده سختتر است. در همدلی شناختی شما خود را به جای دیگران میگذارید و درک بهتر و عیمقتری از تجربهها به دست میآورید. با این اوصاف افرادی که همدلی شناختی را بروز میدهند از شخصیت اخلاقی و هوش هیجانی بالایی برخوردارند.
همدلی در کوچینگ و ترک عادتهای بد
همه ما دچار عادتهای بد هستیم که همچون زنجیری مانع حرکت ما به سمت بهروزی است. بنابراین ترک عادتهای بد از مهمترین گامهای افرادی است که سعی در ایجاد یک سبک زندگی سالمتر و بهتر دارند. اینجا است که نقش همدلی در کوچینگ برجسته میشود.
کوچ حرفهای که سطح بالایی از شفقت، همدلی و درک را دارد، بهترین گزینه و همیار برای ترک عادتهای مضر است. هنگام ترک عادت بد افراد با تلههای فکری منفی روبهرو میشوند که رهایی از آنها خود نبرد بزرگی است. تعیین اهداف معقول و درک ریشه این عادتها از رویکردهای مهم در این نبرد هستند.
عادتهای منفی ماهیتهای مختلفی دارند و هرکدام از افراد با چالشهای خاص و فیزیکی زیادی روبهرو میشوند. با همدلی در کوچینگ یک سیستم حمایتی قوی ایجاد میشود. درواقع توانایی کوچ در درک آنچه داوطلب تجربه میکند عبور از مراحل و نقاط سخت را آسان میکند.
حرکت رو به جلو با جادوی همدلی
از آن سو در برنامه ترک عادت، همدردی میتواند منجر به نتایج معکوس شود. بهانهگیری استراتژی رایجی برای رهای از فشار ترک عادت بد است و با همدردی روند ترک عادت مضر سخت خواهد شد. درحالیکه با همدلی در کوچینگ همیشه جوابهای مناسبی برای نیازهای داوطلب مهیا است، حتی اگر در آن زمان آنچه نصیب داوطلب میشود همان چیزی نباشد که میخواهد، او به روند ترک عادت بد خود ادامه میدهد.
همدلی در کوچینگ روش خوبی برای روبهرو شدن با چالشها است. کوچ با بررسی تاریخچه و وضعیت زندگی فعلی یک مدعی بهترین مسیر برای حرکت رو به جلو را انتخاب میکند.
هنگام ایجاد عادتهای خوب افکار، تجربه احساسات منفی و یادآوری لحظات شکست امری رایج است. لیکن کوچی که به مهارت همدلی مسلط باشد بهخوبی میداند چه زمانی باید داوطلب را از میان احساسات دردناک به جلو هل دهد.
کوچهای حرفهای و همدلی در مربیگری
کوچ حرفهای باید در کار با احساسات قوی باشد و از تحت تاثیر قرار گرفتن توسط احساسات داوطلبان پرهیز کند.
بنابراین کنترل مرز همدلی برای کوچ حرفهای از واجبات است. کوچها نیز انسان هستند و گاهی درگیری در وضعیت شخصی مشتری بسیار تالم برانگیز است.
همدلی توانایی درک و به اشتراک گذاشتن افکار یا احساسات دیگران است. برای نشان دادن همدلی لزومی به تجریهٔ رایط همانند وضعیت دیگران نیست. درواقع ما با انواع احساسات، عواطف، افکار، خواستهها، شادیها، غم ها همراه میشویم.
کوچهای حرفهای آموختهاند چگونه با عمق و عظمت شرایط کوچ شونده کنار بیایند بدون اینکه زیر بار احساسات کمر خم کنند. همدلی در کوچینگ حیاتی است و در میان طیفی قرار گرفته که یک سر آن نگرانی جداگانه و سر دیگر آن همدلی افزوده است.
شناخت دردها توسط کوچها
درد اگرچه جانکاه بهنظر میرسد میتواند کمک کند تا ما رشد پیدا میکنیم و حتی به الهامبخش دیگران تبدیل شویم.
اگرچه داوطلبان به بیان مشکلات و دشواریهای میپردازند؛ ولی کوچ نیز خود برخی موانع را شناسایی میکند. این موارد میتواند شامل احوالاتی شود که کوچ هرگز تجربه نکرده و این جهت شناخت دردها توسط کوچ بسیار مهم است.
مربی که قدرت همدلی و مرز باریک بین همدلی و همدردی را میشناسد و در جستوجوی شناخت عمیقی از درد است، به نکات زیر توجه خاصی دارد.
- درک اهداف و اولویتهای داوطلب
- شناخت زمان مناسب برای پیشروی داوطلب
- شناخت زمان استراحت داوطلب
- ارتباط عمیقتر با داوطلب
- رشد سریعتر
- ارزیابی موانع رشد
مقاله پیشنهادی : صفر تا صد کوچینگ کسب و کار
مقاله پیشنهادی : کوچینگ مدیران ( مسیر موفقیت کسب و کار)
About پریسا احمدی منش
مربی تخصصی کوچینگ و شخصیت شناسی ،مشاور توسعه فردی و شغلی [ پیج اینستاگرام P_AhmadiManesh ]
More Posts by پریسا احمدی منش
دیدگاهتان را بنویسید