توسعه مهارتهای فردی به معنی ارزیابی اهداف و ارزشهای زندگی و ایجاد مهارتها و ویژگیهای شما برای دستیابی به پتانسیلهای وجودیتان است. مهارتهای فردی میتواند در بلوغ، موفقیت و رضایت شما نقش داشته باشند. بسیاری از افراد مهارتهای توسعه فردی خود را در طول زندگی خود تقویت میکنند تا خود را بهتر کنند و به اهداف خود برسند. این افراد میتوانند این کار را از طریق آموزش، مشاوره از یک مربی یا کوچ و… انجام دهند. در این مقاله، ما برخی از مهمترین مهارتهای توسعه فردی را که میتواند به شما در رسیدن به توانایی و اعتماد به نفس بیشتر کمک کند، خواهیم پرداخت؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.
به طور کلی توسعه مهارتهای فردی از مهارتهای متنوعی تشکیل شده است که این مهارتها یا به صورت نرم و یا به صورت سخت هستند.
بر مهارتهای قابل انتقال تمرکز کنید چرا که چنین مهارتهای فردی شما را به یک کاندیدای رقابتی در هر شغلی تبدیل خواهد کرد.
چنانچه نسبت به انجام تست mbti تمایل دارید میتوانید از طریق آکادمی پریسا احمدی منش اقدام کنید.
آنچه در این مطلب، مطالعه میفرمایید:
Toggle- مهارت های توسعه فردی چیست؟
- آزمون MBTI پیش نیازی برای توسعه مهارتهای فردی
- چرا توسعه مهارت های فردی مهم است؟
- نمونههایی از مهارت های توسعه فردی
- چگونه به توسعه مهارت های فردی خود بپردازیم؟
- مهارتهای توسعه فردی در محیط کار
- چگونه مهارتهای توسعه فردی را برجسته کنیم؟
- بهترین چک لیست توسعه مهارتهای فردی
- جمع بندی
- سوالات متداول
مهارت های توسعه فردی چیست؟
مهارتهای توسعه فردی، ویژگیها و تواناییهایی هستند که به رشد شخصی و حرفهای شما کمک میکنند. به عبارت دیگر، آنها مهارتهایی هستند که به شما کمک میکنند تا به توسعه مهارت های فردی خود بپردازید. شرکت در یک دوره کوچینگ توسعه فردی، درک و بهبود این مهارتها میتواند به شما در به حداکثر رساندن پتانسیلهای خود کمک کند. این فرایند به نام خودسازی یا توسعه مهارتهای فردی نیز شناخته میشود. (البته اگر هنوز درباره ویژگیهای شخصیتی خود مطمئن نیستید، انجام آزمون MBTI را برای درک بهتر از ویژگیهای شخصیتیتان، پیشنهاد میکنیم. البته اگر هنوز با این آزمون آشنا نیستید ما در مقاله آزمون MBTI چیست توضیح کاملی از این آزمون را برای شما بیان کردهایم.)
آزمون MBTI پیش نیازی برای توسعه مهارتهای فردی
شاید از خود بپرسید تست MBTI چه ربطی به توسعه مهارتهای فردی دارد؟ در جواب به این سوال باید بگوییم، لازمه توسعه مهارتهای فردی شناخت کامل و دقیقی از خودتان است و آزمون شخصیت شناسی MBTI این امکان را به شما میدهد تا نسبت به شخصیت خود دید عمیقتری پیدا کنید. با انجام این آزمون از مواردی همچون درونگرایی یا برونگرایی، احساسی یا فکری، شهودی یا حسی و ساختارگرایی یا منعطف بودن اطلاع کسب خواهید کرد. این نکته را در نظر داشته باشید که این آزمون رایگان است و پس از اتمام آن تفسیری جامع برای شما نمایش داده میشود. این آزمون دارای 60 سوال است و 15 دقیقه زمان شما را میگیرد. با انجام این تست تا 200000 تومان تخفیف برای خرید دوره جامع شخصیت شناسی MBTI دریافت خواهید کرد.
چرا توسعه مهارت های فردی مهم است؟
مهارتهای توسعه شخصی مهم هستند، زیرا به شما اجازه میدهند تا برنامههای استراتژیک و تاکتیکی برای رشد شخصی و حرفهای در راستای اهداف خود ایجاد کنید. این مهارتها میتوانند باعث موفقیت در زندگی و کار شما شوند. تقویت مهارتهای توسعه شخصی میتواند مفید باشد تا بتوانید به طور طبیعی آنها را در برنامههای روزمره خود قرار دهید و از آنها برای موارد زیر استفاده کنید:
- دستیابی به اهداف شخصی و شغلی
- در شغل خود پیشرفت کنید
- تواناییها و استعدادهای خود را ارتقا دهید
- خود بهتری از خود بسازید
- نسبت به زندگی خود رضایت داشته باشید
نمونههایی از مهارت های توسعه فردی
مهارت های توسعه شخصی میتواند ویژگیها یا ویژگیهایی باشد که قبلاً داشتهاید یا آنهایی که میتوانید از طریق آموزش به دست آورید. افراد بسته به اهداف خود میتوانند به توسعه مهارت های فردی بپردازند، از نمونه مهارتهایی که معمولاً افراد برای تسهیل رشد شخصی به کار میبرند میتوان به ارتباط، سازماندهی، حل مسئله، اعتماد به نفس، سازگاری، صداقت و مهارت رهبری اشاره کرد. در ادامه به طور مختصر برخی از این مهارتها را برایتان شرح میدهیم.
ارتباط
ارتباطات شامل توانایی شما برای صحبت کردن، نوشتن و گوش دادن است. با این مهارت میتوانید بفهمید که دیگران چه میگویند و چه احساسی دارند؛ همچنین ایدهها و احساسات خود را میتوانید با این مهارت منتقل کنید. ارتباطات خوب میتوانند با استفاده از لحنی مثبت و مناسب با موقعیت، تأثیر بسزایی در رشد فردی شما داشته باشد.
سازماندهی
مهارت های سازمانی شامل مرتب بودن فضاهای فیزیکی و دیجیتالی شما و همچنین توانایی شما در برنامهریزی، زمان بندی و اولویت بندی است. سازماندهی خوب میتواند به صرفه جویی در زمان، جلوگیری از ارتباطات اشتباه و بهبود کارایی کمک کند.
حل مسئله
حل مسئله توانایی شما در مدیریت موقعیتهای چالش برانگیز یا غافلگیرکننده است. حلکنندههای خوب میتوانند زمانی که با موانعی روبرو میشوند آرام بمانند و همه گزینههای خود را برای یافتن بهترین راهحل ارزیابی کنند.
اعتماد به نفس
اعتماد به نفس عبارت است از باور به تواناییها و تصمیمات خود. اگر به خود اعتماد دارید، احتمالاً اهداف بلندپروازانهای را دنبال میکنید، چیزهای جدید را امتحان میکنید و معتقد هستید که میتوانید موفق شوید. داشتن اعتماد به نفس و کارکردن بر روی آن یکی از راههای توسعه مهارت های فردی است.
سازگاری یا همان تطبیق پذیری
سازگاری، توانایی شما برای تطبیق سریع و آسان با چیزهای جدید است. افرادی که تغییرات را به خوبی مدیریت میکنند، اغلب با شخصیتهای گوناگون کنار میآیند و در هر محیطی پیشرفت میکنند. آنها همچنین میتوانند در موقعیتهای غافلگیرکننده آرامش داشته باشند.
صداقت
مردم تمایل دارند به کسانی اعتماد کنند که صادق هستند و بر ارزشهای خود ایستادهاند. صداقت به معنای انجام آنچه درست است و گفتن حقیقت است، حتی اگر انجام این کار چالشهایی را به همراه داشته باشد. داشتن صداقت میتواند منجر به شهرت خوب و فرصتهایی برای پیشرفت شود.
اخلاق کاری
اخلاق کار نه تنها شامل سختکوشی، بلکه قابلیت اطمینان، مسئولیتپذیری، کیفیت، عزم و انضباط نیز میشود. افرادی که اخلاق کاری خوبی دارند، مولد هستند و نگرش مثبتی دارند.
رهبری
رهبری یعنی توانایی هدایت افراد. رهبران خوب میتوانند به دیگران انگیزه بدهند و به آنها در رسیدن به یک هدف مشترک کمک کنند. رهبران معمولاً اعتماد به نفس را افزایش میدهند و روحیه را بهبود میبخشند.
چگونه به توسعه مهارت های فردی خود بپردازیم؟
شما میتوانید مهارتهای توسعه شخصی خود را با شرکت در کلاسها، یادگیری از افراد اطراف خود، به دست آوردن استعدادهای جدید و بهبود استعدادهای موجود تقویت کنید. در ادامه این مطلب برای شما چندین دستورالعمل آورده شده است که با رعایت آنها میتوانید به توسعه مهارت های فردی خود بپردازید و یا با در نظر گرفتن تمام این موارد، یک چک لیست توسعه فردی کامل و کاربردی برای خود ایجاد کنید.
1.استفاده از کوچینگ را در نظر بگیرید
در محیط کسبوکار امروزی، افراد و سازمانها با پیچیدگی فزاینده و سرعت فزایندهای در تغییرات مواجه هستند. کوچینگ کمک مستقیم و مؤثری به افراد و شرکتها میکند تا با چالشهای خاصی که با آن مواجه هستند مقابله کنند و در نتیجه به عملکرد فردی، تغییر سازمان و توسعه مدیریت کمک میکند. همچنین یک استراتژی کلیدی برای توسعه رهبران با عملکرد بالا در تمام سطوح در سراسر تجارت است. کوچینگ چندین شاخه دارد که کوچینگ شخصی میتواند شما را در مسیر درست توسعه مهارتهای فردی قرار دهد. لازم به ذکر است که دوره تربیت کوچ که توسط مرکز کوچینگ استاد پریسا احمدی منش برگزار میشود میتواند به شما در درک کامل از چگونگی کوچینگ و پیشرفت در آن کمک کند. همچنین علاوه بر موارد فوق، یکی دیگر از چیزهایی که میتواند در توسعه مهارتهای فردی شما بسیار کمک کننده باشد. شخصیت شناسی است. شما به وسیله شخصیت شناسی میتواند هم خودتان و هم دیگران را بهتر بشناسید و به وسیله آن به توسعه مهارتهای فردی خود بپردازید. مطالعه مقاله راههای خودشناسی میتواند به شما در مسیر کمک کند.
2.بر ترسهای خود غلبه کنید.
ترس میتواند شما را از رشد و پیشرفت باز دارد. به عنوان مثال، اگر از سخنرانی عمومی میترسید، در کلاس شرکت کنید یا به گروهی بپیوندید که به افراد کمک میکند سخنرانان عمومی بهتری شوند. اگر از ریسک کردن میترسید، یک مربی پیدا کنید که میتواند به شما کمک کند تا تصمیمات خوبی بگیرید و اعتماد به نفس شما را تقویت کند. با امتحان کردن چیزهایی که ممکن است انجامشان راحت نباشد، رشد کنید و یاد بگیرید. اگر خجالتی هستید، سعی کنید یک مکالمه را شروع کنید یا خود را به افراد جدید در یک پذیرایی یا کارگاه معرفی کنید.
3.مطالعه کنید
خواندن میتواند دانش و دایره لغات شما را گسترش دهد و شما را آگاهتر سازد. همچنین میتواند ذهن شما را تحریک کند و مهارتهای تفکر انتقادی شما را بهبود بخشد. سعی کنید برای مطالعه حداقل یک مقاله آموزشی یا انگیزشی در روز یا یک کتاب در ماه وقت خود را خالی کنید چرا که ارزش این کار بسیار بیشتر از این حرفها است.
4.چیزهای جدید یاد بگیرید
پیشنهاد میشود تا یک مهارت یا موضوع جدید را یاد بگیرید؛ این کار را هم میتوانید از طریق خودآموزی انجام دهید و هم از طریق ثبت نام در کلاس آموزشی. همچنین بد نیست این را بدانید که میتوانید از نرم افزارهای خاصی برای آموزش خود استفاده کنید. به عنوان مثال نرم افزارهای آموزش زبان.
پیشنهاد میکنیم برای آموزش،رسانههای اجتماعی و دورههایی همچون خودشناسی و کوچینگ را در نظر بگیرید چرا که این موضوعات میتواند بسیار به توسعه مهارتهای فردی شما کمک کند.
5.بازخورد بخواهید
از اعضای خانواده، دوست، همکار یا مدیر محل کارتان بخواهید که در مورد پروژه یا دستاورد اخیر به شما بازخورد بدهند. از نظرات مثبت آنها و همچنین انتقاد سازنده آنها برای یافتن راههایی برای بهبود استفاده کنید. گاهی اوقات برای به دست آوردن دیدگاهی متفاوت نیاز به یک نظر خارجی و بی طرف دارید.
6.دیگران را زیر نظر داشته باشید
تماشا کنید و از افرادی که به شما الهام میدهند بیاموزید. این میتواند شخصی باشد که شما میشناسید، مانند یک سرپرست، یکی از اعضای خانواده یا شخصیت عمومی. ویژگیهایی را که در آنها تحسین میکنید شناسایی کنید و سعی کنید آنها را در خود تکرار کنید.
7.شبکه سازی
با تعامل با افراد مختلف، میتوانید ایدههای جدیدی را بیاموزید و نحوه برقراری ارتباط و کار با تیپهای شخصیتی مختلف را بدانید. شما همچنین میتوانید با مردم ملاقات کنید و روابطی را ایجاد کنید که ممکن است در آینده به شما کمک کنند. از طریق سازمانهای صنعتی و گروههای ذینفع مشترک شبکهسازی کنید، یا در کنفرانسها و رویدادهایی در مورد موضوعاتی که مورد علاقه شما هستند، شرکت کنید.
8.ژورنال بنویسد
نوشتن ژورنال هر روز یا هر هفته میتواند به شما کمک کند تا خودآگاهی داشته باشید و در مورد رویدادها، تصمیمات و مکالمات اخیر فکر کنید. ممکن است یک مجله دستنویس و خصوصی داشته باشید، یا ممکن است تصمیم بگیرید که افکار و تجربیات خود را با وبلاگنویسی به اشتراک بگذارید. برای تعیین و ارزیابی اهداف و پیشرفت، از آن استفاده کنید.
9.مدیتیشن کنید
بسیاری از افراد برای کسب آگاهی و کاهش استرس و اضطراب مدیتیشن میکنند. مدیتیشن میتواند به شما کمک کند تا روی رشد خود و اهداف خود به روشی سالم، مثبت و آرام تمرکز کنید. حتی برنامهریزی یک استراحت از محل کار یا زمان آرام برای خود میتواند به شما کمک کند تا آرامش و تمرکز داشته باشید.
10.از یک منتور کمک بگیرید
برای توسعه مهارتهای فردی میتوانید از یک منتور کمک بگیرید. اگر برای شناسایی راههای تقویت مهارتهای خودسازی به کمک نیاز دارید، با یک منتور صحبت کنید. این فرد میتواند یک مدیر، استاد، فردی باشد که شما آن را تحسین میکنید.
11.هر روز الهام بگیرید
اولین مهارت رشد خود، ایجاد یک اتاق الهامبخش برای خود است. این اتاق با فراهمکردن آرامش به شما کمک میکند، جایی که میتوانید خودتان را تجزیه و تحلیل کنید. اتاق تمیز و مرتب، سطح انرژی مثبت شما را افزایش میدهد و در نتیجه به شما انگیزه میدهد. این انگیزه تمرکز شما را بیشتر میکند و در زندگی فرد، انرژی مثبتی تکاندهنده و شگفتانگیز ایجاد میکند. با این حال، اتاق نامرتب روحیه شما را از خوب به بد تغییر میدهد و باعث بیانگیزگی شما میشود.
12.بیشتر از منطقه راحت خود عبور کنید
يكي ديگر از كارهايي كه بايد براي رشد و توسعه مهارتهاي فردي انجام داد، رهايي از نقطه امن و راحتي است؛ شما براي موفقيت و توسعه خود نياز داريد تا سخت تلاش كنيد و براي آن از نقطه امن و راحتي خود خارج شويد.
بنابراین، باید سخت کار کرد و همه راحتیها را به عقب گذاشت. سختیهای انجامشده، رهایی از آسایش، همیشه منجر به موفقیتهای پربار با طعم شیرین زندگی میشود. همچنین، پشت سر گذاشتن راحتی شما را به اندازه کافی قوی میکند تا بتوانید با هر پیچ و تاب زندگی روبرو شوید.
13.بر روی خصوصیات منفی خود کار کنید
مهمترین راه بعدی برای خودسازی، تصمیمگیری در مورد ترک عادتهای بد است. همه ما میدانیم که هیچ کس در این جهان کامل نیست. هر کس عادت یا عاداتی دارد که بد است و باید در گذر زمان آن را ترک کند. بنابراین، برای رشد خود، بسیار مهم است که فرد عادت بد خود را ترک کند که ممکن است مانند پرخوابی، ناخن جویدن، سیگار کشیدن، برنامه دیرهنگام یا تاخیری و غیره باشد.
14.قبول کنید آنچه از دست رفته، از دست رفته
اغلب میبینیم که اطرافیانمان از کارهایی که در گذشته به صورت اشتباه انجام دادهاند، پشیمان میشوند که به نوعی به خودسازی فرد آسیب میزند. از این رو، همیشه باید بر موقعیتهای حال تمرکز کرد و گذشته را به عقب بازگرداند. این یک واقعیت جهانی است که چیزهایی که رفته گذشته است که ما باید آن را ترک کنیم. پس نباید با یادآوری گذشته شادی امروز را خراب کنیم.
15.ورزش کنید
یکی از مهمترین چیزهایی که در توسعه مهارتهای فردی میتواند تاثیر مثبتی داشته باشد، ورزش کردن است. یک شخصیت خوب با ساختار فیزیکی بدن نیز مورد قضاوت قرار میگیرد. از این رو این وظیفه یک فرد است که روی موضوعات مربوط به فیزیک خود کار کند.
همچنین، برای اینکه بدن خود را جذابتر کنید، لازم است هفتهای 15 دقیقه دویدن یا دیگر ورزشهایی مانند باشگاه یا شنا انجام دهید. این کار بدن شما را شکل میدهد و استقامت فرد را نیز افزایش میدهد.
مهارتهای توسعه فردی در محیط کار
مهارتهای توسعه فردی، نشانههای اجتماعی ذاتی و تواناییهای ارتباطی است. توسعه این مهارتها شامل فرایند خودسازی است که بر تقویت دانش، تواناییها و خودآگاهی شما برای رسیدن به اهداف شخصیتان متمرکز است.
در حالی که توسعه مهارتهای فردی میتواند برای همه بخشهای زندگی شما مفید باشد، این شیوههای خاص ممکن است در محل کار مفید باشند و به شما در پیشرفت شغلی کمک کنند:
یک شنونده فعال باشید
بخشی از ارتباط خوب توجه به آنچه دیگران میگویند است. روی درک آنچه همکاران و مشتریانتان میگویند تمرکز کنید تا بتوانید آن اطلاعات را به خاطر بسپارید و به خوبی پاسخ دهید. از مهارتهای گوش دادن و ارتباط مؤثر و حرفهای در همه چیز از مکالمه تلفنی گرفته تا مصاحبه شغلی استفاده کنید.
با دیگران خوب کار کنید
مهارتهای افراد خوب از شما یک عضو ارزشمند تیم میسازد. شما باید بتوانید با دیگران همکاری کنید و انگیزه ایجاد کنید. مهارتهای اجتماعی خود را برای ایجاد روابط با همکاران، مشتریان و آشنایان از هر نوع و سابقه ای پرورش دهید.
وقت، کار و متریال خود را سازماندهی کنید
برای انجام کارها برنامهریزی کنید تا سریع و آسان بتوانید آنها را کامل کنید. بدانید اگر بیش از یک پروژه را مدیریت میکنید، چه پروژههایی را در اولویت قرار دهید. اگر بهخوبی سازماندهی شده باشید، ممکن است بهتر بتوانید ضربالاجلهای خود را رعایت کنید و با دیگران به طور مؤثر همکاری کنید.
در موقعیتهای چالشبرانگیز کار کنید
هنگام برخورد با یک مشکل، گزینههای خود را ارزیابی کنید و بهترین راهحل را مشخص کنید. بدانید که چه زمانی باید برای سناریوهای مختلف مشاوره بخواهید یا تحقیق کنید. افرادی که میتوانند انتقادی فکر کنند و مشکلات پیچیده را حل کنند، هم در زندگی و هم در کار تصمیمات خوبی میگیرند.
به خودت ایمان داشته باش
اگر به تصمیمات خود اطمینان داشته باشید، دیگران نیز به شما اعتماد بیشتری خواهند داشت. این انرژی مثبت نسبت به خودتان میتواند به ایجاد انگیزه و القای حس اعتماد به اطرافیان کمک کند. اگر با اعتمادبهنفس بهجای شک و تردید به آنها نزدیک شوید، بهتر میتوانید از پس چالشها برآیید و به اهداف خود برسید.
خود را با تغییر تطبیق دهید
انعطافپذیر باشید تا بتوانید با تغییرات کار و زندگی بهراحتی کنار بیایید. افراد سازگار میتوانند هم بهتنهایی و هم در یک تیم بهخوبی کار کنند، پروژههای متعددی را مدیریت کنند، تحت شرایط مختلف کار کنند، ایدههای جدید را بپذیرند و موارد دیگر. توانایی پاسخگویی مناسب به تغییرات نیز میتواند این موقعیتها را برای همه افراد درگیر کمتر استرسزا کند.
راستگو باشید
صداقت اساس داشتن رابطهای مثبت با همکاران و سرپرستان است. اخلاق خوب را تمرین کنید و بر ارزشهای خود پایبند باشید. صداقت میتواند برای شما احترام، رضایت و شهرت خوبی در محل کار به ارمغان آورد.
نسبت به شغل خود مشتاق و متعهد باشید
افرادی که دارای اخلاق کاری خوب هستند، معمولاً سازنده، قابل اعتماد و مصمم به انجام کار با کیفیت هستند. این فداکاری میتواند به شما کمک کند تا وظایف خود را بهموقع انجام دهید و به همکاران خود انگیزه دهید.
اطرافیان خود را راهنمایی کنید
رهبر خوب بودن نیازمند اعتمادبهنفس، بینش و ارتباطات است. افرادی که این مهارتهای رهبری را ایجاد میکنند، میتوانند به پیشرفت تیم خود کمک کنند و بدون کنترل کردن، سازنده باشند.
چگونه مهارتهای توسعه فردی را برجسته کنیم؟
مهارتهای توسعه فردی خود را در رزومه خود منتقل کنید و هنگام مصاحبه شغلی به کارفرمایان نشان دهید که میتوانید در آن موقعیت موفق شوید.
1. برجستهسازی مهارتهای توسعه شخصی در رزومه
در رزومه خود بخشی با عنوان «مهارتها» ایجاد کنید که شامل مهارتهای سخت و نرم باشد. فقط مهارتهای توسعه فردی را که در آن شغل کاربرد دارند، فهرست کنید. اگر انواع مهارتهای زیادی دارید، میتوانید آنها را بر اساس دستهبندی در بخش مهارتهای رزومه خود دستهبندی کنید.
2. مهارتهای توسعه شخصی را در نامه حمایتی خود مشخص کنید
چند مهارت توسعه شخصی را انتخاب کنید که احساس میکنید قوی هستند و بیشترین ارتباط را با آن شغل دارند. در متن نامه خود، به طور مختصر توضیح دهید که چگونه میتوانید هر یک را برای مسئولیتهای آن شغل به کار ببرید، یا مثالی از این که چگونه آن مهارت در گذشته برای شما مفید بوده است، ارائه دهید.
مثال: من بهعنوان یک مشکلگشای مؤثر، به مشتریان کمک کردم تا به سرعت مشکلات برنامهنویسی خود را برطرف کنند. مشتریانی که من با آنها کار کردم، 92٪ درصد موفقیت در حل مشکلات رایانه تحت راهنمایی من گزارش کردند.
3. مهارتهای توسعه شخصی خود را در طول مصاحبه شغلی برجسته کنید
قویترین مهارتهای توسعه شخصی خود را هنگام پاسخ دادن به سؤالات مصاحبه، مانند “نقاط قوت و ضعف شما چیست؟” یا “هدفهای شما چیست؟” مهارتهای برتر خود، برنامهتان برای پیشرفت بیشتر و جایی که جای پیشرفت دارید را بیان کنید. همچنین میتوانید برای نشان دادن مهارتهای توسعه شخصی خود از مثالهایی استفاده کنید.
به عنوان مثال: «در طول یک دوره تنش در محل کار، مهارتهای بین فردی و توانایی من در ایجاد روابط کمک کرد تا بخش ما متحد شود. ما به یک تیم بسیار منسجم و سازندهتر تبدیل شدیم.»
اینها تنها تعدادی از مهارتهای توسعه شخصی هستند که میتوانند به زندگی و کار شما کمک کنند. خودسازی یک فرایند مادام العمر است که بر اساس آن میتوانید به بهبود ادامه دهید. روی توسعه مهارتهایی تمرکز کنید که به بهترین وجه به شما کمک میکند تا به اهداف خود برسید.
بهترین چک لیست توسعه مهارتهای فردی
آغاز توسعه مهارتهای فردی برای افرادی که تاکنون اقدام به انجام این کار نکردهاند، ممکن است اندکی دشوار باشد. در این بخش از مقاله چک لیستی برای شما آماده کردهایم که با استفاده از آن بتوانیم راه توسعه فردی خود را به بهترین شکل پیش ببرید.
تقویت پتانسیل انسانی خود:
پتانسیل انسانی در واقع ظرفیتی است که شما میتوانید با استفاده از آن و از طریق مطالعه، آموزش و تمرین، مهارتهای فردی خود را بهبود و توسعه دهید. با دستیابی به این پتانسیل میتوانید یک زندگی شادتر و کاملتر و بهتر داشته باشید. در تقویت پتانسیل انسانی شما باید بتوانید مسیرهای آگاهی و مهارتهای مختلف خود را بهبود ببخشید و مدیریت سبک زندگی را بیاموزید.
تغییر رفتار:
تمام انسانها دارای یکسری الگوهای رفتاری هستند به طور ناخودآگاه وارد زندگی آنها شدهاند. تغییر این و الگوها در توسعه فردی اهمیت بسیار بالایی دارد و برای پایداری تغییرات باید عادت با رفتار جدید را تحت شرایط مختلف تکرار کرد. مدت زمان مورد نیاز برای تنظیم هر عادت جدید متفاوت است و بر اساس تحقیقات انجام شده این تغییر عادات و رفتارها حداقل تا 66 روز زمانبر است.
توسعه شخصیت:
هر فرد با توجه به الگوهای رفتاری که دارد، از شخصیت متفاوتی نیز برخوردار است؛ بنابراین در صورتی که میخواهید یک برنامه توسعه فردی خوب و اثربخش داشته باشید باید به خوبی با نوع شخصیت خود آشنا شوید و آن را بهبود و توسعه دهید.
رؤیاپردازی و تغییر چشم اندازهای نامناسب:
پس از اینکه رفتار و شخصیت خود را شناختیم و توسعه دادیم، بی شک آگاهی ما نسبت به قبل بهتر و کاملتر میشود و زمان آن میرسد تا مجدد برای خود و آیندهمان رؤیاپردازی کنیم و چشم اندازهای جدیدی را مشخص کنیم. اگر برای شما هم سوال است چگونه علایق خود را بشناسیم به مقاله آن در سایت ما مراجعه فرمایید.
مشخص کردن اهداف:
برای توسعه مهارتهای فردی باید سعی کنید تا اهداف بلند مدت برای خود مشخص کنید و این اهداف را به گونه تنظیم کنید که در توسعه فردی قابل مدیریت و دست یافتنی باشند. چگونه هدف انتخاب کنیم سوال مهمی است که اگر هنوز ذهنتان را درگیر کردهاست میتوانید مقاله آن را در سایت ما مطالعه کنید.
کار بر روی نقاط تمرکز:
حتماً توجه داشته باشید که یک برنامه کلی و شلوغ میتواند بیش از حد کسل کننده باشد و در نهایت سبب دلسردی و عدم موفقیت شما شود و سبب شود تا یک روز برنامه توسعه فردی خود را رها کنید. برای جلوگیری از رخ دادن چنین چیزی باید بر روی نقاط تمرکز و مسائل مهم کار کنید. در رشتهها و کارهایی فعالیت کنید که واقعاً به آن علاقه دارید.
اولویتبندی برای اهداف:
در مسیر توسعه فردی، برای اینکه بتوانید به اهداف خود دست پیدا کنید باید آنها را اولویتبندی کنید تا برایتان مشخص باشد کدام اهداف مهمترند و نیاز به زمان و تلاش بیشتری دارند.
یافتن روشهای مناسب برای رسیدن به اهداف:
این روشهای توسعه فردی اقداماتی اند که شما باید برای توسعه خود و رسیدن به اهداف به طور دائم انجام دهید. به عنوان مثال اگر هدف شما این است که روز به یک آشپز ماهر تبدیل شوید؛ بنابراین در برنامه توسعه مهارتهای فردی خود باید حتماً روشهای مختلف آشپزی را قرار دهید و هر روز حداقل یک غذای جدید بپزید و تمرین کنید تا بالاترین میزان مهارت را به دست آورید.
شناخت فرصتها و تهدیدها:
در مسیر توسعه فردی باید بتوانید فرصتها را از تهدیدها جدا کرده و بشناسید، در غیر این صورت ممکن است با ارزیابی اشتباه فرصتهای مناسب پیش رو را از دست داده و به مشکلات و موانع زیادی رو به رو شوید.
سنجش میزان پیشرفت:
پس از گذشت مدتی از برنامه توسعه مهارتهای فردی، باید حتماً به بررسی و ارزیابی خود بپردازید و ببینید آیا در مسیری که پیش گرفتهاید پیشرفتی هم داشتهاید یا خیر. در صورتی که شاهد پیشرفتهای کوچک یا بزرگ بودید؛ یعنی مسیر شما درست است و باید آن را ادامه داده و بهبود دهید اما در غیر این صورت باید برنامه خود را تغییر دهید تا به پیشرفت نزدیک شوید.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با چگونگی و اهمیت توسعه مهارت های فردی آشنا کنیم و چندین راهکار برای تسهیل این راه به شما ارائه دادیم. شما برای رشد مهارتهای فردی خود چه کارهایی را انجام میدهید؟ با تشکر از شما که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مقاله پرداختید.
سوالات متداول
برای توسعه مهارتهای فردی خود چه کنیم؟
از مهمترین مواردی که باعث افزایش توسعه فردی میشود، غلبه بر ترسهای خود، مطالعه ، یاد گرفتن چیزهای جدید و… است. برای دریافت اطلاعات بیشتر راجع به این موضوع به قسمت چگونه به توسعه مهارتهای فردی خود بپردازیم؟ در متن مراجعه کنید.
توسعه مهارت فردی چیست؟
ارزیابی اهداف و ارزشهای زندگی و ایجاد مهارتها و ویژگیهای شما برای دستیابی به پتانسیلهای وجودیتان را توسعه مهارت فردی میگویند.
مهارت توسعه فردی شامل چه مواردی میشود؟
ارتباط، سازماندهی، حل مسئله، اعتماد به نفس، سازگاری یا همان تطبیق پذیری، صداقت، اخلاق کاری و رهبری از نمونههایی برای مهارت توسعههای فردی است.
توسعه مهارتهای فردی چه اهمیتی دارد؟
دستیابی به اهداف شخصی و شغلی، پیشرفت در شغل خود پیشرفت، ارتقا تواناییها و استعدادهای خود و داشتن رضایت نسبت به زندگی خود از پیامدهایی است که با توسعه مهارتهای فردی به دست میآورید.