تفاوت کوچینگ و آموزش چیست

مدیری می‌خواهد که کارکنانش به بهترین نحو کارشان را انجام دهند تا شرکت بازدهی بالایی داشته باشد. برای اینکه امکان تبدیل کارمند به کارشناس وجود داشته باشد، یا باید کوچینگ یا آموزش را ارائه دهد. برخی تصور می‌کنند که کوچینگ و آموزش فرقی با هم ندارند، در حالی که اینطور نیست. شاید این دو نسبتا با هم یکسان باشند، ولی تفاوت‌هایی با هم دارند. این دو به بهبود و توسعه کار افراد می‌پردازند، ولی در دوره کوچینگ یا مربیگری مدیر و کارمند در یک تایم غیر رسمی در جهت رفع امور، در جلسه شرکت می‌کنند، ولی آموزش اصولا به کارمندی گفته می‌شود که می‌خواهد علم جدیدی را یاد بگیرد. 

تفاوت کوچینگ و آموزش چیست

بررسی مفهوم و ماهیت کوچینگ و آموزش

فرق آکادمی کوچینگ و شخصیت شناسی یا همان روانشناسی در این است که مشاور در حوزه چالش‌ها و مسائل روانی و عملکرد جامعه و مسائلی مانند اختلالات خوردن، عوارض مصرف مواد مخدر، مسائل خانوادگی و روابط فردی کار می‌کند. ولی کوچینگ در جهت گسترش علم و مهارت فعالیت دارد.

آموزش چیست؟ 

در آموزش اصولا معلم به تعدادی از افراد علمی را یاد می‌دهد. آموزش اصولا در دانشگاه ها، مدارس و دیگر موسسات ارائه می‌شود. همچنین در خصوص یک عنوان خاص ارائه شده و دانش آموزان تلاش می‌کنند آن علم را به خاطر بسپارند. 

کوچینگ چیست؟ 

کوچینگ یا کوچینگ سازمانی به شکل ویژه ارائه می‌شود و کوچ تلاش می‌کند تا از حداکثر پتانسیل جهت یاد دادن مهارت مورد نظر بهره بگیرد. در اصل کوچ به عنوان پشتیبان فرد است که سعی می‌کند تا او به هدفش برسد. 

تفاوت کوچینگ و آموزش

تفاوت بین آموزش و کوچینگ چیست؟

حال که تفاوت کوچینگ و مشاوره را دانستید، باید بدانید که تفاوت کوچ اجرایی با آموزش کوچینگ چیست؟ کوچینگ با آموزش از جهات مختلف تفاوت‌هایی دارد که در ادامه در مورد این تفاوت‌ها با هم صحبت خواهیم کرد. 

  • تفاوت آموزش و کوچینگ از نظر هدف

آموزش با این هدف ارائه می‌شود که مهارت و دانش جدید ارائه شود، ولی کوچینگ با این هدف ارائه می‌شود که مهارت و دانشی که قبلا بدست آمده را هم اکنون توسعه دهید و در این روش می‌آموزید تا از این مهارت و آموزش به طور صحیح بهره برده و علم و مهارت خود را بالا ببرید. 

  • تفاوت آموزش و کوچینگ در روش یادگیری

در آموزش، معلم مسئولیت آموزش را بر عهده دارد، ولی در کوچینگ هر دو طرف عهده دار این مسُولیت هستند. مربی آموزش می‌دهد که چگونه از مهارتش بیشترین نتیجه را بگیرد و فرد بر اساس سطح علم و استعداد خود امکان آموختن چیزهای جدید را دارد. 

  • تفاوت از نظر فضای کوچینگ و آموزش 

کوچینگ اکثرا در محیط واقعی و در زمان کار و در چالش‌ها پیش می‌آید، ولی آموزش اصولا تئوری است و موضوعاتی را عنوان می‌کند که امکان مواجه شدن فرد با آن وجود دارد. کوچینگ این امکان را برای کارمند فراهم می‌کند تا مراحل حل مشکلات را خودش دنبال کند. 

  • تفاوت کوچینگ و آموزش از نظر زمان

آموزش در تایم مشخصی صورت می‌گیرد، ولی کوچینگ تایم مشخصی ندارد و زمانش نامحدود خواهد بود. مثلا شما فقط قبل از استخدام و قبل از شروع کار، به کارمند آموزش می‌دهید که چگونه فعالیت کند، ولی کوچینگ در هر زمانی ممکن است اتفاق افتد. 

  • تفاوت از نظر کاربرد 

معمولا در آموزش ارتباط یک سویه است و آموزگار پس از یاد دادن، بازخورد می‌دهد، ولی کوچ در هر زمانی بازخورد می‌دهد. 

  • تفاوت از نظر شخصی‌سازی

زمانی که آموزگار به دسته‌ای از افراد با هم علم را یاد می‌دهد، نمی‌توان درس‌ها را سفارشی‌سازی کرد. ولی کوچ با نظارت بر عملکرد یک فرد، مطابق با نیازها و شرایط یک فرد آموزش می‌دهد. 

آموزش و کوچینگ چه جایی از هم جدا می‌شوند؟ 

در هر دو روش، با این هدف علم ارائه می‌شود تا توسط یک کارمند مهارت‌ها آموزش داده شوند؛ ولی بین آن‌ها تفاوت‌هایی وجود دارد. یک عامل اصلی در آموزش یا کوچینگ، میزان علم کارمند است. اولین فرایند آموزش، آموختن علم به وسیله کارمند است. کارمند پیش از آموزش، هیچ علمی ندارد، ولی در کوچینگ کارمند علم دارد و مربی می‌خواهد علم او را افزایش دهد. در آموزش گفتگو به صورت دستوری و یک سویه صورت می‌گیرد، ولی در کوچینگ، مکالمه به شکل غیر دستوری و دو سویه انجام خواهد شد و در آن تلاش می‌شود، کارمند خودش نتیجه گیری کند. بنابراین کوچینگ و آموزش در مواردی با هم فرق دارند و به طور کل هر دو یک هدف را دنبال می‌کنند. یک مدیر خوب باید بررسی کند و متوجه شود که با کدام یک می‌تواند علم کارمندش را بالا ببرد. 

آشنایی با شباهت‌های آموزش و کوچینگ 

حال که دانستید تفاوت آموزش کوچینگ و کوچینگ چیست؟ بهتر است شباهت‌های این دو را نیز بدانید. به طور کل هر دو می‌خواهند، به گونه‌ای علم و مهارت را به دیگران بیاموزند. همچنین کوچینگ و آموزش هر دو به میزان معینی به علم و مهارت در خصوص موضوع مورد نظر، احتیاج دارند تا بتوانند آن را به دیگران بیاموزند. لذا هر دو تلاش می‌کنند به روشی علم افراد را افزایش دهند. 

رویکرد ایده آل یک مدیر برای اینکه جهت آموختن علم از آن استفاده کند، چیست؟ 

مدیر تلاش می‌کند تا به بهترین نحو ممکن کارکنان را هدایت کرده و علم آن‌ها را افزایش دهد. به این صورت که بعضی روش‌ها و رویکردها امکان دارد جهت رسیدن به نتیجه دلخواه به کار روند. با این وجود مدیران اکثرا از کوچینگ بهره می‌برند، کمتر شرکتی دیده می‌شود که بخواهد کسی را استخدام کند که علم کافی نداشته باشد. مدیران در این شیوه، تلاش می‌کنند تا کارمندان به مشکلات و مسائل محل کار فکر کنند و نسبت به رفع این چالش‌ها اقدام کنند تا بتوانند در کارشان پیشرفت کنند. مدیران امکان مشورت گرفتن از کارمندان را دارند و می‌توانند در جهت بهبود عملکردشان، به آن‌ها انگیزه و انرژی بدهند. کوچینگ چیزهایی را ارائه می‌دهد که مدیر می‌خواهد، ولی می‌تواند با انگیزه دادن به کارمند و ارائه ساختار مطلوب، ارائه راه حل‌های بهتر، سریع و قوی را در دستور کار خود قرار دهد.

امتیاز دهید

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

ثبت دیدگاه

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره رایگان با استاد پریسا احمدی منش، اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.

با 40% تخفیف، دوره پرطرفدار کوچینگ رو خریداری کن!