چرا باید MBTI بدانیم؟

شخصیت شناسی

آموزش شخصیت شناسی  MBTI  تا کنون زنـدگی‌ها و کسـب و کـارهای بسیاری را نجـات داده و یا منجر به بهبود و افزایش میزان رضایت به مقدار قابل توجهی گردیده است .

خیلی از مخاطبان،  آن را به عنوان نقطـه عطـف زندگی خود نام برده‌اند .

چنانچه نسبت به انجام تست mbti تمایل دارید میتوانید از طریق آکادمی پریسا احمدی منش اقدام کنید.

توصیه می‌شود همگان هر چه زودتر این مهارت را فرابگیرند زیرا به‌نوعی سواد خودشناسی و ارتباطات است.

  • من کیستم؟
  • در این دنیا چه کار باید بکنم؟
  • چه توانایی ها و استعدادهای خاصی دارم؟
  • چرا بعضی افراد با شرایط تقریباً مشابه من، از من موفق‌ترند؟
  • من دوست دارم بهترین باشم، چطور می‌توانم موفق شوم و از بقیه پیشی بگیرم؟
  • راه میانبر و سریع برای موفقیت شخص من چیست؟
  • و ….

این سوالاتی است که روزانه ذهن میلیون‌ها انسان در جهان را به خود مشغول می‌کند و برای اکثر این دغدغه‌ها، پاسخ مناسب در MBTI  وجود دارد.

اولین، بهترین و مطمئن‌ترین قدم برای شروع مسیر، به دست آوردن شناخت درستی از خودتان است. کسب شناخت خوب و درست به خصوص در مورد خودتان و همچنین اطرافیان می‌تواند به بسیاری از سوالات و دغدغه‌های ذهنی شما پاسخ بدهد.

شخصیت شناسىMBTI  یک علم و دانش است.

پس از این بعد شخصیتی خود را بشناسید می‌توانید با شرکت در دورهای کوچینگ شخصیت خود را تقویت کنید.

مگر می‌شود انسان‌ها با این همه پیچیدگی در ابعاد ذهنی و اجرایی، بتوانند بدون داشتن این مهارت و شناخت، ارتباط موثری با خودشان ودیگران برقرار کنند!!

در قرن 21 که دنیای ارتباطات و رقابت پرتنش شده است، به این مهارت بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم.

آیا باید منتظر ماند تا به بن بست‌های کاری و ارتباطی برسیم و بعد تازه به فکر فرو رویم که دانش و علمی نیز در این زمینه وجود داشته است!!

تابلویی را در نظر بگیرید با خط ناشناس مثلاً چینى یا ژاپنى،  نوشته‌های آن را نمی‌توانیم بخوانیم زیرا با زبان آن آشنا نیستیم.

شخصیت شناسى هم همینطور است. به ما سواد خواندن خودمان و دیگران را می‌دهد، ما را با زبان و خط شناخت دلیل عملکردهاى متفاوت خودمان و بقیه انسانها آشنا مى‌کند.

چطور زمانی که تیپ شخصیتی خود و طرف مقابلمان را نمی‌شناسیم می‌توانیم برخورد درستی با وی داشته باشیم؟

چرا شخصیت شناسی؟

بارها با زوج‌هایی برخورد کرده‌ایم که پس از چندین سال زندگی مشترک اذعان دارند شناختی از هم ندارند!

برای مثال؛ مرد و زنی را در نظر بگیرید که دو تیپ شخصیتی متفاوت باهم دارند، به ترتیب یکی درون‌گرا و یکی برونگرا. طبیعتاً ارتباط فرد برونگرا با جامعه بهتر است و دائماً می‌گوید: شوهرم بی‌عرضه است و همیشه من باید حقش را در محل کار و.. بگیرم! یا مردی که همسرش برونگرا است دائم فکر کند که همسرش سروگوشش می‌جنبد و مدام رفتارهای جلف از خودش نشان می‌دهد. این در حالی است که نمی‌دانند هرکدام بر اساس تیپ شخصیتی خود رفتار می‌کنند.

یا در ادارات، زمانی که یک همکار جزئی‌نگر داریم و شما کلی‌نگر هستید، در پر کردن فرم و در ذکر تاریخ شما سال را ذکر می‌کنید و همکارتان ماه، روز و حتی ساعت آن را بر شما متذکر می‌شود. این امر موجب کلافگی شما می‌شود چراکه در تصور خود این‌گونه حرف‌ها و مسائل را بی‌اهمیت تلقی می‌کنید. اگر شما تیپ شخصیتی همکارتان را بشناسید متوجه می‌شوید که وی فردی جزئی‌نگر است و تمام موارد جزئی را رعایت می‌کند.

وقتی خودمان و اطرافیانمان را نشناسیم، امکان ارتباط مختل می‌شود. با شناخت تیپ‌های شخصیتی، تفاوت‌ها را درمی‌یابیم و زندگی معقولانه‌تری را تجربه می‌کنیم.

از دلایل دیگر شناخت شخصیت شناسی این است که به همدیگر صفت نسبت ندهیم، برای مثال نگوییم فلانی این صفت بد را دارد، پررو است، بی‌حیا است و… درحالی‌که چنین نیست. وی فردی برونگرا است که راحت‌تر از شما در اجتماع ارتباط برقرار می‌کند.

یا برعکس، فلانی خیلی انسان ضعیفی است، گوشه‌گیر و خجول است؛ خیر، او فردی درون‌گرا است که ترجیح می‌دهد خلوت خود را هم داشته باشد.

در مذاکرات و متقاعدسازی به این نتیجه می‌رسیم که خیلی جلوتر از رقیبان هستیم چون می‌توانیم حدس بزنیم فرد مقابلمان دارد به چه چیز فکر می‌کند. می‌دانیم که اگر  او  یک حسی و جزیی نگر است چگونه به او اطلاعات بدهیم تا متقاعد به خرید شود.

بسیاری از ناسازگاری های زناشویی حل می‌شود. مثلا همسرم که یک درونگراست را بهتر می‌شناسم و برایم علاقه‌مند نبودن به مهمانی‌ها مشخص می‌شود. می‌فهمم که بنای اذیت کردن مرا نداشته بلکه مطابق تیپ شخصیتی خود عمل می‌کند .

MBTI   یکی از مطرح‌ترین، معتبرترین و قدرتمندترین ابزارهای تیپ‌شناسی در جهان است و غیر از کاربردهای فردی و روابط عاطفی، کاربردهای زیادی در سازمان ها و کسب و کارها دارد. در شرکت‌های  بین المللی برتر  fortune100   مورد استفاده قرار می‌گیرد و به ما کمک می‌‌کند تا برای درک و شناخت صحیح از افراد در جلسات مذاکره، فروش و همچنین رهبری و تیم‌داری بسیار قدرتمندتر از پیش عمل کنیم.

MBTI افراد را به ۱۶ تیپ شخصیتی مختلف تقسیم می‌کند.

تفاوت‌های بسیاری بین هرکدام از این ۱۶ تیپ شخصیتی است که اگر آن‌ها را بشناسیم به تدریج مهارت پیدا می‌کنیم که با هر تیپ شخصیتی بتوانیم سازگار شویم.

با تسلط بر MBTI می‌توانید تیپ شخصیتی افراد را تشخیص دهید و فرایند متقاعدسازی آن‌ها را بسیار ساده تر طی کنید. تسلط بر MBTI نه تنها در مذاکرات حرفه‌ای، بلکه در روابط روزانه نیز به شما کمک می‌کند تا تعاملات اثربخش‌تری داشته باشید. همچنین با یافتن تیپ شخصیت‌تان مسیر تحصیلی و شغلی مناسبتان را شناسایی خواهید کرد و استعدادهایتان را کشف می‌کنید.

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

ثبت دیدگاه

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره رایگان با استاد پریسا احمدی منش، اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.

با 40% تخفیف، دوره پرطرفدار کوچینگ رو خریداری کن!