آنچه در این مطلب، مطالعه میفرمایید:
Toggle- ویژگی های ایده خوب برای شروع کسب و کار کوچک
- دسته بندی کارهایی که با سرمایه کم میشه شروع کرد
- معرفی 61 مورد از کارهایی که با سرمایه کم میشه شروع کرد
- دیگر شغل های پردرآمد با سرمایه کم
- نکاتی برای راه اندازی کسب و کار با هزینه کم
- جمع بندی؛ همه چیز درباره کسب و کار با سرمایه کم
- سوالات متداول در خصوص کارهایی که با سرمایه کم میشه شروع کرد
کارهایی که با سرمایه کم میشه شروع کرد، به دو دسته اصلی ارائه خدمات و فروش محصولات تقسیم می شوند. این تنوع گسترده، فرصت های بی نظیری را برای کارآفرینان فراهم می کند تا بتوانند با حداقل هزینه، ایده های خود را به واقعیت تبدیل کنند. از کارهایی که با سرمایه کم می توان شروع کرد، می توان به مواردی همچون کوچینگ، تولید محتوای متنی، ترجمه متون، پرورش قارچ، پرورش گیاهان، ساخت جعبه های کادو و… اشاره نمود که هر فرد با توجه به علاقه و مهارت خود می تواند در یکی از این حوزه ها کسب و کار کوچکی را برای خود راه اندازی کند.
نکته مهم این است که قبل از شروع هر کاری، باید با انجام تست ام بی تی آی، شناخت بهتری از شخصیت و استعدادهای خود به دست آوریم تا بتوانیم بهترین تصمیم را برای آینده شغلی مان بگیریم.
ویژگی های ایده خوب برای شروع کسب و کار کوچک
ایده کسب و کار کوچک باید متناسب با بودجه، مهارت ها و برنامه شما باشد. همچنین باید نیاز بازار را برآورده کند و پتانسیل ایجاد سود پایدار و بلندمدت را داشته باشد. برای رسیدن به موفقیت در این مسیر، می توانید از خدمات کوچینگ کسب و کار استفاده کنید. اما کاربرد کوچینگ چیست؟ کوچینگ به شما کمک می کند برای رسیدن به اهداف، نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و به ایده ای مناسب دست پیدا کنید. در ادامه به ویژگی های یک ایده خوب می پردازیم که کسب و کار کوچک را موفق می سازد.
1. تقاضای بازار
ایده خوب برای کسب و کار کوچک باید بتواند مشکل مشخصی از یک گروه خاص در جامعه را حل کند. قبل از حرکت به سمت ایده، بازار هدف، نیازهای مشتری و راه حل های رقبا را بررسی کنید. همچنین باید روندهای بازار صنعت خود، نظرسنجی های مشتریان و داده های فروش را مطالعه کرده تا ببینید مصرف کنندگان و کسب و کارها چه می کنند.
2. مزیت رقابتی
نحوه تامین تقاضای بازار نیز مهم است. کسب و کارهای رقابتی اغلب رویکردهای اصلی دارند که آنها را متمایز می کند. این می تواند یک محصول جدید، یک پیشنهاد فروش منحصر به فرد یا یک استراتژی قیمت گذاری رقابتی باشد. به تجزیه و تحلیل رقبای خود بپردازید تا نقاط قوت و ضعف آنها را درک کنید و بتوان یک طرح تجاری ایجاد کرد که بر روی هر شکافی سرمایه گذاری کند.
3. مقیاس پذیری (پتانسیل گسترش)
مقیاس پذیری در مورد پتانسیل رشد و گسترش است. آیا ایده کسب و کار شما می تواند بدون محدودیت های جغرافیایی، مالی یا بازار رشد کند؟ بسیاری از مشاغل مقیاس پذیر از پلتفرم های تجارت الکترونیک برای دستیابی به مخاطبان جهانی بدون سرمایه گذاری فیزیکی استفاده می کنند.
4. راه اندازی آسان
زمانی که کسب و کارها دارای هزینه های اولیه کمتر، الزامات نظارتی کمتر، نیاز کمتر به آموزش تخصصی و حداقل نیازهای فناوری باشند، راه اندازی آسان تر می شوند.
5. سودآوری
در نهایت، یک ایده کسب و کار کوچک نیاز به کسب درآمد دارد . سعی کنید سود بالقوه را تخمین بزنید و یک مدل مالی بر اساس فروش پیش بینی شده و هزینه های عملیاتی بسازید
6. پایداری
آیا کسب و کار کوچک شما بخشی از یک صنعت در حال رشد خواهد بود یا روندی که در حال حاضر به اوج خود رسیده است؟ آیا عملیات شما با انتظارات محیطی، اجتماعی و مقرراتی همسو خواهد بود؟ کسب و کارهای پایدار نه تنها از افزایش اعتماد مصرف کننده سود می برند، بلکه خود را برای موفقیت بلندمدت نیز آماده می کنند.
دسته بندی کارهایی که با سرمایه کم میشه شروع کرد
دنیای کسب و کارهای کوچک بسیار متنوع است و هر روز شاهد ایده های جدید و خلاقی هستیم. برای اینکه بتوانیم بهتر این ایده ها را سازماندهی و بررسی کنیم، باید آن ها را بر اساس ویژگی های مشترک به دسته های مختلف تقسیم کرد. این دسته بندی ها به ما کمک می کند تا با توجه به علاقه، مهارت و منابع خود، ایده مناسب برای شروع کسب و کار را پیدا کنیم.
دسته بندی بر اساس نوع فعالیت
دسته بندی بر اساس محصول یا خدمت
معرفی 61 مورد از کارهایی که با سرمایه کم میشه شروع کرد
راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم، یک رویا نیست و با کمی خلاقیت و برنامه ریزی می توانید کسب و کار پرسود خودتان را راه اندازی کنید. امروزه با تغییر سبک زندگی افراد، فرصت های بی نظیری برای شروع کسب و کار با سرمایه کم فراهم شده است. همچنین ایده های زیادی هستند که با ریسک کم و حداقل سرمایه می توانید آنها را اجرا کنید و به درآمد برسید. در ادامه به معرفی نمونه هایی از این ایده ها می پردازیم که نیاز به سرمایه زیادی نداشته و در مدت کوتاهی، امکان سوددهی دارند.
1. شغل کوچینگ، کاری با سرمایه اندک
کوچینگ یکی دیگر از کارهایی است که درآمد نامحدودی دارد و می توان آن را با مقدار سرمایه کم شروع کرد. در شغل کوچینگ شما با ارائه تکنیک های کوچینگ، راهنمایی ها و پشتیبانی های خود در دستیابی افراد به اهدافشان کمک می کنید و این عمل کمک به دیگران، احساس رضایت و خوشحالی فراوانی را برای شما به همراه دارد. برای شروع این کار شما فقط به دانش تخصصی در حوزه مورد نظر خود و شرکت در دوره کوچینگ برای به دست آوردن برخی مهارت ها همچون توانایی گوش دادن فعال، مهارت های ارتباطی و دیگر مهارت های این حوزه نیاز دارید. مزیت شغل کوچینگ این است که به راحتی می توانید مشتریان خود را از طریق شبکه های مجازی پیدا کرده و جلسات آموزشی تان را در پلتفرم های آنلاین طبق زمان بندی های خود برگزار کنید.
2. ترجمه متون
کارهایی که با سرمایه کم میشه شروع کرد چه مواردی هستند؟ اگر به زبان دوم مسلط هستید می توانید به صورت فریلنسری، کار تبدیل کلمات نوشتاری و گفتاری از یک زبان به زبان دیگر را انجام دهید.
3. تولید محتوا
رسانه های اجتماعی و چرخه اخبار 24 ساعته، فرصت مناسبی را برای متخصصان خلاق مانند نویسندگان و طراحان گرافیک ایجاد کرده است. اگر این حوزه تخصص شماست، از استعدادهای خود برای ایجاد محتوای باکیفیت و قابل اشتراک گذاری برای کسب و کارها و رسانه هایی که در استراتژی محتوای خود به کمک نیاز دارند، استفاده کنید. برای تولید محتوای متنی شما به سرمایه اولیه و امکانات زیادی نیاز ندارید و به صورت انفرادی هم می توانید آن را انجام دهید. برای این کار می توانید از پلتفرم هایی همچون “نویسش” استفاده کنید.
4. خدمات برنامه ریزی رویداد
اگر فردی بسیار منظم، دقیق و عاشق برنامه ریزی هستید، ممکن است شخصیت مناسبی برای راه اندازی کسب و کار برنامه ریزی رویداد داشته باشید. به عنوان یک شخص مسئول هماهنگی یا مثلا دبیر اجرایی، رویاهای مشتریان را به واقعیت تبدیل کنید. از عروسی های رویایی گرفته تا جشن های تولد خاطره انگیز و گردهمایی های دوستانه، این افراد با برنامه ریزی دقیق و خلاقانه، هر رویدادی را به یک تجربه فراموش نشدنی تبدیل می کنند.
5. دوره های آموزشی آنلاین (تدریس خصوصی)
به چه چیزی علاقه دارید و تخصص شما در چه زمینه ای است؟ اگر در یک رشته خاص مهارت و تخصص لازم را دارید، دوره های آموزشی آنلاین و محتواهای آموزشی تولید کنید. پکیج های آموزش و یا فیلم های قابل دانلود، گزینه های خوبی برای مربیان مشتاق و راه اندازی تدریس خصوصی یا خانگی است. این گزینه یک شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان در منزل به شمار می آید.
6. آشپزی
از دیگر شغل ها و کارهایی که با سرمایه کم میشه شروع کرد، آشپزی و تهیه غذای خانگی است. وعده های غذایی هفتگی یا روزانه را برای مشتریان تهیه کنید و دانش آشپزی کامل در مورد تغذیه و رژیم غذایی خاص را هم به دست آورید. در ابتدای مسیر برای کاهش هزینه های خود می توانید با سرویس های ارائه دهنده این خدمت همکاری کنید. وب سایت مامان پز، اپلیکیشن اسنپ و… از پلتفرم هایی هستند که می توانید از آنها کمک بگیرید.
7. طراحی گرافیک
هر شرکتی برای برندسازی کسب و کار خود و جذب مشتری به دارایی های بصری نیاز دارد. تبدیل شدن به یک طراح گرافیک مستقل به یک کامپیوتر، یک برنامه کاربردی طراحی مانند Adobe Illustrator یا Canva و مجموعه ای گسترده از کارهای شما نیاز دارد. شما می توانید طیف گسترده ای از خدمات طراحی گرافیک را ارائه دهید یا خدمات تخصصی ارائه دهید، مانند موارد زیر
لوگوها
نمایش تبلیغات
بروشورها
گرافیک تی شرت
تراکت
تصاویر قهرمان
اینفوگرافیک
گرافیک اینستاگرام
8. خریداری نام دامنه
یک خریدار نام دامنه یا کارگزار دامنه، نام های دامنه ای را که فکر می کنند مردم یا کسب وکارها می خواهند خریداری می کند و آنها را برای کسب سود می فروشد. مانند بسیاری از مشاغل دیگر در این لیست، مفهوم ساده است. با این حال، تبدیل شدن به یک خریدار نام دامنه موفق نیاز به اقدام سریع بر روی روندها و شناسایی دامنه های سودآور – با شانس بیشتری دارد.
9. مشاور و مدرس ارز دیجیتال
مشاور و یا مدرس ارز دیجیتال یکی دیگر از کسب و کارهایی است که نیازمند دانش زیاد در مورد بلاکچین، بازارهای مالی و ارزهای دیجیتال می باشد. این حوزه یکی از شغل های پردرآمد است که مزایای زیادی مثل انعطاف پذیری کاری و فرصت های رشد و یادگیری را هم دارد. تولید محتواهای ارزشمند، تحلیل های دقیق، شرکت در رویدادها و انجمن های تخصصی، ایجاد شبکه ارتباطی قوی و… به موفقیت بیشتر شما کمک می کند.
10. پرورش قارچ
اگر به دنبال راه اندازی انواع شغل پردرآمد با سرمایه کم هستید، حتما یکی از گزینه های خود را پرورش قارچ قرار دهید. استارت این شغل نیازمند هزینه اولیه متوسط بوده و در کنار آن، مهارت اصولی و مکان مناسب را هم نیاز دارد. پرورش قارچ همچنین یک شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان در روستا به شمار می آید.
11. ادمین پیج اینستاگرام
ادمین اینستاگرام یک شغل پردرآمد با سرمایه کم برای خانم ها است که می توانند به راحتی آن را در خانه هم انجام دهند. برای شروع این کسب و کار علاوه بر دانش و تجربه ای که دارید، یک گوشی تلفن همراه با کیفیت خوب، نیز نیاز است.
دیگر شغل های پردرآمد با سرمایه کم
علاوه بر ایده های معرفی شده، موارد زیر نیز از دیگر کسب و کارها با سرمایه کم هستند.
12. طراح لباس
13. خیاطی و تولیدی لباس
14. تولید بسته بندی های جذاب (جعبه کادو)
15. تهیه عروسک های پارچه ای و بافتنی
16. تولید زیورآلات دست ساز
17. تولید لباس و شال و کلاه های بافتنی
18. پرورش گل و گیاه
19. پرورش و فروش ماهی آکواریومی
20. ساخت شمع های تزئینی
21. تولید و ساخت محصولات چرمی
22. تولید عرقیات گیاهی
23. تولید انواع روغن های گیاهی
24. پرورش زنبور عسل
25. سفالگری و مجسمه سازی
26. خدمات نظافتی
27. کافه کوچک
28. ایجاد و ساخت پادکست (کتاب و محتوای صوتی)
29. راه اندازی فروشگاه آنلاین با کالای دست دوم
30. خدمات باغبانی و مراقبت از گیاهان
31. بسته بندی و فروش خوراکی های محلی
32. همکاری در فروش (افیلیت مارکتینگ)
33. معلم خصوصی
34. فروش اینترنتی محصولات
35. ساخت ویدیو برای یوتیوب (فعالیت در یوتیوب)
36. تولید ترشی و مربا خانگی
37. مدیریت شبکه های اجتماعی
38. خدمات مشاوره
39. آموزش تخصصی نرم افزارها
40. تولید فینگر فود
41. خدمات تزیین اتومبیل
42. خدمات دی جی
43. مراقبت از حیوانات خانگی
44. پخت انواع نان و شیرینی محلی و خانگی
45. تولید میوه خشک
46. طراحی تابلوهای تزئینی
47. تولید محصولات لبنی
48. طراحی ظروف
49. بسته بندی حبوبات
50. سبزی خردکنی
51. پرورش زالو
52. تاسیس نمایندگی بیمه
53. جوراب بافی
54. مشاور و مدرس فارکس
55. خدمات دستیار مجازی (شامل کارهای رسانه های اجتماعی، طراحی گرافیکی، مدیریت عمومی و فروش)
56. نویسنده رزومه
57. مشاور مدیریت شبکه های اجتماعی
58. نویسنده رزومه
59. خدمات سئو و بازاریابی دیجیتال
60. خدمات نگهداری از کودکان یا سالمندان
61. تعمیرات کوچک (تلفن همراه، کامپیوتر و …)
نکاتی برای راه اندازی کسب و کار با هزینه کم
آیا برای راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم آماده اید؟ چشم انداز مطمئنا هیجان انگیز است، اما خطر زیادی را هم به همراه دارد. در ادامه چند نکته برای به حداکثر رساندن شانس موفقیت و غلبه بر تمام چالش های احتمالی را نام می بریم.
1. اگر شغلی دارید، آن را نگه دارید (فعلا).
شما می توانید بهترین ایده کسب و کار کم هزینه در جهان را داشته باشید، اما موفقیت هنوز تضمین نشده است. به هر حال، شما نمی توانید اقتصاد، درآمد مخاطبان هدف خود و بسیاری از عوامل دیگر مرتبط با کسب سود را کنترل کنید. این عوامل خطر باعث می شود که فورا کار خود را برای راه اندازی کسب و کار ترک کنید، که کاملا تصمیمی نادرست است. در عوض، به کار روزانه خود ادامه دهید و به تدریج کسب و کار خود را گسترش دهید. شما می توانید با پیشرفت، وظایف خود را کاهش دهید، اما تا زمانی که ثابت نکرده اید که کسب و کار شما قابل اجرا است، به طور کامل از کار خود استعفا ندهید.
2. یک طرح تجاری بنویسید.
یک طرح کسب و کار جامع، همچون نقشه راه دقیق، شما را از پیچ و خم های مسیر کارآفرینی عبور می دهد. این طرح، به شما کمک می کند تا ایده های پراکنده خود را سازماندهی کرده و آن ها را به یک استراتژی مشخص تبدیل کنید. با داشتن یک طرح کسب و کار، می توانید در زمان مشکلات تصمیمات آگاهانه تری بگیرید و مسیرتان را از یک ایده خام تا تبدیل شدن به یک کسب و کار موفق و پایدار هموار کنید.
3. نیازهای مجوز خود را بررسی کنید.
حتی اگر قصد راه اندازی یک کسب و کار کوچک و کم هزینه را دارید، به احتمال زیاد به نوعی مجوز رسمی نیاز خواهید داشت. البته، فریلنسرها ممکن است از این قاعده مستثنی باشند، اما اگر خدمات یا محصولات خود را به صورت تجاری ارائه می دهید، داشتن مجوز الزامی است. این مسئله در حالی اهمیت پیدا می کند که هزینه های مربوط به اخذ مجوز می تواند بر بودجه اولیه کسب و کار شما تاثیرگذار باشد. بنابراین، از همان ابتدای کار، باید به تعادلی بین هدف خود برای راه اندازی یک کسب و کار کم هزینه و الزامات قانونی دست پیدا کنید.
4. شبکه، شبکه، شبکه.
فضاهای حرفه ای، گنجینه ای از فرصت های شبکه سازی هستند. در این فضاها، می توانید با مشتریان بالقوه، شرکای تجاری و متخصصان حوزه خود ارتباط برقرار کنید. این محیط ها همچنین مکانی ایده آل برای یافتن راه حل های نوآورانه برای چالش های کسب و کار، معرفی محصولات و خدمات و ایجاد ارتباطات پایدار است. با گفتگویی صمیمانه و حرفه ای، می توانید به راحتی شبکه ارتباطی خود را گسترش داده و به اهداف تجاری خود نزدیک تر شوید.
5. ابتدا ایده خود را با دوستان و خانواده آزمایش کنید.
از افرادی که به آن ها اعتماد دارید و به خوبی می شناسید بخواهید که نظرات واقعی خود را در رابطه با محصول یا خدمت شما بگویند. این افراد، بهترین آزمایشگاه برای ایده های شما هستند. محصول یا خدمت خود را با آن ها به اشتراک بگذارید و بازخورد صادقانه شان را بخواهید. آیا آن ها از آن استفاده می کنند؟ آیا افراد دیگری را می شناسند که به چنین چیزی نیاز دارند؟ این پرسش ها به شما کمک می کنند تا بفهمید ایده تان تا چه اندازه عملی است و آیا پتانسیل موفقیت دارد یا خیر.
جمع بندی؛ همه چیز درباره کسب و کار با سرمایه کم
شروع یک کسب و کار همیشه نیازمند سرمایه ای بزرگ نیست. بسیاری از ایده های شغلی وجود دارند که با حداقل سرمایه گذاری قابل اجرا هستند. از نمونه کارهایی که با سرمایه کم میشه شروع کرد می توان به تولید محتوا، طراحی گرافیک، پرورش زنبور عسل، فروش محصولات دست ساز، ارائه خدمات مشاوره ای، آموزش آنلاین، ادمین پیج اینستاگرام، پرورش قارچ و … اشاره نمود. برای موفقیت در این نوع کسب و کارها، داشتن یک ایده خوب، مهارت های لازم و تلاش مستمر ضروری است. همچنین برای هر یک از حوزه ها باید گزینه هایی مثل تقاضای بازار، مزیت رقابتی، پتانسیل گسترش، میزان سود آوری و پایداری را سنجید.
سوالات متداول در خصوص کارهایی که با سرمایه کم میشه شروع کرد
مزایا و معایب کسب و کارهای کوچک چیست؟
از مزایا کارهایی که با سرمایه کم میشه شروع کرد، می توان به مواردی همچون امکان رشد، مدیریت و برنامه ریزی آسان تر، هزینه های قابل کنترل و مقرون به صرفه، سود زیاد برای کارآفرینان و… اشاره کرد. همچنین مواردی مثل امکان شکست خوردگی، چند وظیفه بودن کارمندان، رشد آهسته و… از معایب کارهایی هستند می توان با سرمایه کم میشه شروع کرد
مهم ترین دسته بندی کسب و کارهای کوچک بر اساس حرفه به چه صورت است؟
کسب و کارهای خانگی، تولیدی، خدماتی، روستایی، کامپیوتری، واسطه گری، مالی و سرمایه گذاری، دانشگاهی و…مهم ترین دسته بندی کسب و کارهای کوچک بر اساس حرفه هستند.
منبع:
https://www.businessnewsdaily.com/