پریسا احمدی منش

نقشه راه توسعه فردی یا PDP چیست ؟

نقشه راه توسعه فردی یا PDP چیست؟

برنامه توسعه فردی (Personal Development Plan) یا همان نقشه راه توسعه فردی ، برنامه‌ای است که هر فردی در راستای توانمندسازی خود طرح‌ریزی می‌کند تا به کمک این برنامه بتواند توانمندتر شود و به اهداف فردی و شغلی خود برسد و معمولاً مجموعه‌ای از برنامه‌های آموزشی و کسب مجموعه‌ای از مهارت‌ها است.

توسعه فردی

  • فرایندی است که ما را از وضعیت فعلی به وضعیت مطلوب و بهترین خودمان تبدیل می‌کند
  • فرایندی بسیار گسترده است و لازم است در تمام ابعاد زندگی اعمال شود
  • فرایندی مستمر و همیشگی است و نباید انتظار داشت یک ‌شبه ما را متحول کند

ارتباط نقشه راه توسعه فردی و خودشناسی

خیلی از افراد به دلیل عدم خودشناسی، نقشه راه توسعه فردی خود را نمی‌دانند لذا آموزش‌های زیادی شرکت می‌کنند، کتاب‌های زیادی می‌خوانند اما در نهایت به‌اندازه تلاششان، به موفقیت نمی‌رسند.

علت این مشکل چیست؟ 

بروز این مسئله در بسیاری از مواقع کمبود دانش نیست مسئله این است که از بین این‌همه دانش و اطلاعات موجود، بتوانیم آنهایی را که برای ما مناسب هستند، گلچین کنیم.

علت این است که این آموخته‌ها در یک مسیر و برای رسیدن به یک هدف نیستند، تعدادی پازل که با هم جفت‌وجور نمی‌شوند، همه این دوره‌های آموزشی و کتاب‌ها شاید خوب باشند اما باید از خودمان بپرسم که آیا برای من و اهداف من مناسب هستند.

دوستان عزیز زندگی مثل یک مسافرت است، باید مبدأ و مقصد مشخص باشد حال اگر مبدأ مشخص نباشد، چگونه می‌توان مقصد درستی را در نظر گرفت؟ خیلی از مقصدهایی که برای خودمان در نظر می‌گیریم، به دلیل مشخص نبودن مبدأ، نتیجه‌بخش نخواهد بود

اول باید مبدأ و جایگاهی که هستیم را مشخص کنیم و سپس بر اساس جایگاه فعلی‌مان، بهترین برنامه توسعه فردی را برای رسیدن به هدف یا مقصد خود پیدا کنیم.

گاهی زحمت می‌کشیم و پشتکار داریم اما به‌اندازه تلاش خروجی نداریم انگار داریم آب در هاون می‌کوبیم، چون نقطه شروع که خودمان هستیم را نمی‌شناسیم، مسیری را انتخاب می‌کنیم اما در میانه راه پشیمان می‌شویم و سراغ مسیرهای بعدی و بعدی می‌رویم

 انگار در حال پاک ‌کردن صورت‌مسئله هستیم نه حل مسئله، خودشناسی به ما کمک می‌کند نقطه مبدأ یا همان وضعیت فعلی خود را شفاف ببینیم و سپس نقشه راه توسعه فردی خود را هوشمندانه‌تر انتخاب کنیم و سرگردان نباشیم. این کار به ما در موفقیت در‌ زندگی و کار کمک بزرگی می‌کند.

افراد مشهور و شخصیت‌های ISTJ
مطالعه مقاله

ارکان نقشه راه توسعه فردی

پس به طور خلاصه و ساده یک برنامه توسعه فردی شامل سه رکن زیر است:

  1. تعیین وضعیت موجود
  2. تعیین وضعیت مطلوب
  3. طراحی مسیر رسیدن از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب

یکی از بهترین و قدرتمندترین ابزارهایی که می‌تواند به ما در سه مرحله فوق کمک کند و در واقع ما را از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب برساند، فرایند کوچینگ است .

برنامه توسعه فردی کارکنان

اگر مدیر یک سازمان هستید، می‌توانید براین‌اساس به پرسنل‌تان جهت طراحی نقشه راه توسعه فردی در راستای اهداف سازمانی کمک کنید. سریع‌ترین راه برای توسعه یک سازمان این است که به کارکنان اجازه دهید تا خود را به‌خوبی بشناسند و بر اساس توانمندی‌هایشان در سازمان رشد کنند.

امتیاز دهید

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره با دکتر پریسا احمدی منش و اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.