پریسا احمدی منش

علت درونگرایی چیست؟

علت درونگرایی چیست؟

قبل از اینکه به علت درونگرایی بپردازم لازم است تعریف اصولی درونگرایی را بدانیم.

درون‌گرایی یکی از ابعاد شخصیتی در مبحث آموزش شخصیت شناسی MBTI است و درون‌گرا به افرادی گفته می‌شود که انرژی درونی‌شان را از خود می‌گیرند و به عبارتی از خلوت با خود لذت می‌برند و حضور در جمع‌ها و دورهمی‌ها باعث می‌شود باطری انرژی درونی‌شان تخلیه شود!

اگر شما نیز به مباحث کوچینگ توسعه فردی و ارتقای شخصیت خود علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنیم سری به سایت ما بزنید و از دوره‌های مفید پریسا احمدی منش استفاده نمایید.  

چنانچه نسبت به انجام تست mbti تمایل دارید میتوانید از طریق آکادمی پریسا احمدی منش اقدام کنید.

 

با شرکت در تست رایگان MBTI آکادمی حامی اندیش، تیپ شخصیت خود را با تفسیر شناسایی کنید…

علت درونگرایی

سؤال مهم این است که آیا درون‌گراها با این ویژگی به دنیا می‌آیند یا طی سال‌های زندگی‌شان درون‌گرا می‌شوند؟ یا ترکیبی از این دو عامل باعث درون‌گرایی می‌شود؟

پاسخ این سؤال در اغلب منابع جدید این‌گونه است:

علت درونگرایی می‌تواند مادرزادی باشد و هم به شرایط محیط بستگی دارد.

یک فرد درون‌گرا با چنین شخصیتی متولد می‌شود و نقش ژنتیک در این موضوع بسیار پررنگ است اما رفتار والدین و طرز پرورش آنها و عوامل محیطی نیز این شخصیت را تحت تأثیر قرار می‌دهد به نحوی که می‌تواند خصلت درونگرایی را تا حدی ضعیف‌تر یا قوی‌تر کند.

مهمترین علت درونگرایی افراد

مهمترین علت درونگرایی افراد

پس مهم‌ترین علت درون‌گرایی، نقش فیزیولوژی بدن و ساختار ژنتیکی است و روشی که بدن انسان به محیط پاسخ می‌دهد نقش مهمی در تعیین برون‌گرایی و درون‌گرایی افراد دارد. در مغز انسان، شبکه‌ای از نورون‌ها هستند که مسئولیت تنظیم تحریک‌پذیری را دارند.

 این بخش در افراد درونگرا نسبت به برون‌گراها، سطح تحریک‌پذیری پایین‌تری دارد یعنی راحت‌تر تحریک می‌شود.

مثلاً یک فرد برون‌گرا برای اینکه به تحریک مشخصی برسد لازم است میزان بالاتری از محرک‌های محیطی وارد بدنش شود، اما یک فرد درون‌گرا با محرک‌های کمتری به این سطح می‌رسد.

به همین دلیل است که درونگراها سعی می‌کنند از محرک‌ها و محیط‌های تحریک‌آمیز مانند صدای بلند موسیقی و تلویزیون یا شرکت در دورهمی‌های شلوغ و پرسروصدا دوری کنند. اما همان‌طور که در ابتدا گفتم علاوه بر ژنتیک، نوع تربیت خانوادگی و محیط رشد نیز از دیگر دلایل درون‌گرا بودن است.

رابطه تیپ شخصیتی ISTJ با ISTJ
مطالعه مقاله

از علت درونگرایی تا ارتقا آن

از علت درونگرایی تا ارتقا آن

درست است که تیپ شخصیتی تغییر نمی‌کند اما به این معنی نیست که قابلیت ارتقا ندارد!

همان‌طور که ما راست‌ دست و یا چپ‌ دست متولد می‌شویم و این به انتخاب ما نبوده است، تیپ شخصیتی هم ذاتی است و به انتخاب ما ایجاد نمی‌شود و تغییر هم نمی‌کند اما ما با تمرین و آموختن مهارت‌های لازم، می‌توانیم تیپ شخصیتی خود را توسعه دهیم و در خلاف تیپ شخصیت خود هم رشد و توسعه پیدا کنیم.

همه ما دو طبیعت داریم که اگر بخواهم ساده بگویم اولی طبیعت ذاتی ما و دومی طبیعت توسعه‌یافته ما است. طبیعت ذاتی ما شخصیتی است که با آن به دنیا آمده‌ایم. طبیعت توسعه‌یافته، شخصیتی است که با تغییرات درذات‌خود ایجاد کرده‌ایم.

فرق درونگرایی و افسردگی

فرق درونگرایی و افسردگی

یکی از موضوعات پرتکرار که مخاطبان عزیز در دوره‌های آموزشی شخصیت شناسی بیان می‌کنند این است که فردی که قبلاً بسیار پرجنب‌وجوش و برون‌گرا بوده، الان درون‌گرا شده است!

بعد از پرس‌وجو مشخص می‌شود که فرد مدنظر براثر حادثه یا اتفاق ناگواری در برهه‌ای از زندگی خود دچار افسردگی شده است!

لطفاً این نکته را خاطر بسپارید که

درونگرایی و برونگرایی هر دو، ترجیحات شخصیتی ذاتی هستند که فرد با یکی از این ترجیحات به دنیا می‌آید و هیچ ربطی به افسردگی ندارد.

افسردگی را با درون‌گرایی اشتباه نگیرید!

درون‌گرایی یک ویژگی شخصیتی سالم است که نیاز به درمان ندارد اما افسردگی نیاز به درمان دارد.

امتیاز دهید

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره با دکتر پریسا احمدی منش و اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.