تیپ شخصیتی infj (درونگرا، شهودی، احساسی و قضاوتی) یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی مطرح در تست mbti (شاخص مایرز-بریگز) است. این تیپ گاهی به عنوان حامی یا ایده آلگرا شناخته میشود. احساسات عمیق و قدرت شناخت فراوان این تیپ شخصیتی، آنان را به عنوان مشاوران خوب و دوستان صمیمی معرفی میکند. توانایی درک عمیق احساسات و تمایل برای کمک به دیگران در رسیدن به هدفهای شخصی و گروهی، تیپ شخصیتی حامی را از سایر افراد متمایز میکند. در ادامه با آکادمی پریسا احمدی منش به بررسی این تیپ شخصیتی و خصوصیات آن میپردازیم. همچنین میتوانید در دوره آموزش شخصیت شناسی MBTI شرکت کنید.
مجموعه پریسا احمدی منش به عنوان اولین اکادمی هیبریدی در ایران طیف متنوعی از دورههای مرتیط با شخصیت شناسی و کوچینگ را برگزار می کند.
نقاط قوت تیپ شخصیتی infj |
نقاط ضعف تیپ شخصیتی infj |
توانایی درک عمیق احساسات و نیازهای دیگران | حساسیت بیش از حد |
توانایی در یافتن راه حل های جدید برای مشکلات | توقع زیاد از خود و دیگران |
پایبندی به ارزشها و اعتقادات خود | دشواری در بیان احساسات |
توانایی ایجاد ارتباطات عمیق | تمایل به تنهایی |
رهبری آرام و تاثیرگذار | دشواری در تصمیمگیری در شرایط مبهم |
درک عمیق از مسائل پیچیده | تلاش بیش از حد برای کمک به دیگران |
حساسیت نسبت به نیازهای دیگران | شناخت دشوار این افراد |
تمرکز بر آینده | لجباز و یک دنده |
آنچه در این مطلب، مطالعه میفرمایید:
Toggleتحلیل تیپ شخصیتی INFJ
یکی از 16 تیپ شخصیتی شاخص مایرز – بریگز (MBTI)، تایپ infj است. که به طور کلی در چهار ویژگی درونگرا، شهودی، احساسی و قضاوتی خلاصه می شود. معمولا تیپ شخصیتی infj را به عنوان حامی و ایده آل گرا می شناسند؛ زیرا بسیار محتاطانه رفتار می کنند و نسبت به احساسات اطرافیان خود حساس هستند. این افراد استانداردهای اخلاقی دارند که به آنها پایبند بوده و به شدت تمرکزشان روی آینده است. از دیگر ویژگی های شخصیت infj می توان به خلاقیت، با ملاحظه و آرام بودن آنها اشاره کرد.
1. درون گرایی (Introverted)
INFJها تمایل دارند انرژی خود را از طریق تمرکز درونی و زمانی که تنها هستند به دست آورند. آن ها از ارتباط با گروه های بزرگ پرهیز می کنند و به تنهایی یا با گروه های کوچک تر ارتباط بهتری دارند. با مطالعه کتاب شخصیت شناسی mbti این تیپ شخصیتی را بهتر خواهید شناخت.
2. شهودی (Intuitive)
تیپ شخصیتی infj در تشخیص الگوها و ساخت ایده ها، تمرکز و مهارت زیادی دارند. آن ها به راحتی از داده ها به دنبال مفاهیم و ایده های عمیق تر می گردند.
3. احساسی (Feeling)
INFJها در تصمیم گیری معمولا از احساسات و ارزش های شخصی خود استفاده می کنند. همچنین آنها نسبت به دیگران حساس و نگران هستند.
4. قضاوت کننده (Judging)
INFJها ترجیح می دهند زندگی خود را سازمان دهی کنند و به صورت قضاوت گر به وظایف و تصمیم گیری ها نگاه کنند. این افراد برنامه ریزی دقیقی دارند.
ویژگیهای برجسته شخصیت INFJ
موارد زیر از ویژگی های کلیدی تیپ شخصیتی INFJ هستند.
1. کمک کننده و یاری دهنده
افراد درونگرا با وجود اینکه کم حرف و ساکت هستند، می توانند ارتباط های عمیق و معناداری با دیگران برقرار کنند. همچنین این افراد از کمک کردن و یاری دادن به اطرافیان خود لذت می برند؛ ولی برای اینکه انرژی خود را به دست بیاورند به زمان و مکان نیاز دارند تا شارژ شوند.
2. ایده آلیست و آرمان گرا
یکی از ویژگی های افراد با تیپ شخصیتی INFJ اعتقاد آنها به ایده ها، ارزش ها و اصول اخلاقی ایده آل است؛ همچنین سخت تلاش می کنند تا در زندگی خود به این ایده ها عمل و رویاهای خود را محقق کنند.
3. احساساتی در کنار منطقی
افرادی که تیپ شخصیتی INFJ دارند، بیشتر تصمیم گیری های خود را بجای تاکید بر حقایق عینی، طبق احساسات شان انجام می دهند. این ویژگی به معنای ندیدن واقعیت ها و اهمیت ندادن به آنها نیست. چه بسا این افراد با درک خوب و بد از دنیا، امید دارند تا بتوانند آن را به جای بهتری تبدیل کنند.
4. علاقه مند به برنامه ریزی و سازماندهی
از دیگر ویژگی های افراد با تیپ شخصیتی INFJ این است که اعتقاد زیادی به برنامه ریزی و سازماندهی دارند؛ همچنین ترجیح می دهند با ایجاد کردن یک ساختار منظم و تصمیم گیری در اسرع وقت، کنترل بیشتری بر زندگی خود داشته باشند.
5. دلسوز و همدل
ویژگی آشکار INFJها حس دلسوزی و همدلی آنهاست. این افراد درک عاطفی و شهود قوی دارند که کمک می کند همدل باشند و نرم صحبت کنند. همچنین این افراد اعتقادات عمیقی دارند و برای آنکه به چیزی که می خواهند برسند، قاطعانه عمل می کنند.
تایپ مکمل تیپ شخصیتی infj
ترکیب تیپ شخصیتی INFJ و ENFP یکی از سازگارترین ترکیبات شخصیتی است. این دو تیپ با هم به دلیل وجود اشتراکات مهمی در ارزشها و اهداف، میتوانند یک زندگی ایدهآل بسازند. همچنین، توانایی هر دو در مدیریت احساسات و انعطاف در مواجهه با چالشهای زندگی، این رابطه را به یک ارتباط همدل تبدیل کرده است. INFJ و ENFP به عنوان یک تیم موفق و پایدار، با داشتن اهداف مشترک و تعهد به یکدیگر، در مسیری پر از رشد و ارتقاء حرکت میکنند. همچنین در این زمینه دوره کوچینگ و توسعه فردی بسیار موثر خواهد بود.
تحلیل تیپ شخصیتی infj در تعامل با آن ها
برای تعامل بهتر با افراد دارای تیپ شخصیتی INFJ باید نکاتی را رعایت کنید. توجه به این نکات میتواند تعامل با افراد INFJ را بهبود بخشیده و روابط موثرتری را با آنها برقرار کند.
1. صداقت و اصالت
تیپ شخصیتی infj در ارتباطات خود صداقت و اصالت دارد. از آنجا که آنها احساسات دیگران را به خوبی درک میکنند، ارتباطات صادقانه برای آنها اهمیت دارد.
2. توجه به نیاز به خلوت
INFJها زمانی بهترین عملکرد را دارند که تنها باشند. احترام به نیاز آنها برای خلوت گذراندن، به تعامل بهتر کمک میکند.
3. حمایت از هدف ها و ایده ها
INFJها معمولا ایدههای بلندمدت و هدفهای معناداری دارند. حمایت از آنها در تحقق این اهداف و ایدهها، ارتباط را قویتر میکند.
4. توجه به احساسات
INFJها به عنوان افرادی احساسی، ممکن است در برخی مواقع نسبت به احساسات دیگران دچار حساسیت شوند. توجه به این احساسات و احترام به آنها ارتباط را بهبود میبخشد.
5. تشویق به خلاقیت
INFJها معمولاً به عنوان افراد خلاق و ایدهآلگرا شناخته میشوند. تشویق آنها به بیان خلاقیت و ایدههای خود، ارتباط را پویا تر میکند.
6. حمایت در مواقع سخت
افراد INFJ ممکن است در مواقعی که با چالشها و مشکلات روبرو میشوند، نیاز به حمایت و تشویق داشته باشند. حمایت و اهمیت به احساسات آنها، ارتباط را بهبود میبخشد.