آزمون MBTI چیست؟

آزمون MBTI چیست؟

آیا شما هم قصد انتخاب رشته تحصیلی در دانشگاه را دارید، اما نمی دانید که کدام رشته مناسب شخصیت شما است؟ آیا می‌خواهید وارد بازار کار شوید، اما مطمئن نیستید که بتوانید این کار را مدیریت کنید؟ آیا قصد ورود به رابطه عاطفی‌ای را دارید، اما نمی‌دانید که شخصیت‌های شما به یکدیگر می‌خورد یا نه؟ اگر شما هم چنین سؤالاتی دارید، پاسخ ما به شما این است که با انجام آزمون MBTI می‌توانید تا حد زیادی پاسخ سؤالات خود را دریافت کنید. اگر شما هم می‌خواهید بدانید که آزمون MBTI چیست و چه کاربردی دارد، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

گاهی به نظر می‌رسد که آزمون‌ها می‌توانند زندگی ما را تعیین کنند؛ گویی که تقریباً در هر تصمیم بزرگی در زندگی‌مان یک امتحان هم دخیل است، به عنوان مثال یا باید امتحان رانندگی را قبول شوم و یا این که از این به بعد با اتوبوس مسیر خود را طی کنم؛ یا باید در طول دبیرستان و یا سال کنکور خوب درس بخوانم و یک دانشگاه تاپ و درجه 1 قبول شوم و یا این که بایستی با یک دانشگاه و رشته رده پایین‌تر کنار بیایم.

امروز در این مقاله می‌خواهیم با شما در رابطه با آزمونی صحبت کنیم که خیلی بیشتر از رشته‌های دانشگاه و یا امتحان رانندگی می‌تواند در زندگی به شما کمک کند. تست MBTI در زندگی به شما یاد می‌دهد که چطور در وهله‌ی اول خود و در وهله‌ی دوم دیگران را بهتر درک کنید.

چنانچه نسبت به انجام تست mbti تمایل دارید میتوانید از طریق آکادمی پریسا احمدی منش اقدام کنید.

تست شخصیتی mbti

تست شخصیتی mbti

آیا تا به حال شنیده‌اید که شخصی خود را به عنوان یک INTJ یا یک ESTP توصیف کند و از خود پرسیده باشید که این حروف چه معنایی می‌توانند داشته باشند؟ آنچه این افراد به آن اشاره می‌کنند تیپ شخصیتی آنها بر اساس شاخص نوع مایرز – بریگز است که امروزه از آن به عنوان آزمون MBTI یاد می‌شود.

 

شاخص تیپ شخصیتی Myers-Briggs یک فهرست گزارشی است که برای شناسایی تیپ شخصیتی، نقاط قوت و ترجیحات یک فرد طراحی شده است. همان‌طور که در ابتدا مقاله به آن اشاره شده بود آزمون MBTI توسط ایزابل مایرز و مادرش کاترین بریگز بر اساس کار آنها با نظریه تیپ‌های شخصیتی کارل یونگ تهیه شد. لازم به ذکر است که این آزمون دز طی سال‌های اخیر به عنوان یکی از محبوب‌ترین آزمون‌های شخصیتی و از بهترین راه‌های خودشناسی شناخته شده است.

 

تست MBTI یک تست پرسش و پاسخ است که در آن فرد به سؤالاتی پاسخ می‌دهد که به شیوه روان سنجی مطرح شده‌اند و در نهایت نوع شخصیت، نقاط قوت و ضعف و همچنین اولویت‌های هر فرد از طریق این تست مشخص می‌شود. با شرکت در تست شخصیت شناسی MBTI، می‌توانید اطلاعات و سرنخ‌های جالبی از خود و نحوه رفتارتان با محیط اطراف به دست آورید و همچنین می‌توانید مناسب با شخصیت و نوع رفتار خود به سراغ انتخاب شغل مناسب، رشته تحصیلی درست و یا پارتنر آینده‌تان بروید. همچنین بسیاری از شرکت‌ها نیز از این تست برای شناسایی ویژگی‌های شخصیتی و بهبود عملکرد انسانی کارمندان خود استفاده می‌کنند و پیش از استخدام افراد مختلف از آن‌ها می‌خواهند که این تست را انجام داده و نتیجه را به آن‌ها اعلام کنند. وجود نتیجه تست MBTI در رزومه شما می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر روند استخدام‌تان در یک شرکت داشته باشد.

 

با این که انسان موجودی است متغیر، اما شخصیت انسان جزو آن دسته از ویژگی‌هایی است که تقریباً تا آخر عمر ثابت باقی می‌ماند و تغییر نمی‌کند؛ آزمون  MBTI به طور معمول 87 سؤال دوگزینه‌ای دارد که انجام آن تقریباً به زمانی بین 15 الی 20 دقیقه نیاز دارد؛ این آزمون به گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند به شما کمک کند تا در حین پاسخگویی به سؤالات هم بتوانید بهتر خودتان را بشناسید. این تست به قدری خوب و کارآمد است که سالانه بیش از دو میلیون نفر تست MBTI را در سراسر جهان انجام می‌دهند و از آن برای شخصیت شناسی استفاده می‌کنند.

 

پس از این که آزمون را انجام دادید، شخصیت شما در میان 16 تیپ شخصیتی مشخص می‌شود و اطلاعاتی مثل شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی شما، نقاط قوت و ضعف، نوع روابط و ارتباط شما با دیگران، ویژگی‌های شخصیتی و… را در اختیار شما قرار می‌دهد. همچنین اگر این سوال که چگونه علایق خود را بشناسیم در ذهنتان شکل گرفته‌است، می‌توانید از تست ام بی تی ای کمک بگیرید.

 

ما در این جا به شما نشان خواهیم داد که چطور این تست می‌تواند شما را نسبت به مؤلفه‌های شخصیتی‌تان آگاه کند و بعد از آن به این موضوع می‌پردازیم که چگونه از این آگاهی برای بهتر شدن عملکردتان در زندگی شخصی و یا کاری و تحصیلی استفاده کنیم. بنابراین در ادامه مطلب به شما کلیاتی از تیپ‌های شخصیتی را می‌گوییم تا شاید شما بتوانید، راحت‌تر تشخیص دهید که بیشتر در کدام دسته جای می‌گیرید.

 

 معیارهای تست MBTI

تست MBTI شامل چهار معیار و مرحله مهم است که شامل موارد زیر می‌شود.

  • برونگرا یا درونگرا بودن
  • شهودی یا حسی بودن
  • ادراکی یا قضاوت‌گر بودن
  • احساسی یا منطقی بودن

برونگرا یا درونگرا بودن

آیا شما برون‌گرا هستید یا درون‌گرا؟ آیا آرام و خجالتی هستید و یا شلوغ اجتماعی هستید؟ لازم به ذکر است که این گروه بیشتر متوجه این موضع است که چه چیزی شما را تحریک می‌کند. آیا آدمی هستید که در موقعیت‌های اجتماعی حس بهتری دارید و شکوفا می‌شوید و یا حس و حالتان زمانی بهتر می‌شود که در تنهایی با خودتان خلوت کنید و کتابی بخوانید؟

در تحلیل آزمون MBTI برون‌گراها بیشتر به محرک‌های بیرونی واکنش نشان می‌دهند؛ به عنوان مثال اگر شما فردی برون‌گرا باشید، دوست دارید که در محیط‌های اجتماعی باشید و کارهای تیمی را انجام دهید؛ برعکس افراد درون‌گرا اغلب توسط محرک‌های درونی خود مورد تحریک قرار می‌گیرند که این محرک‌های درونی می‌تواند چیزهای مختلفی همچون تفکرات داخلی، ایده‌های شخصی و یا آنالیز کردن ریشه‌های فکری باشد.

شهودی یا حسی بودن

آیا شما بیشتر متکی با احساسات و حواس‌تان هستید و یا متکی به کشفیات خود هستید؟ تشخیص این گروه بیشتر به این موضوع بر می‌گردد که شما چگونه اطلاعات و داده‌های مختلف را از اطراف خود جمع‌آوری می‌کنید. برخی از افراد بیشتر به اطلاعات واضح تکیه و اعتماد می‌کنند و به دنبال واقعیات، جزئیات و داده‌های منطقی هستند و همچون کارگاه‌ها به دنبال حقایق یا همان FACTS هستند.

بد نیست بدانید که برخی دیگر از افراد به دنبال ارتباط بین ایده‌های مختلف هستند؛ یعنی این افراد به جای توجه و تمرکز صرفاً بر روی حقایق بر روی تصورات و احتمالات انتزاعی هم فکر می‌کنند و به آن‌ها می‌پردازند.

ادراکی یا قضاوت‌گر بودن

در این مرحله از آزمون MBTI شما باید متوجه این موضوع شوید که ادراکی هستید یا فردی قضاوتی؟ یک راه حل ساده برای فهمیدن این موضوع این است که سعی کنید از خودتان بپرسید که به ضرب‌الاجل‌ها چگونه پاسخ می‌دهید.

اگر شما فردی هستید که به طور دقیق برنامه‌تان را تنظیم می‌کنید که هر کاری را سر تایم مشخصی انجام دهید، احتمال زیاد فردی قضاوتی هستید؛ از طرف دیگر اگر شما فردی هستید که ضرب العجل ها را بیشتر شبیه به یک پیشنهاد می‌بینید تا یک عامل محدودکننده و می‌توان گفت که تا آخرین لحظه هم برنامه خود را تغییر می‌دهید، احتمال خیلی زیاد شما ادراکی هستید.

خب؛ با توجه به صحبت‌های انجام شده به چه نتیجه‌ای رسیدید؟ شما کدام تیپ شخصیتی را بیشتر شبیه به خودتان می‌دانید؟

احساسی یا منطقی بودن

در این مرحله شما بایستی از خودتان بپرسید که بیشتر فردی متفکر و منطقی شناسایی می‌شوید و یا فردی احساساتی؟ منطقی تصمیم‌گیری می‌کنید و یا احساسات تأثیر بسیار زیادی بر روی تصمیم‌های شما دارد؟ آیا همه اطلاعات را پردازش می‌کنید تا به یک راه حل منطقی برای رفع مشکل بپردازید و یا اجازه می‌دهید تا احساساتتان نقش قطب‌نما را برای شما داشته باشد و بیشتر به حس درونی‌تان تکیه می‌کنید؟

توسعه آزمون MBTI

ازمون شخصیت شناسی

به طور کلی هم مایرز و هم بریگز مجذوب نظریه یونگ در مورد انواع روان‌شناختی بودند و متوجه شدند که این نظریه می‌تواند در دنیای واقعی کاربرد داشته باشد. در طول جنگ جهانی دوم، آنها شروع به تحقیق و توسعه شاخصی کردند که می‌تواند برای کمک به درک تفاوت‌های فردی مورد استفاده قرار گیرد.

 

مایرز و بریگز معتقد بودند که با کمک به مردم برای شناخت بهتر خود، می‌توانند به مردم کمک کنند تا مشاغلی را انتخاب کنند که به بهترین وجه با تیپ شخصیتی آنها سازگار باشد تا بتوانند  زندگی سالم و شادتری داشته باشند.

مایرز و بریگز معتقد بودند که با کمک به مردم برای شناخت بهتر خود، می‌توانند به مردم کمک کنند تا مشاغلی را انتخاب کنند که به بهترین وجه با تیپ شخصیتی آنها سازگار باشد تا بتوانند  زندگی سالم و شادتری داشته باشند.

بررسی کلی آزمون MBTI

بررسی کلی آزمون MBTI

بر اساس پاسخ به سؤالات موجود در این آزمون، افراد دارای یکی از 16 تیپ شخصیتی شناسایی می‌شوند. هدف MBTI این است که به پاسخ‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا شخصیت‌های خود را از جمله علاقه‌مندی‌ها، چیزهایی که به آن علاقه ندارند، نقاط قوت و ضعف، ترجیحات شغلی احتمالی و ارتباط با سایر افراد را بیشتر کشف کنند.

باید توجه داشته باشید که هیچ تیپ شخصیتی  به عنوان بهترین تیپ شخصیتی شناخته نمی‌شود و هیچ یک از 16 نوع از انواع تیپ شخصیتی برتری نسبت به دیگری ندارد؛ این آزمون فقط و فقط این هدف را دارد تا شما را بیشتر به خودتان نزدیک کند و شما خودتان را بهتر از قبل بشناسید.

انواع تیپ شخصیتی در mbti

انواع تیپ شخصیتی در mbti
  • تیپ شخصیتی ISTJ:

افرادی که دارای این تیپ شخصیتی هستند معمولاً افرادی محتاط، اهل عمل و ساکت اند. آن‌ها از وجود نظم و سازماندهی در تمامی جنبه‌های زندگی و کاری خود لذت می‌برند، به وفاداری خود و دیگران اهمیت زیادی می‌دهند و پایبند به سنت‌ها هستند.

  • تیپ شخصیتی ISTP:

افراد دارای این تیپ شخصیت بیشتر دوست دارند تا در تنهایی خود به تفکر مشغول باشند و به شدت افراد مستقلی هستند. این افراد همچنین عاشق عمل، کسب تجربیات جدید، فعالیت‌های عملی و انجام کار با داشتن آزادی عمل هستند.

  • تیپ شخصیتی ISFJ:

به افراد دارای این تیپ شخصیتی لقب “حامی” داده شده که دلیل خوبی نیز دارد. افرادی که دارای شخصیت ISFJ هستند به خونسردی، مسئولیت پذیری و کم حرفی مشهورند. شهرت دارند. این تیپ از افراد دقیقاً برعکس تیپ شخصیتی ENTP هستند.

  • تیپ شخصیتی ISFP:

افراد دارای این نوع شخصیت معمولاً افرادی آرام، ساده‌گیر و بسیار صبور اند. این تیپ شخصیتی دقیقاً نقطه مقابل ENTJ است.

  • تیپ شخصیتی INFJ:

افراد دارای این تیپ شخصتی معمولاً خیلی کم اند و این نوع شخصیت جزء نادرترین تیپ‌های شخصیتی در MBTI است و به عبارتی می‌توان گفت که تنها ۱ تا ۳ درصد از میان تمام افراد ممکن است دارای این نوع شخصیت باشند. آن‌ها افرادی کمال گرا، هم منطقی و هم احساسی و در نهایت خلاق و تحلیلی اند.

  • تیپ شخصیتی INFP:

این افراد را معمولاً با القابی مانند ایده آلیست یا واسطه گر می‌شناسند. افرادی که دارای این نوع شخصیتی اند، هستند تمایل دارند درون گرا، آرمان گرا و خلاق باشند و دارای ارزش‌های بسیار والایی نیز هستند.

  • تیپ شخصیتی INTJ:

افراد دارای تیپ شخصیتی intj به عنوان افرادی روشنفکر شناخته می‌شوند و بسیار تحلیلی، خلاق و منطقی اند.

  • تیپ شخصیتی INTP:

این افراد با تیپ شخصیتی INTP معمولاً افرادی آرام و تحلیلی اند. آن‌ها از گذراندن وقت در تنهایی، تفکر در مورد چگونگی کارها و ارائه راه حل برای مشکلات لذت می‌برند، بیشتر درون‌گرا هستند و ترجیح می‌دهند بر افکار درونی خود تمرکز داشته باشند.

  • تیپ شخصیتی ESTP:

افراد دارای این تیپ شخصیتی معمولاً برون‌گرا هستند و از گذراندن وقت با دوستان و آشنایان بیشتر لذت می‌برند. آن‌ها در لحظه زندگی می‌کنند و بیشتر تمایل دارند تا بر روی جزئیات تمرکز داشته باشند.

  • تیپ شخصیتی ESTJ:

افراد با این نوع شخصیت معمولاً به عنوان افرادی منطقی و عملگرا شناخته می‌شوند. آن‌ها بسیار قاطع اند و برایشان مهم است تا مطمئن شوند کارها بدون هیچ مشکلی و مطابق قوانین پیش می‌رود. این افراد همچنین دارای اعتقادات قوی هستند و انتظار دارند افراد دیگر نیز از این اصول پیروی کنند.

  • تیپ شخصیتی ESFP:

افرادی که دارای این تیپ شخصیتی هستند اغلب خودجوش، مدبر و برونگرا اند. آن‌ها دوست دارند در مرکز توجه باشند و اغلب به عنوان شخص سرگرم کننده در جمع‌ها مشهور اند. این تیپ شخصیتی کاملاً برعکس تیپ شخصیتی INTJ است.

  • تیپ شخصیتی ESFJ:

این گونه افراد معمولاً به رفتار خود اهمیت زیادی می‌دهند، وفادار، دارای نظم و انضباط و خوش قلب هستند و همچنین از تعامل با افراد دیگر انرژی می‌گیرند.

  • تیپ شخصیتی ENFP:

ای دسته از افراد اغلب بسیار مشتاق و خلاق، جذاب، پرانرژی و مستقل اند و در شرایطی که آزادی عمل، خلاقیت و نوآوری داشته باشند، بهترین عملکرد را ارائه می‌کنند.

  • تیپ شخصیتی ENFJ:

افرادی با تیپ شخصیتی ENFJ معمولاً افرادی بسیار خونگرم، خوش رفتار، وفادار و حساس‌اند.

  • تیپ شخصیتی ENTP:

افراد دارای تیپ شخصیتی ENTP افرادی بسیار خلاق، باهوش، قوی و ایده گرا هستند.

استفاده از آزمون mbti می‌تواند بینش زیادی در مورد شخصیت شما ارائه دهد، احتمالاً به همین دلیل است که این تست بسیار محبوب شده است. لازم به ذکر است که شما حتی بدون استفاده از تحلیل تست شخصیتی‌تان، احتمالاً می‌توانید بلافاصله برخی از این تمایلات را در خود تشخیص دهید و در حین انجام تست هم بیشتر خودتان را بشناسید.

مزیت استفاده از آزمون mbti

مزیت استفاده از آزمون mbti

هنگام کار در موقعیت‌های گروهی در مدرسه یا محل کار، شناخت نقاط قوت خود و درک نقاط قوت دیگران می‌تواند بسیار مفید باشد. هنگامی که برای تکمیل یک پروژه با سایر اعضای یک گروه کار می‌کنید، ممکن است متوجه شوید که برخی از اعضای گروه در انجام اقدامات خاص مهارت و استعداد دارند. با شناخت این تفاوت‌ها، گروه بهتر می‌تواند وظایف خود را تعیین کند و برای دستیابی به اهداف خود با هم کار کنند. همچنین این آزمون می‌تواند کمک بزرگی برای توسعه مهارت های فردی باشد.

تفاوت آزمون MBTI با سایر ابزارها در چیست؟

تفاوت آزمون MBTI با سایر ابزارها در چیست؟

اولاً آزمون MBTI فقط یک “تست” نیست. در این آزمون هیچ پاسخ درست یا غلطی وجود ندارد و هیچ پاسخ و یا تیپ شخصیتی برتر از دیگری نیست. هدف این تست ارزیابی سلامت روان و همچنین تشخیص هر نوع مشکلات شخصیتی نیست.

همچنین در این آزمون، برخلاف بسیاری از انواع دیگر ارزیابی‌های روان‌شناختی، نتایج شما با هیچ هنجار شخصیتی دیگری مقایسه نمی‌شوند.

آزمون MBTI امروزی

آزمون MBTI امروزی

از آنجایی که استفاده از تست شخصیت شناسی MBTI نسبتاً آسان است، به یکی از محبوب‌ترین ابزارهای روان‌شناختی تبدیل شده است که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. تقریباً دو میلیون بزرگسال آمریکایی هرسال این آزمون را انجام می‌دهند و سعی بر این دارند تا خود را بهتر بشناسند.

حواستان باشد که در اینترنت تعداد آزمون‌های با عنوان MBTI وجود دارد که به هیچ عنوان معتبر نیستند؛ پیشنهاد می‌شود که از این آزمون‌های نامعتبر با عنوان MBTI استفاده نکنید و صرفاً از آزمون MBTI واقعی استفاده نمایید.

محدودیت‌های آزمون MBTI

محدودیت‌های آزمون MBTI

اعتبار

در مقاله‌ای در LiveScience آمده است که MBTI از مجموعه‌ای از تئوری‌ها زاده شد و این ایده‌ها قبل از تبدیل شدن این ابزار به یک محصول تجاری، مورد آزمایش قرار نگرفتند. آدام گرانت، روانشناس سازمانی می‌گوید که روان‌شناسان و محققان برای قابل اعتماد بودن یا معتبر بودن، باید معیارهای خاصی را در آزمون شخصیت گذرانده باشند؛ گرانت همچنین بیان می‌کند: «یک آزمون در صورتی معتبر است که نتایجی را که مهم است پیش‌بینی کند. اگر می‌خواهیم از آن در سازمان‌ها استفاده کنیم، باید نشان دهد که من در یک کار خاص یا با گروه خاصی از افراد چقدر خوب عمل می‌کنم.»

قطعات گمشده شخصیت

برخی از محققان احساس می‌کنند MBTI جامع نیست، زیرا دسته‌بندی‌های آن ابعاد کامل شخصیت را در بر نمی‌گیرد. به عنوان مثال، هیچ معیاری برای ثبات عاطفی وجود ندارد، که از نظر الگوهای تفکر، احساس و عمل به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده انتقادی در نظر گرفته می‌شود. همان‌طور که رابرت مک کری و پل کاستا روان‌شناسان می‌گویند، “MBTI اطلاعات جامعی در مورد چهار حوزه‌ای که نمونه‌برداری می‌کند، ارائه نمی‌دهد.”

شخصیت‌ها در طول زمان تغییر می‌کنند

دسته‌بندی‌هایی که افراد پس از تکمیل آزمون مایرز – بریگز در آنها گروه بندی می‌شوند نیز دارای مشکلات متعددی هستند. یکی از محدودیت‌ها، دسته‌های سیاه و سفید MBTI است: شما یا فکر می‌کنید یا احساس می‌کنید، یک برون‌گرا یا درون‌گرا، یک داور یا یک احساس‌گر و غیره. «این محدودیت [MBTI] یک کاستی است زیرا افراد در هر بعد شخصیتی به طور منظم به دو دسته تقسیم نمی‌شوند. مایکل اشتون، استاد روان‌شناسی در دانشگاه براک در انتاریو، به Live Science گفت: در عوض، افراد درجات مختلفی از ابعاد دارند.

مسئله دیگر در مورد این طراحی محدود این است که فرض می‌کند شخصیت در طول زمان تغییر نمی‌کند. ویبکه بلیدورن، مدیر آزمایشگاه تغییر شخصیت در دانشگاه کالیفرنیا دیویس، به انجمن روان‌شناسی آمریکا می‌گوید: «بین دهه 1970 و اوایل دهه 2000، افراد عادی و دانشمندان به طور یکسان فکر می‌کردند که ویژگی‌های شخصیتی آن‌قدر پایدار هستند که اصلاً نمی‌توانند تغییر کنند.» او سپس می‌افزاید: «دو فراتحلیل اصلی نشان داده‌اند که ویژگی‌های شخصیتی نسبتاً پایدار هستند، اما آنها نیز تغییر می‌کنند، و در واقع در طول عمر این کار را انجام می‌دهند، به این معنی که هیچ مرزی وجود ندارد. افراد 70 ساله و بالاتر هنوز هم می‌توانند تغییرات قابل توجهی را در ویژگی‌های شخصیتی خود تجربه کنند.»

نیاز به ابزار ارزیابی پیشرفته و علمی معتبر

بسیاری از تست‌های شخصیتی امروزی بر اساس فرمول قدیمی MBTI هستند. اما در صورتی که MBTI دارای معایب و محدودیت‌های زیادی باشد، این در مورد این تست‌ها چه می‌گوید؟ شاید زمان آن فرا رسیده باشد که یک ابزار ارزیابی نوآورانه برای یافتن پتانسیل واقعی یک شخص باشد. همان‌طور که می‌بینیم، آزمون‌های استعداد سنتی مانند MBTI ویژگی‌های شخصیتی را ایستا می‌بینند و جهت گیری شناختی یا جهان بینی فرد را در نظر نمی‌گیرند. این قطعه از دست رفته توانایی دیدن کل شخص را محدود می‌کند. اگر شخصی به جای جستجوی بینش‌های عمیق‌تر، فقط اجازه داشته باشد خود را در چند بعد ببیند، چگونه به موفقیت شخصی، حرفه‌ای یا تحصیلی دست می‌یابد؟

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با یکی از معتبرترین آزمون‌های شخصیت شناسی در دنیا آشنا کنیم که امروزه از آن بسیار استفاده می‌شود. شما با استفاده از این آزمون می‌توانید بهتر خودتان را بشناسید و از این شناخت بیشتر در روابط اجتماعی، کاری و عاطفی خود و تلاش برای موفقیت در زندگی و کار استفاده کنید. با تشکر از شما که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مقاله پرداختید.

سوالات متداول

آزمون MBTI چیست؟

این تست یکی از پرطرفدارترین تست‌های شخصیت شناسی محسوب می‌شود که شخصیت افراد را بر اساس 4 معیار اصلی برونگرا یا درونگرا بودن، شهودی یا حسی بودن، ادراکی یا قضاوت‌گر بودن و احساسی یا منطقی بودن می‌سنجد.

 

تست MBTI چه مزایایی دارد؟

انجام این تست به شما را به خودشناسی می‌رساند و کمک می‌کند تا نقاط ضعف و قوت خود را بهتر بشناسید. همچنین شرکت در این تست می‌تواند منجر به بهبود ارتباط شما با دیگران شود.

 

تیپ‌های شخصیتی تست MBTI کدام‌اند؟

تیپ‌های شخصیتی این تست شامل ENTJ، INTJ، INTP، ENTP، ISFJ، ESTJ، ESFJ، ENFP و غیره است.

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

2 دیدگاه ثبت شده

به بحث بپیوندید و نظر خود را به ما بگویید.

  • یکی از بهترین دوره های آموزشی که به جرعت میتونم بگم ماهیت فعالیت های اجتماعی و‌ کاری و زندگی من رو متحول کرد این دوره با استادی سرکار خانم دکتر احمدی منش بود.

ثبت دیدگاه

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره رایگان با استاد پریسا احمدی منش، اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.

با 40% تخفیف، دوره پرطرفدار کوچینگ رو خریداری کن!