هرآنچه درباره استرس تغییر شغل و گرفتن بهترین تصمیم باید بدانید

استرس تغییر شغل

شاید شما هم از جمله افرادی هستید که قصد تغییر کار و شغل یا محل کار خود را دارید ممکن است با استرس تغییر شغل روبه‌رو شوید. همواره شروع یک کار جدید، شروع کالج و دانشگاه، شروع مدرسه و در کل ورود پیداکردن به یک محیط جدید که شناخت چندانی از آن ندارید می‌تواند استرس‌زا باشد.

استرس تغییر شغل یکی از رایج‌ترین استرس‌های افراد در طول زندگی ایشان است. بر اساس تحقیقات هر فردی تا سن 50 سالگی دست‌کم 12 شغل مختلف را در پی یافتن بهترین شغل امتحان خواهد کرد. همواره دلایلی وجود دارد که ممکن است افراد را ترغیب به ترک و تغییر شغل کند. مانند محیط کاری پرتنش، همکاران ناسازگار، رئیس بدرفتار و … استرس در مجموع زمانی در فرد ایجاد می‌شود که فرد خود را ناتوان در حل تعارضات می‌بیند و منابع کافی برای حل مشکل را در خود نمی‌بیند.

استرس می‌تواند بسیار آسیب‌زننده باشد؛ می‌تواند به دنبال خود مشکلات دیگری مانند افشردگی و حتی مشکلات قلبی و عروقی به همراه داشته باشد و در طولانی‌مدت بر عملکرد فرد تأثیر جدی منفی بگذارد و باعث عدم موفقیت در زندگی و کار شود. در این مقاله ما به‌طورکلی استرس‌های عمده تغییر شغل و راهکارهای مختلف برای رهایی یافتن از استرس تغییر کار و مدیریت آن را به شما خواهیم آموخت. ارائه تست mbti به صورت آنلاین همراه با پاسخ‌نامه کامل تشریحی در آکادمی پریسا احمدی منش امکان پذیر است.

5 استرس تغییر شغل در افراد

5 استرس تغییر شغل در افراد

افراد ممکن است به دلایل مختلفی به اختیار یا اجبار شغل خود را تغییر دهند. با وجود فرصت‌هایی که ممکن است شغل جدید پیش‌روی فرد بگذارد استرس تغییر شغل نیز بخش جدایی‌ناپذیری برای ورود به کار و حرفه و محیط جدید است.

  • همکاران جدید

وقتی از یک محیط آشنا و همکارانی قدیمی که ممکن است دوستان شما نیز باشند خارج شده و افراد جدیدی را ملاقات می‌کنید ممکن است در ابتدا غمگین شده و حس تنهایی در شما ایجاد شود. یادگرفتن نام افراد می‌تواند در ابتدا کمی چالش‌برانگیز باشد، به‌ویژه در سازمان‌های بزرگ که همکاران زیادی دارید.

 ممکن است یادگیری نام همکارانتان تا مدت‌ها به یک دغدغه برای شما تبدیل شود. اینکه همکاران شما هریک چه سمت و موقعیتی دارند و کدام وظایف بر عهده ایشان است نیز ممکن است تا جا افتادن شما در مکان جدید کمی ایجاد دردسر و استرس برای شما کند.

  • محیط کاری جدید

تا زمانی که فرد به محیط جدید عادت کند ممکن است کمی احساس معذب بودن و ناراحتی کند. ممکن است فضای کاری شما نسبت به محیط قبلی بسیار بزرگ‌تر باشد و همین شما را در پیداکردن اتاقتان، درب خروج و قسمت‌های مختلف دچار چالش کند

  • آشنایی با روال جدید

سازگار کردن خود با ساعات جدید کاری، زمانی که باید برای رفت‌وآمد بگذارید و مکان‌هایی که برای رسیدن به محل کارتان از آن گذر می‌کنید بر اساس میزان ترافیک و … ممکن است زمان زیادی طول بکشد. پیداکردن مکان‌های موردنیاز مانند کافی‌شاپ و رستوران و توقفگاه‌ها و … در اطراف محل کار جدید و یا مسیر کاری شما ممکن است تا مدتی شما را سردرگم کند.

  • آشنایی با ویژگی‌های اخلاقی رئیس جدید

ممکن است از لحاظ رفتاری بسیار متفاوت با رئیس قبلی شما باشد، مثلاً عصبی و زودرنج باشد، درحالی‌که رئیس قبلی شما فردی آرام و خونسرد بوده. هماهنگ شدن با رفتارهای رئیس جدید و نحوه جلب رضایت آن نیز تا مدتی برای شما دغدغه‌آفرین است و استرس تغییر شغل را بسیار بالا می‌برد.

  • وظایف محوله جدید

وظایف و کارهای شما به‌احتمال زیاد تا حدودی یا کاملاً تغییر کرده است و یادگیری وظایف جدید، زمان‌بندی برای ارائه به‌موقع وظایف می‌تواند استرس تغییر کار را بالا ببرد.

مقاله عالی : کوچینگ کسب و کار

پیشنهاد عالی :  تست شخصیت شغلی mbti

گرفتن بهترین تصمیم با استرس تغییر شغل

گرفتن بهترین تصمیم با استرس تغییر شغل

استرس تغییر محل کار ممکن است شما را از گرفتن تصمیم درست و ترک شغل فعلی بازدارد و به‌خاطر چالش‌های شغل جدید شما را از ترک شغل فعلی‌تان منصرف کند. اما اگر عوامل زیر را هنگام اشتغال به شغلی در خود احساس کردید به نظر می‌رسد با وجود تمام استرس‌های تغییر شغل باید این ریسک را پذیرفته و شغل خود را تغییر دهید:

  1. بی‌تفاوت شدن نسبت به شغل و وظایف

ممکن است دیگر نسبت به شغل خود و وظایف محوله، یک پروژه جدید احساس اشتیاق ندارید، به طور فزاینده‌ای عملکردتان در کار ضعیف شده است و احساس جدایی با کارتان دارید.

  • حس تأثیرگذاری شما در کار از بین رفته

هر روز کارهای یکسان انجام می‌دهید و احساس تأثیرگذاری در کارتان ندارید، احساس می‌کنید از توانایی‌های شما استفاده نمی‌شود و استعداد شما در حال هدررفتن است و به دنبال فرصت‌های جدید رشد و شکوفایی نیستید.

  • ترس و استرس برای شروع هفته و رفتن سرکار

وقتی شروع هفته کاری فرامی‌رسد دچار غم و اضطراب می‌شوید. تمام هفته به امید تعطیلات آخر هفته کار می‌کنید، بی اشتیاق و بی‌میل هستید و همواره دنبال فرصتی برای استراحت و فرار از کار هستید.

نکات انتخاب شغل جدید

نکات انتخاب شغل جدید

نکاتی که در هنگام تغییر شغل باید در نظر بگیرید به شرح زیر است:

  • به احساسات خود توجه کنید و شغلی متناسب باارزش‌های خود بیابید.
    • ببینید در انتخاب یک شغل دقیقاً چه چیزی برای شما دارای اهمیت بیشتری است.
    • شغل جدید شما چه تأثیری بر عزیزانتان دارد، باید در انتخاب شغل جدید نیازهای عزیزان خود را هم در نظر بگیرید و شغلی انتخاب کنید که مورد قبول عزیزان شما باشد.
    • قبل از ترک شغل به همه چیز واقع‌بینانه نگاه کنید و در نظر بگیرید آنچه به‌خاطر آن شغل خود را تغییر داده‌اید واقعی است یا فقط زاده ذهن و تفکر شماست.
    • با کنار هم قراردادن قطعات بالا و پاسخ واقعی به 4 سؤال بالا شغل خود را انتخاب کنید.

یکی از راهکارهای مؤثر در راستای مدیریت استرس تغییر محل کار استفاده از مشاوره و حتی تست‌های شخصیتی است. می‌توان از راهکار مشاوره و کوچینگ استفاده کنید که در کنار هم می‌تواند به شما در راستای یافتن بهترین شغل و حتی مدیریت استرس تغییر شغل بسیار کمک کند. شخصیت شناسی می‌تواند به شما بگوید که دقیقاً کدام شغل مناسب شخصیت شماست و کوچینگ در راستای یافتن شغل جدید مانند یک راهنما کنار شما خواهد بود و به شما کمک می‌رساند.

جمع‌بندی

امروزه به دلایل بسیار زیادی مانند تعارض با همکاران، تعارض با رئیس، ساعات کاری نامناسب، مسئولیت‌های کاری غیرمعمول و … ممکن است افراد به فکر تغییر شغل بیفتند. در برخی موارد هم تغییر شغل ممکن است غیرارادی و به جهت اخراج و یا تغییر شهر محل سکونت و … باشد. به هر دلیلی که فرد شغل خود را تغییر دهد ممکن است با چالش‌های مختلف و استرس تغییر شغل روبه‌رو شود.

روش صحیح برخورد این است که باید بعد از شناخت علل این استرس راهکارهای مقابله را بیاموزد. سپس بعد از عبور از بحران در نهایت دریابد که شغلی وجود دارد برای او مناسب است. کمک‌گرفتن از مشاوره و شخصیت شناسی می‌تواند در این راستا به او کمک کند.

مقاله پیشنهادی : کوچینگ توسعه فردی 

پیشنهاد عالی : دوره تربیت کوچ

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

1 دیدگاه

به بحث بپیوندید و نظر خود را به ما بگویید.

  • گاهی پیش می‌آید که در حل مشکلات زندگی به بن‌بست می‌رسیم
    و حس می‌کنیم توانایی لازم را برای
    حل مشکلاتمان نداریم در این مواقع بهترین چاره مراجعه به روانشناس است که تخصص کافی در این حوزه دارد و سال‌ها در این زمینه فعالیت کرده است.

    اینکه چرا باید به روانشناس
    مراجعه کنیم سوالی است که ممکن است برای
    افراد زیادی پیش بیاید.
    بسیاری اعتقاد دارند که مراجعه به
    روانشناس تنها برای کسانی که
    دچار اختلال‌های روانی و یا مشکلات روحی هستند لازم است
    در صورتی که این تصور اشتباه است.

    امروزه با وجود فشار‌ها و استرس‌هایی که همه‌ی ما
    در زندگی تحمل می‌کنیم وجود شخصی که بتواند ذهن
    آشفته‌ی ما را به آرامش برساند بسیار
    اهمیت دارد.

ثبت دیدگاه

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره رایگان با استاد پریسا احمدی منش، اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.

با 40% تخفیف، دوره پرطرفدار کوچینگ رو خریداری کن!