پریسا احمدی منش

تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت، کدام مهارت ناجی شما است؟

تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت

تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت به ما می‌آموزد برای انجام هر کاری به چه نوع مهارت‌هایی نیاز داریم.

برخی مهارت‌ها نتیجه تجربیات فردی است و برخی دیگر قابل یادگیری هستند و با تمرین و استمرار یا تجربه به مرحله پختگی و زبردستی می‌رسند. با یک نگرش مهارت‌ها به دو دسته بزرگ تقسیم می‌شوند که به مهارت‌های سخت (Hard Skills) و مهارت‌های نرم (Soft Skills) مشهور هستند. اما آن‌ها چه مهارت‌هایی هستند و در واقع تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت چیست؟ در این مقاله به بررسی تفاوت‌های بین مهارت‌های نرم و سخت پرداخته‌ایم.

در دوره کوچینگ، مربی یا کوچ با استفاده از تکنیک‌ها و ابزارهای مختلف، فرد را در مسیری که به دنبال آن است، هدایت می‌کند. 

مهارت‌های سخت و نرم چه توانایی‌ها هستند؟

مهارت‌های سخت و نرم چه توانایی‌ها هستند؟

‌مهارت‌های سخت معمولاً وابسته نقش ما در انجام یک کار است. در واقع هنگام انجام یک کار خاص و ویژه به مهارت‌های سخت یا مهارت‌های فنی نیاز پیدا می‌کنیم.

از فهرست بلند مهارت فنی یا سخت می‌توان به یادگیری یک نرم‌افزار برای کشیدن نقشه در بخش صنعتی تا مهارت حسابداری را نام برد. فراموش نکنید که مهارت‌های سخت با آموزش و مطالعه قابل ارتقاء هستند.

با بررسی تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت متوجه می‌شویم، مهارت‌های نرم محدود به فن یا شغل نیستند و توسعه آنها برای همه کارآفرینان و کار‌فرمایان یک سرمایه‌گذاری ارزشمند و آینده‌نگرانه است. در حقیقت مهارت‌های نرم هستند که کمیت و کیفیت انطباق و همراهی اعضاء تیم کاری یا گروه شغلی با محیط کاری و نحوه اجرای وظایف حرفه‌ای را به ما نشان می‌دهند.

حتی امروزه کارفرمایانی هستند که تسلط به مهارت‌های نرم را واجب‌تر از تسلط به مهارت‌های سخت‌ می‌دانند؛ چراکه نیروهای جدید شگرد کارها و فنون یا همان مهارت‌های سخت را در محیط کاری نیز می‌توانند یاد بگیرند.

از این جهت یادگیری مهارت‌های نرم برای دیگر اقشار جامعه نیز که به‌دنبال شکوفایی و پیشرفت شغلی و توسعه فردی هستند نیز مفید است. مثلاً مهارت‌های ارتباطی از جذاب‌ترین مهارت‌های نرم است که کارفرمایان از کارمندان خود انتظار دارند به آن مسلط باشند.

توسعه مهارت‌های ارتباطی علاوه بر بهبود در رابطه شما با دیگر اعضاء و همکاران، ارتباط بهتر با مدیران و بیان و شنیدن انتقادات و پیشنهادات در نحوه برخورد با مشتریان نیز موثر است. مهارت‌های نرم به واسطه خاصیت ذاتی خود عموماً از طریق خودآموزی توسعه پیدا می‌کنند.

با مهارت نرم رابطه طولانی‌تری با همکار و مشتری برقرار می‌شود و این به معنای امنیت شغلی و استفاده بهتر از فرصت‌های پیشرفت شغلی است.

 

کوچینگ توسعه فردی، عاملی برای درک بهتر تفاوت مهارت‌های نرم و سخت

کسب اطلاع از این موضوع که در چه مهارت‌های سختی تبحر دارید، چالشی به همراه ندارد. مطمئن باشید در کارهایی که علم انجام آن‌ها را داشته باشید و برایشان تمرین کافی داشته باشید، به مرور زمان خوب می‌شوید. به طور مثال در حوزه برنامه نویسی که یکی از مهارت‌های سخت است، شما باید اول اطلاعات لازم و پیش نیازهای زبان مورد نظر را بیاموزید سپس کدهای بسیار بزنید و تمرین کنید. در نهایت در آن حوزه ماهر می‌شوید؛ اما در رابطه با مهارت‌های نرم اینگونه نیست. برای بهبود مهارت‌های نرم باید شناخت کاملی از خود داشته باشید زیرا شما نمی‌توانید خود را در شرایط مختلف قرار دهید تا متوجه شوید در چه مهارت‌های نرمی خوب و در کدام‌ها بد هستید. دوره کوچینگ توسعه فردی به شما کمک می‌کند تا دید کامل و عمیقی از خود پیدا کنید. در این دوره از نقاط ضعف و قوت، نقاط کور شخصیتی و… خود مطلع می‌شوید؛ لذا می‌توانید از زاویه دید متفاوتی به خود نگاه کنید و نقاط ضعف خود را تبدیل به نقاط قوت کنید؛ همچنین اگر تصمیم دارید در دوره‌های حضوری شرکت داشته باشید ما به شما دوره کوچینگ در مشهد را پیشنهاد می‌کنیم. این دوره‌ها توسط برترین مدرس کشوری شخصیت شناسی و کوچینگ، استاد احمدی منش برگزار می‌شود.

کوچینگ همسطح (همتا)
مطالعه مقاله

مقاله پیشنهادی : 15 نکته مهم برای رسیدن به توسعه مهارت های فردی

تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت چیست؟

تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت چیست؟

از همان ابتدای پا گذاشتن در راه موفقیت به توانایی‌های کلیدی نیاز دارید و هر چه به تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت آگاه‌ باشید در تعیین شرح وظایف شغلی کامل و مناسب پروژه خود موفق‌تر خواهید بود.

تا زمانی که به تفاوت مهارت‌های سخت و نرم پی نبرید، پیدا کردن روشی برای آموزش و یا استخدام نیز روشی کورکورانه و بی‌ هدف است.

وقتی متوجه شدیم که مهارت‌های نرم ویژگی شخصی افراد هستند و مهارت‌های سخت دانش یا توانایی آن نسبت به وظایف شغلی است. انتخاب گزینه‌های بهتر برای هر شغلی کار آسان‌تری می‌شود.

 قدرت بالا در مهارت سخت کمک می‌کند تا شما بهترین حسابدار و یا نقشه‌کش را بر‌ای تیم کاری خود انتخاب کنید؛ ولی بدون شناخت و توسعه ‌مهارت نرم کیفیت نقش‌‌آفرینی این عضو جدید در محل کار هنوز با چالش‌های فراوانی همراه است.

چنانچه نسبت به انجام تست mbti تمایل دارید می‌توانید از طریق آکادمی پریسا احمدی منش اقدام کنید.

در دوره کوچینگ، مربی یا کوچ با استفاده از تکنیک‌ها و ابزارهای مختلف، فرد را در مسیری که به دنبال آن است، هدایت می‌کند. این فرآیند اغلب به عنوان کوچینگ توسعه فردی شناخته می‌شود و شامل ارزیابی آگاهی از خود، تعیین اهداف، توسعه مهارت‌ها، مدیریت زمان، حل مسائل و تسهیل در رسیدن به تغییرات مثبت است.

 

تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت در یک استخدام

تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت در یک استخدام

تصور کنید، نیاز به استخدام توسعه دهنده ‌دارید. از میان فهرست مهارت‌های سخت متناسب با این شغل آگاهی از زبان‌های برنامه‌نویسی (همچون جاوا یا اسکریپت‌های معروفی همچون php)، شناخت فریم‌ و‌رک‌ها و ابزارهای توسعه  و کتابخانه‌ها از دیگر مهارت‌های سخت است. لیکن اکنون ما می‌دانیم که ماجرای استخدام هنوز تمام نشده و ما باید به لیست مهارت‌های نرم نیز نگاهی داشته باشیم. اینجاست که مهارت‌های همچون مدیریت زمان، حل مسئله و همکاری مطرح می‌شوند و ارزش درک تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت بیشتر آشکار می‌شود.

مهارت‌های سخت نقش مهمی در رتبه‌بندی جایگاه‌ها در شرکت دارند. البته به‌طور کلی تقسیم‌بندی وظایف و تمرکز نیروها برای توسعه استعدادها نیز به واسطه مهارت‌های فنی است.

یک حسابدار نیازی ندارد با زبان برنامه نویسی آشنا باشد، حتی اگر از نرم‌افزار حسابداری استفاده می‌کند و توسعه دهنده نیز نیازی ندارد از روش‌های تنظیم صورت‌های مالی مطلع باشد. فاکتورهای مهم دیگر، سطح زبردستی در مهارت است که ناشی از تمرین و ممارست است.

در حین مطالعه تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت، برخلاف مهارت‌های سخت و با نگاهی به فهرست مهارت‌های نرم، دوست خواهید داشت همه کارکنان شما بدون توجه به فن و شغل حداقل به بعضی از مهارت‌های نرم آراسته باشند.

البته مهارت‌های نرم نیز باتوجه‌ به شغل و فن معنایی خاصی پیدا می‌کند. مثلاً مهارت ارتباطی برای بخش فروش و بازاریابی نقش قابل‌توجهی دارد و برای بخش نقشه‌کشی چندان در اولویت نیست.

معمولاً هنگامی که در حال  ورود به کار جدید یا در حال گذار از یک شغل جدید هستید، به مهارت‌‌های نرم بیشتر نیاز دارید تا مهارت‌های سخت.

مصاحبه شغلی
مطالعه مقاله

مقاله پیشنهادی : صفر تا صد کوچینگ کسب و کار

نحوه توسعه مهارت‌های نرم و سخت

نحوه توسعه مهارت‌های نرم و سخت

هیچ کس صرف داشتن عنوان جراح مغز یا جوشکار و بدون داشتن مهارت‌های سخت گزینه مناسب برای استخدام و همراهی در پروژه‌ها نیست. بنابراین نحوه تسلط به این مهارت‌ها که در جهت توسعه و زبردستی در افراد اجرا می‌شود نیز مهم است.

مهارت‌های نرم را با تجربیات شغلی و فراز و نشیب زندگی شخصی یاد می‌گیریم و مهارت‌های سخت را می‌توان از طریق آموزش و تمرین در حین کار که معمولاً به کارورزی معرف است توسعه و ارتقاء داد.

البته گذراندن یک جلسه مشاوره با کارشناس موفقیت به شما کمک می‌کند تا با شناخت و اطمینان بیشتری محیط‌های لازم برای توسعه را پیدا کنید و بر نرخ توسعه فردی خود بیفزایید.

مثلاً مشاوران برای افزایش مهارت همکاری باتوجه‌به ارزیابی دیگر معیارها می‌توانند شرکت در یک تیم ورزشی را به شما پیشنهاد دهند.

همان‌طور که آموزش برخی مهارت‌های نرم ساده‌تر است، برخی دیگر نیز مانند آموزش هوش هیجانی هستند که مراحل یادگیری دشواری را دارند.

در این مرحله از شناخت تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت است که تجزیه و تحلیل نیازهای آموزشی کارکنان نقش کلیدی بازی می‌کند. جدا از روش‌های مختلف آموزش از حضوری گرفته تا آنلاین و شبیه‌ساز‌ها و… هدف از آموزش مهارت سخت جدید این است که حمایت کننده دیگر مهارت‌های سخت مرتبط با اهداف شغلی باشد.

از این ابزارها می‌توان برای آموزش مهارت نرم استفاده کرد. نباید فراموش کرد که باید پس از هر جلسه آموزش، فرصتی برای تمرین و اجرای متدها در نظر گرفت.

 

نحوه اندازه‌گیری مهارت‌های نرم و سخت

نحوه اندازه‌گیری مهارت‌های نرم و سخت

تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت باعث شده که محاسبه مهارت‌های نرم کار دشوارتری باشد. این مهارت‌های باید عملا سنجیده شود یا با نظرسنجی از دیگران به خصوص مشتریان و همکاران ارزیابی شود.

مهارت‌های نرم از طریق مصاحبه‌های موقعیتی و رفتاری یا سوالات ویژه ارزشیابی مهارت نرم که به ویژگی شخصیت داوطلب توجه دارد نیز قابل سنجش هستند.

از آن سو برای محاسبه سطح مهارت‌های فنی یا مهارت سخت می‌توان با به‌کارگیری یک تست عددی یا بله خیر اقدام کرد. مهارت‌های سخت را می‌توان با مطالعه رزومه، گواهی‌نامه‌های دریافت شده، نمونه کارها و انجام پروژه‌های شغلی و  همچنین هنر مصاحبه نیز سنجید.

باید بدانید که شناخت تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت به‌ویژه توجه‌به مهارت‌های نرم تنها یک پیشنهاد نیست، اگرچه توسعه این مهارت‌ها کار سختی است؛ ولی در بلند مدت بهترین نوع سرمایه‌گذاری در منابع انسانی به‌شمار می‌رود.

در حقیقت با درک تفاوت بین مهارت‌های نرم و سخت متوجه می‌شویم که این مهارت‌های مقابل یک‌دیگر نیستند؛ بلکه تکمیل کننده یکدیگر و فرصت‌عالی برای برنامه‌ریزی در جهت بروز استعداد و توانایی فردی و شغلی هستند.

امتیاز دهید

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره با دکتر پریسا احمدی منش و اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.