کوچینگ همسطح (همتا)

کوچینگ همسطج

کوچینگ همسطح در واقع یک سیستم است که می‌تواند به همه افراد در یک سازمان کمک کند تا از پتانسیل خود به طور کامل بهره ببرند و از آن استفاده کنند. این یک فرایند بسیار قدرتمند است که به تقویت شیوه‌های مورد نیاز برای مقابله با چالش‌های منحصر به فرد کار مدرن کمک می‌کند. اما اکثر سازمان‌ها در مورد این که کوچینگ همسطح در واقع چیست، هیچ اطلاعی ندارند.

یک نظرسنجی نشان داد که تنها نیمی از پاسخ دهندگانی که این نظرسنجی را پر کردند، در آن زمان از کوچینگ همسطح استفاده کردند و تنها 32 درصد آن را بسیار مؤثر دانستند. این نشان می‌دهد که سازمان‌ها هنوز از پتانسیل کامل خود استفاده نمی‌کنند. اگر شما هم قصد دارید تا بیشتر با این نوع از مربی گری یا کوچینگ آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را دنبال کنید و تا انتها همراه مرکز کوچینگ پریسا احمدی منش باشید.

تعریف کوچینگ همسطح چیست؟

تعریف کوچینگ همسطح چیست؟

به طور کلی کوچینگ همسطح دارای مفاهیم متعددی است که در ادامه شما را با آن ها آشنا می‌کنیم:

ما می‌توانیم چندین عنصر را از این تعریف تفکیک کنیم:

1) کوچینگ همسطح بین دو یا چند همکار که روی شیوه‌های فعلی فکر می‌کنند انجام می‌شود، این به نظر بسیار شبیه بازخورد دادن است.

2) بخش دوم در مورد مهارت آموزی است که عنصر توسعه را در خود دارد و باعث توسعه مهارت های فردی می‌شود.

3) بخش سوم در مورد به اشتراک گذاشتن ایده‌ها و آموزش به یکدیگر است که عنصر یادگیری و توسعه نیز در آن وجود دارد.

4) بخش آخر در مورد حل مشکلات در محل کار است که اهمیت مهارت‌های نرم و به ویژه همکاری برای حل چالش‌های (آینده) محل کار را به ما یادآوری می‌کند.

این عناصر با هم یک تعریف نسبتاً کامل از کوچینگ همسطح را تشکیل می‌دهند. هر یک از آنها را می‌توان با یک یا چند مزیت مربیگری در محل کار مرتبط دانست که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد.


مقاله پیشنهادی: 0 تا 100 کوچینگ کسب و کار

مزایای کوچینگ در محیط کار

مزایای کوچینگ در محیط کار

کوچینگ همسطح می‌تواند شکل قدرتمندی برای یادگیری و توسعه باشد. اما یک مربی همتا بودن – و داشتن یک مربی – برای مشارکت کارکنان و احساس روحیه تیمی نیز خوب است. ما چند مزیت رایج کوچینگ در محیط کار را در زیر فهرست کرده‌ایم؛ پس با ما همراه باشید. لازم به ذکر است کوچینگ توسعه فردی هم می‌تواند در توسعه مهارت‌های فردی کارکنان کمک بزرگی بکند.

1. دید 360 درجه‌ای از عملکرد خود به افراد می‌دهد

اگر فقط مدیر بخواهد که به شما بازخورد بدهد، طبیعتاً فقط یک دیدگاه خواهید داشت. با این حال، بسیاری از ما با افراد مختلفی کار می‌کنیم و هر همکار نمی‌تواند جنبه مشابهی از ما را ببیند! از این گذشته، هر شغلی از وظایف و پروژه‌های مختلفی تشکیل شده است که به مهارت‌ها و شایستگی‌های متفاوتی نیاز دارد.

بنابراین هنگامی که کوچینگ همسطح را انجام می‌دهیم، این به افراد امکان می‌دهد دید همه‌جانبه‌تری و 360 درجه‌ای از عملکرد خود داشته باشند. این به آنها دید کلی قابل‌اعتمادتری از نقاط قوت و زمینه‌هایی که در آن جا برای بهبود وجود دارد، می‌دهد.

2. افراد را برای یادگیری مهارت‌های جدید توانمند می‌سازد

همان‌طور که مربیگری با همتایان به کارکنان تصویر کامل‌تری از عملکردشان می‌دهد، آنها را نیز در معرض طیف وسیع‌تری از مهارت‌های محل کار قرار می‌دهد. مهارت‌هایی که می‌توانند به راحتی یاد بگیرند؛ آنها یک فردی را دارند که می‌توانند مستقیماً با او صحبت کنند، سؤالات خود را بپرسند و با تماشای آنها در حین کار از او بیاموزند.

به عنوان مثال، اگر یک متخصص روابط عمومی را با یک سازنده محتوا جفت کنید، این فرصت‌های متقابل را برای یادگیری مهارت‌های جدید و افزایش دانش پایه یکدیگر در زمینه تخصص مربوطه ایجاد می‌کند. نه تنها داشتن یک مربی همتا به افراد برای یادگیری مهارت‌های جدید قدرت می‌دهد، بلکه می‌تواند یادگیری را نیز تسریع ببخشد.

3. می‌تواند مهارت‌های رهبری (و مهارت‌های نرم) را افزایش دهد.

رهبران قوی همه دارای مهارت‌های مشترک هستند. از جمله این مهارت‌ها شامل همدلی، گوش‌دادن فعال، بازخورد مؤثر، ارتباط به‌موقع و توانایی آموزش و راهنمایی است. کوچینگ همسطح به افراد این فرصت را می‌دهد که بسیاری از این مهارت‌های رهبری را بسازند. شما حتی می‌توانید آن را به‌عنوان یک روش طبیعی برای توسعه آنها در نظر بگیرید، زیرا به‌عنوان یک کوچ، باید به صحبت‌های همسالان خود گوش دهید، همدلی داشته باشید، بازخورد بدهید، آموزش دهید و به طور مؤثر ارتباط برقرار کنید.

پس از مزایای کوچینگ هم سطح برای هر بخش می‌توان گفت:

برای کارمندان

مسئولیت‌پذیری – داشتن یک مربی یا کوچ باعث می‌شود که کارمندان در قبال اقدامات خود پاسخگوتر باشند.

ارتباط – روابط کوچینگ همسطح می‌تواند عمیق‌تر از سایر روابط مربیگری باشد، زیرا دیدگاه‌های مشابهی دارند.

برای سازمان‌ها

بهره‌وری – نشان داده شده است که مربیگری بهره‌وری کارمندان را بهبود می‌بخشد.

یادگیری – کوچینگ همسطح یادگیری و توسعه رهبری را در سازمان افزایش می‌دهد.

لازم به ذکر است شما می‌توانید از کوچینگ سازمانی هم برای افزایش بهره‌وری سازمان کمک بگیرید.

نکاتی برای کوچینگ همسطح مؤثر

نکاتی برای کوچینگ همسطح مؤثر

 

چندین عنصر می‌توانند به تجربیات مؤثر کوچینگ همسطح کمک کنند، از جمله:

  • اعتماد – هنگامی که شرکت‌کنندگان به یکدیگر اعتماد دارند، راحت‌تر از آسیب‌پذیری‌ها یا نقاط ضعف خود آشکار می‌شوند و زمانی که آنها در معرض آسیب‌پذیری قرار می‌گیرند، رشد می‌تواند اتفاق بیفتد.
  • تعیین اهداف – بهتر است معیاری از اندازه‌گیری داشته باشید که به شما امکان می‌دهد ببینید آیا تجربه کوچینگ همسطح برایتان مفید بوده است یا خیر.
  • انعکاس – باید زمانی برای تأمل در مورد آنچه که در طول تجربه کوچینگ همسطح آموخته یا کشف شده است وجود داشته باشد. این انعکاس منجر به سطح عمیق‌تری از یادگیری می‌شود.

جمع‌بندی

توسعه یک برنامه کوچینگ همسطح در سازمان می‌تواند راهی مناسب برای برقراری ارتباط، یادگیری و پشتیبانی در میان تیم‌ها باشد. رهبران آینده از همکاری متقابل کارکردی، به اشتراک گذاشتن ایده‌های خود و فرصت‌هایی برای توسعه حرفه‌ای بهره‌مند خواهند شد. از آنجایی که بسیاری از کارمندان تشنه بازخورد بیشتری هستند، می‌توانید تعلق و مشارکت را با ایجاد یک برنامه کوچینگ همسطح بهبود بخشید. به یاد داشته باشید که این فرصتی برای شرکت و همچنین تیم شما است تا بیاموزند که برای رسیدن به سطح بعدی چه چیزی لازم است. با تشکر از شما که وقت ارزشمند خود را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مقاله پرداختید.چنانچه نسبت به انجام آزمون mbti تمایل دارید می‌توانید از طریق آکادمی پریسا احمدی منش اقدام کنید.

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

1 دیدگاه

به بحث بپیوندید و نظر خود را به ما بگویید.

  • نکات جالب و جدید برای من داشت. تا به حال از این منظر به کوچینگ نگاه نکرده بودم

ثبت دیدگاه

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره رایگان با استاد پریسا احمدی منش، اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.

با 40% تخفیف، دوره پرطرفدار کوچینگ رو خریداری کن!