خودشناسی در روانشناسی
پرداختن به خودشناسی در روانشناسی مهم است زیرا علم و دانش، همیشه یکی از معتبرترین ابزارها برای بررسی مسایل انسانی بوده است. در این مقاله در مورد این صحبت میکنم که علم روانشناسی چطور به مبحث خودشناسی می پردازد و خودشناسی در این علم چه جایگاهی دارد.
علم روانشناسی می گوید خودآگاهی قدم اول موفقیت است باید خودت، استعدادهایت و علایقت را بشناسی تا بتوانی بهتر زندگی کنی و بهتر تصمیم بگیری.
اگر در تصمیمهای مهم و دشوار زندگیات مردد هستی با شناخت بهتر خود میتوانی به تصمیم بهتر برسی.
اگر شغلهای متعدد را تجربه کردی ولی هنوز به شغلی که با آن احساس خوبی داری، نرسیدی علت این است که هنوز خودت را بقدر کافی نشناختهای!!
تفاوت خودشناسی در روانشناسی و خودشناسی در اسلام
از زوایای مختلفی میتوان به موضوع خودشناسی نگاه کرد:
از زاویه دید روانشناختی و از زاویه دید اسلام ( خودشناسی در اسلام )
خودشناسی در اسلام، بیشتر از عالم های عرفانی و رسیدن انسان به کمال و سیر معنوی صحبت میکند اما خودشناسی در روانشناسی بیشتر رشد و توسعه فردی و موفقیت را مدنظر قرار می دهد اینکه
- چطور میتوانم به خودشکوفایی برسم؟
- چطور بهترین خودم باشم ؟
- چطور با خودشناسی به موفقیت های فردی و شغلی برسم؟
- و..
پس خودشناسی در روانشناسی و خودشناسی در اسلام تفاوتهایی با هم دارند و البته این دو می توانند مکمل و کمک کننده به هم باشند. یعنی اگر انسانی با علم روانشناسی به خودشناسی رسید و به خودشناسی عرفانی هم برسد میتواند هم به آرامش و موفقیت و هم به مقصود نهایی یعنی حرکت به سمت الله و تکامل معنوی دست یابد.
مقاله پیشنهادی بری شما: آشنایی با تکنیکهای خودآگاهی
تعریف خودشناسی در روانشناسی
روانشناسی در مسیر تحقیقاتی خود با موضوع مهم و ریشه ای بنام شناخت خود روبرو است و خودشناسی درواقع شکلی انقلابی از روانشناسی است. این شکل از روانشناسی یعنی خودشناسی، به سمت انسان و تحول بنیادین و خودشکوفایی انسان سوق داده شده است. انتظار میرود که علم روانشناسی، بتواند به پیچیدگیهای ما انسانها پاسخ دهد.
در شناخت خود از منظر روانشناسی به سوالات زیر پاسخ میدهیم:
- آیا زندگی انسانها فقط محدود به تولد، رشد، تولید مثل و مرگ شود یا فراتر از آن است ؟
- رسالت من در این دنیا چیست ؟
- دلیل زندگی من چیست؟
- هدف از وجود من چیست؟
- علایق من چیست ؟
- و ..
تستهای خودشناسی در روانشناسی
روانشناسان، ابزارها و متدهای بسیار متفاوتی برای خودشناسی و سنجیدن ویژگیهای شخصیتی ارائه کردهاند که هر کدام کاربردها، محدودیت ها و نقاط ضعف و قوت خاص خود را دارد.
وقتی در مورد خودشناسی صحبت میشود، در واقع قرار است با استفاده از این ابزارها، خصوصیات رفتاری و ذهنی خود را بهتر بشناسیم و البته بتوانیم آن را تحلیل کنیم.
یکی از قدرتمندترین ابزارها، تست های خودشناسی است که البته نکته مهم این است که از تستهای معتبر استفاده شود و برای تفسیر نتایج از یک متخصص کمک بگیرید.
پیشنهاد ویژه : تست رایگان و معتبر و قدرتمند خودشناسی با ابزار شخصیت شناسی mbti
About پریسا احمدی منش
مربی تخصصی کوچینگ و شخصیت شناسی ،مشاور توسعه فردی و شغلی [ پیج اینستاگرام P_AhmadiManesh ]
More Posts by پریسا احمدی منش
دیدگاهتان را بنویسید