پریسا احمدی منش

چطور شخصیت شناسی کنیم؟

چطور شخصیت شناسی کنیم؟

اگر قصد دارید بهترین باشید، باید بتوانید خودتان و اطرافیانتان را خوب بشناسید. برخی از مشخصات شخصیتی که در ما وجود دارد، برایمان شناخته شده است، مثلا ما خودمان می‌دانیم که برون گرا یا درونگرا هستیم یا تنبل یا تلاشگر هستیم. ولی این شناخت کافی نیست، ما می‌توانیم احساس و بعضی مشخصات اخلاقی خود را نسبت به شرایط خاصی بشناسیم و در مورد آن‌ها آگاهی به دست آوریم، ولی برخی ویژگی‌های شخصی نسبت با دیگران تعیین می‌شوند. مثلا در این خصوص که مقدار هوش ما چقدر است، باید پس از مقایسه خود با دیگران، صفات وجودی خود را درک کنیم. برای اینکه بدانیم چطور شخصیت‌شناسی کنیم؟ باید در دوره آموزش شخصیت‌شناسی mbti شرکت کنیم تا بتوانیم شخصیت خود و دیگران را بشناسیم. 

شخصیت شناسی

چرا و چگونه به شخصیت دیگران پی ببریم؟

در صورتی که فردی صفتی را یک بار به ما نسبت دهد، شاید آن را جدی نگیریم و به آن توجه نکنیم، ولی اگر افراد مختلف ما را با برخی صفات بشناسند، اینجاست که ما تصور می‌کنیم که خود را نشناخته‌ایم و بیشتر سعی می‌کنیم تا در مورد وجود آن صفت در خود فکر کنیم و شخصیت شناسی کنیم. 

در صورتی که آگاهی از تیپ شخصیتی خود ندارید، با تست mbti می‌توانید تیپ شخصیتی خود را بشناسید. برخی مواقع وقتی دیگران در مورد خصوصیات اخلاقی ما صحبت می‌کنند، خوشحال نمی‌شویم و حتی ممکن است ناراحت شویم، برخی اوقات نیز این موضوع ما را خوشحال می‌کند. به طور کل، شخصیت ما مشخص می‌کند، که آیا یک عمل یا واکنش در مورد دیگران، باید به آسانی یا به دشواری صورت گیرد. بنابراین گوشه‌ای از شخصیت ما به شکلی است که برنامه ریزی شده و در برابر اطرافیان واکنش نشان می‌دهد. لذا در انسان به صورت قابل توجهی انعطاف‌پذیری وجود دارد که توان کنترل کردن واکنش‌ها را داریم. در اصل ما می‌توانیم در آن، به شکل قابل توحهی تغییراتی را به وجود آوریم.

بررسی مزایای شخصیت شناسی

حال که دانستید شخصیت شناسی چیست؟ می توانید شخصیت خود و دیگران را تغییر دهید. هر فردی با شناخت شخصیت و ویژگی‌های خود می‌تواند تیپ شخصیتی خود را تغییر دهد. لذا برای تغییر خود باید مسیرهای دشواری را طی کنید و انرژی زیادی صرف کنید. 

در صورتی که شخصیت خود را بشناسید، می‌توانید بر حسب توانایی‌های‌تان مسیر آینده خود را تغییر دهید و قادر خواهید بود، خود را در موقعیت شغلی متناسب با توانایی‌های‌تان تجسم کنید. مثلا وقتی در شخصیت شناسی پی بردید که انسان ریسک‌پذیری هستید، می‌توانید انتخاب کنید به عنوان کارآفرین فرد موفقی شوید. همچنین اگر انسان منظم و فرمانبرداری هستید، می‌توانید حسابدار موفقی باشید. با شناخت شخصیت خود امکان حرکت به سوی هدف سازماندهی شده را دارید. در اصل شخصیت‌شناسی به شما شاخه شغلی را نشان می‌دهد و در خصوص اینکه شما می‌توانید چه کاری را انجام دهید اطلاعات بلندمدتی را به شما می‌دهد؛ همچنین با شخصیت شناسی، این امکان وجود دارد که با کسب اطلاعات از شخصیت خود، در برابر دیگران رفتار خود را بهبود ببخشید. 

چطور شخصیت شناسی کنیم؟

چگونه شخصیت دیگران را بهتر بشناسیم؟ 

افرادی که دارای هوش شخصیت‌شناسی بالایی هستند، با کنجکاوی و پرس و جو و به آسانی تفاوت میان شخصیت یک فرد با فرد دیگر را می‌شناسند. جمع آوری داده‌ها در تطابق دادن شخصیت خود با دیگران به شما کمک می‌کند؛ مثلا کسی مسئول پذیرش یک بیمارستان بوده و بسیار خشن است و مراجعین را رد می‌کند و من او و اخلاقش را می‌شناسم، می‌دانم که او اخلاقش همین است و حین روبرو شدن با او نمی‌ترسم ولی اگر او را نمی‌شناختم، حین مواجه شدن با او با خودم می‌گفتم، این فرد شر است و می‌خواهد درگیری درست کند.

افراد مشهور و شخصیت‌های ISTJ
مطالعه مقاله

باید توجه کنیم که امکان اینکه رفتار شخصی را به عنوان خصومت بشناسیم، بسیار زیاد است. ولی این کار صحیح نیست، در مقابل این کار، تصور کنید که فرد مورد نظر شما، این کار را بر حسب کاری که شما کرده اید، انجام داده است یا اینکه او در برابر همه چیز و همه مراجعین این عمل را انجام می‌دهد.

اگر قصد شناخت شخصیت کسی را دارید، می‌توانید از آزمون‌ها و تست‌های شخصیت‌شناسی مانند mbti برای او استفاده کنید.

ما انسان‌ها دارای هوش‌های کلامی، هیجانی، اجتماعی و غیره هستیم که هوش شخصیت‌شناسی اصلی‌ترین آن‌هاست. افراد که توانسته‌اند به موفقیت برسند، تلاش متمرکزی برای یک موضوع خاص داشته اند. لذا تمرکز داشتن، بدون داشتن هوش شخصی، بسیار دشوار خواهد بود.

امتیاز دهید

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره با دکتر پریسا احمدی منش و اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.