خودت رو بشناس، رشد کن، با حامی اندیش | تخفیف‌های ویژه برای رشد بی‌نهایت

پریسا احمدی منش

خصوصیات اخلاقی افراد درونگرا (نقاط قوت + نقطه ضعف افراد درون گرا)

نقطه ضعف افراد درون‌گرا چیست

قبل از اینکه به نقطه ضعف افراد درون‌گرا بپردازم، در ابتدا باید تأکید کنم که هیچ‌ یک از تیپ‌ های شخصیتی بر دیگری برتری ندارد و فقط نقطه‌ ضعف و نقطه قوت‌ هایشان با هم متفاوت است پس نتیجه می‌ گیریم افراد درون‌ گرا و برون‌ گرا هیچ‌ یک بر دیگری برتری ندارند. 

نکته مهم این است که نقاط ضعف و قوت خود و اطرافیانمان را بر اساس تیپ شخصیتی بشناسیم تا بتوانیم ارتباط بهتری با خود و دیگران برقرار کنیم. حتی با شناخت این موارد متوجه می شویم که افراد درونگرا با چه کسانی ازدواج کنند بهتر است.

چنانچه نسبت به انجام تست mbti تمایل دارید میتوانید از طریق آکادمی پریسا احمدی منش اقدام کنید.

افراد درون‌ گرا چه کسانی هستند؟

افراد درون‌گرا چه کسانی هستند؟

در آموزش شخصیت شناسی mbti اولین بعد تیپ شخصیتی به این موضوع می‌پردازد که ترجیح ما در دریافت انرژی روحی روانی به چه صورت است؟ انرژی را از درون خود می‌گیریم یا از بیرون و این تعریف برون‌گرایی و درون‌گرایی را رقم می‌زند.

🎯برون‌گرا بودن یعنی ترجیح در دریافت انرژی از جمع و از دست‌دادن آن در تنهایی

🎯درون‌گرا بودن یعنی ترجیح در دریافت انرژی از خلوت و تنهایی و از دست‌دادن آن در جمع

پس می‌توان گفت برون‌گراها عمدتاً با دنیای بیرون و درون‌گراها با دنیای درون سازگارترند.

یک برون‌گرا اگر 4 شب هفته قرار باشد در جمع و یا مهمانی و یا سمینار و.. قرار بگیرد، برایش خوشایند است؛ اما یک درون‌گرا ترجیحش این است که یک شب یا دو شب را برود و بقیه را در منزل باشد.

خصوصیات اخلاقی افراد درون‌ گرا

خصوصیات اخلاقی افراد درون‌گرا

از مهم ترین خصوصیات اخلاقی افرادی که درونگرا هستند، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

1. افراد درونگرا نوشتن را به صحبت کردن ترجیح می دهند.

یکی از خصوصیات افراد درونگرا این است که با فکر کردن راجع به اتفاقات روزمره دچار استرس می شوند؛ اما با نوشتن، بسیار راحت ارتباط برقرار می کنند و آنها را آزار نمی دهد. مخصوصا اگر این عمل را در زمان احساسات پیچیده یا دشوار انجام دهند.

همچنین افراد درونگرا نمی توانند در لحظه و به سرعت در مورد چیزی نظر بدهند. آنها ترجیح می دهند قبل از پاسخ به دقت فکر کنند و در صورت امکان، در مورد آن موضوع بنویسند. نوشتن به افراد درونگرا کمک می کند که موقعیت و تمام جوانب موضوع را در نظر بگیرند، کلمات مناسب را برای صحبت خود انتخاب کنند و با اعتماد به نفس بالا، نظرشان را بگویند. 

2. افراد درونگرا نیاز دارند وقت زیادی را با خودشان بگذرانند.

از دیگر خصوصیات افراد درونگرا این است که به زمان زیادی برای خودشان نیاز دارند. آنها گذراندن وقت به تنهایی را یک راه عالی برای سلامت فکر و جسم خود می دانند.

به عنوان مثال  اگر یک شب آرام و ساکت در منزل بمانید و بدون اینکه برنامه خاصی داشته باشید، از تنهایی لذت ببرید؛ همچنین بجای حس ناامیدی و استرس، آرامش دریافت کنید، بدون شک شما فردی درونگرا هستید.

3. رفت و آمدها و معاشرت اجتماعی زیاد آنها را خسته می کند.

برخلاف تصور اشتباهی که درونگراها از حضور در مراسم ها و اجتماعات دوری می کنند و یا از تعاملات اجتماعی متنفر هستند، کاملا اشتباه است، آنها فقط از تعاملات اجتماعی زیاد خسته می شوند و انرژی زیادی از دست می دهند. همچنین گاهی افراد درونگرا بیشتر از برونگراها نیاز دارند که در دیدارهای دوستانه قرار بگیرند تا سرحال شوند و در مقابل گاهی ترجیح می دهند روز تعطیلی را به تنهایی استراحت کنند تا برای دیگر برنامه های خود آماده باشند.

4. نسبت به انتقاد حساس هستند و تمایلی به روبرو شدن با تعارض ندارند.

افراد درونگرا از تعاملات اجتماعی زیاد خسته می شوند و انرژی شان را از دست می دهند. همچنین یک خصوصیات مهم افراد درونگرا این است که نسبت به انتقاد و ارزیابی بسیار حساس هستند. به دلیل چنین ویژگی های اخلاقی، افراد درونگرا ترجیح می دهند سکوت کنند و نظر خودشان را به اشتراک نگذارند. به عبارتی سعی دارند که از کشمکش ها و تعارض ها دوری کنند.

5. در حالت تنهایی، عملکرد بهتری دارند.

افرادی که درونگرا هستند از انجام کارهای گروهی و تیمی دلهره دارند و خسته می شوند. این ویژگی به معنای توانایی نداشتن آنها برای انجام کار و یا وجود مشکل در ارتباط با دیگران برای افراد درونگرا نیست. 

افراد درونگرا وقتی به تنهایی کاری را انجام می دهند، راحت تر هستند و عملکرد بهتری هم دارند؛ زیرا باعث می شود که دور از همهمه و سازگاری با دیگران، تمرکز بیشتری داشته باشند و راحت تر فکر کنند. این موضوع حتی روی سرگرمی این افراد هم صدق می کند. آنها ترجیح می دهند سرگرمی های انفرادی مثل مطالعه، کاردستی و… را انجام دهند.

دیگر خصوصیات اخلاقی افراد درون گرا

افراد درونگرا علاوه بر ویژگی های شخصیتی بالا، از خصوصیات اخلاقی زیر هم برخوردار هستند.

شغل مناسب تیپ شخصیت ISFJ
مطالعه مقاله

6. افراد درونگرا بسیار احساساتی هستند.

7. توجه و دقت به اطرافیان از خصوصیات درونگراها است.

8. افراد درونگرا دایره ای از دوستان نزدیک دارند.

9. فرد درونگرا قبل از تصمیم گیری، زمان زیادی را صرف تفکر و پردازش اطلاعات می کند.

10. افراد درونگرا در انتخاب شغل احتیاط زیادی دارند.

11. افراد درونگرا هیجان ها را عمیق و شدید احساس می کنند.

12. حواس پرتی در برخی موقعیت ها از خصوصیات درونگراها است.

13. افراد درونگرا به مرکز توجه بودن، علاقه زیادی ندارند.

14. زیاد فکر می‌کنند و دوست دارند وقتشان را بیشتر در خلوت و افکار درونی‌شان سپری کنند.

15. کم هیجان هستند، آرام‌تر حرف می‌زنند، آرام‌تر رفتار می‌کنند.

16. کمتر حرف می‌زنند و بیشتر گوش می‌دهند.

17. تماس چشمی کمتری برقرار می‌کنند و به لحاظ فیزیکی کمتر به افراد نزدیک می‌شوند.

18. شو آف کمتری دارند یعنی بعضاً خود را به‌اندازه توانمندی‌ هایشان ابراز نمی‌ کنند.

19. دوستان کمتر با روابط عمیق‌ تر و صمیمی‌ تری دارند.

20. اطلاعات شخصی خود را کمتر با دیگران مطرح می‌ کنند و از دیگران هم کمتر سؤالات شخصی می‌ پرسند.

21. اشتیاق و احساساتشان را در چهره خود نشان نمی‌ دهند.

نقطه قوت افراد درون گرا چیست؟

افراد درونگرا چه نقاط قوتی دارند؟ افراد درونگرا با خصوصیت آرام و ساکت شناخته شده اند؛ اما فراتر از آرامش ظاهری آنها از توانمندی ها و نقاط قوت زیادی برخوردار هستند. برخلاف تصور رایج، درون‌گرایی به معنای عدم اجتماعی بودن نیست، بلکه به معنای تجدید قوای انرژی از طریق تنهایی و تفکر عمیق است. وقتی که ما زاویه دید متفاوت این افراد را نسبت به دیگر مسائل بدانیم، آنها را درک می کنیم و راحت تر می توانیم تعامل داشته باشیم. موارد زیر از مهم ترین نقاط قوت افراد درونگرا هستند که در ارتباط با این افراد باید بیشتر روی این نقاط قوت تمرکز کنیم.

  1. شنونده‌ های فعال و همدل
  2. تفکر عمیق و تحلیل‌ گر (متفکر)
  3. خلاقیت و نوآوری
  4. تمرکز بالا
  5. مستقل و خودکفا
  6. دقت و جزئی ‌نگری (درون نگر)
  7. صبر و حوصله
  8. مهارت‌ های نوشتاری قوی
  9. رهبری متفاوت، آرام و تاثیرگذار
  10. روابط عمیق و صمیمی
  11. تلاش برای خشنود کردن خود

نقطه ضعف افراد درون گرا چیست؟

نقطه ضعف افراد درون‌گرا

اما به‌راستی نقطه ضعف افراد درون‌ گرا چیست؟ افراد درونگرا گرچه از نقاط قوت ارزشمندی دارند و به دلیل توانایی‌هایشان در تفکر عمیق، خلاقیت و همدلی شناخته می‌شوند، اما در برخی موقعیت‌ها ممکن است با مشکلاتی روبرو شوند و مانند هر ویژگی شخصیتی دیگری از نقاط ضعفی هم برخوردار باشند. موارد زیر از مهمترین نقاط ضعف در افراد درونگرا هستند.

شخصیت شناسی کودکان
مطالعه مقاله

اکثر ویژگی‌هایی که در بالا ذکر شد ذاتاً خوب یا بد نیست بلکه اگر در لایه مثبت و سالم استفاده شود یعنی در حد تعادل، می‌تواند جزو نقاط قوت باشد و اگر در لایه ناسالم استفاده شود، تبدیل به نقطه‌ ضعف می‌شود.

بگذارید با ذکر یک مثال موضع را برایتان شفاف‌تر کنم:

گفتیم “درون‌گراها اول فکر می‌کنند بعد عمل می‌کنند”

این ویژگی در حد متعادل خوب است و باعث می‌شود میزان خطا و آسیب و شکست در درون‌گراها کم باشد اما اگر از حد متعادل تجاوز کند تبدیل به نقطه ‌ضعف افراد درون‌گرا می‌شود زیرا باعث می‌شود عملگرایی فرد درون‌گرا کاهش پیدا کند و زمان زیادی به فکرکردن بگذرد و فرصت مناسب جهت اقدام را از دست بدهد.

  1.  دشواری در برقراری ارتباط در جمع‌های بزرگ
  2.   ترس از قضاوت شدن
  3.   مشکل در ایجاد روابط سطحی
  4.   احساس خستگی در محیط‌های پر سر و صدا
  5.   تاخیر در تصمیم‌گیری
  6.   مشکل در بیان احساسات
  7.   توجه بیش از حد به جزئیات
  8.   احساس تنهایی و انزوا:
  9.   مشکل در سازگاری با تغییرات
  10.   کمرویی و خجالتی بودن
  11. نیاز به تایید شدن
  12. بسیار حساس
  13. مضطرب و نگران
  14. ساکت و کم حرف
  15. غیرقابل پیش بینی
  16. نیاز به بازیابی انرژی برای ادامه کار
درمان درون‌گرایی
امتیاز دهید

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

11 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • من یک درونگرای خیلی شدید هستم ولی نمیتوانم خودمو در زمان تنهایی با چیزی مشغول کنم یعنی سریع خسته میشوم نمیدانم چیکار کنم لطفا کمکم کنید

    • سلام ممنون از اینکه دغدغه خود را در این سایت با من در میون گذاشتین ، البته موضوع نیاز به توضیحات بیشتری از سمت شما داره اما بنظرم دو سوال مهم پیش میاد 1- آیا مطمئن هستید درونگرایید یا شاید به دلایل دیگری و به اشتباه تصور می کنید درونگرا هستید ؟ 2- اگر واقعا درونگرا هستید لازم است علاقمندیهای خود را کشف کتید چون درونگرا در خلوت و تنهایی خود به حوزه هایی که علاقه دارند و یا فعالیت های شغلی خود می پردازند

  • من نمی دونم درون‌گرا هستم یا برون‌گرا ولی زیاد حوصله حرف زدن ندارم و اینکه همیشه دوس دارم ت خودم باشم و کسی ک باهام حرف میزنه رو زیاد دوس ندارم ب حرفاش گوش کنم یا توجه کنم ولی گوش میکنم چون ناراحت میشه و همیشه هم می خوام دوستانی داشته باشم اما چون حوصله ندارم نمی تونم بیشتر از دوستانی ک دارم دوست پیدا کنم

  • سلام من یه آدم درون گرا هستم خیلی ایده دارم تا حالا به هر ایده ای دست زدم موفق بودم اما ترسی تو انجام پیشنهادات شغلی خوبی که بهم میشه دارم

    • سلام ممنون از اینکه موضوع خود را با ما درمیان گذاشتید . لازم است ضمن بررسی دقیق و منطقی پیشنهادات دریافتی ، ریسک پذیری خود را افزایش دهید .موفق باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

حامی اندیش