آنچه در این مطلب، مطالعه میفرمایید:
Toggleبرای اینکه بدانیم نحوه ارتباط با افراد برونگرا چگونه باید باشد، ابتدا لازم است برون گراها را بشناسیم. لذا پیشنهاد میکنم قبل مطالعه این مقاله، حتماً مقاله زیر را مطالعه کنید:
چنانچه نسبت به انجام تست mbti تمایل دارید میتوانید از طریق آکادمی پریسا احمدی منش اقدام کنید.
اهمیت شخصیت شناسی درونگرا و برونگرا
دروتگرایی و برونگرایی یکی از 4 بعد در شخصیت شناسی MBTI است و یکی از مهمترین و ارزشمندترین کاربردهای علم شخصیت شناسی، بعد از شناخت خودمان، شناخت دیگران است تا با این مهارت بتوانیم ارتباط بهتری با آنها برقرار کنیم و در فرایند متقاعدسازی آنها موفق تر باشیم .
خصوصاً زمانی که در یک رابطه عاطفی یا رابطه بیزینسی مهم هستیم دانستن این موارد، به ما کمک میکند تا بتوانیم بهتر با شریک عاطفی و بیزنسی خود ارتباط برقرار کنیم.
شخصیت شناسی در بعد دیگرشناسی، مشاهده جهان از دریچه نگاه دیگران و درک رفتار آنها را ارائه میدهد و به ما کمک میکند بتوانیم از پنجره نگاه سایر افراد به دنیای آنها نگاه کنیم.
دیگرشناسی به ما مهارت ارتباط مؤثر میدهد و مهارت ارتباط مؤثر، ضروریترین مهارت جهت موفقیت درزندگی و ارتباطات عاطفی، شغلی و اجتماعی میباشد.
ارتباط موثر با افراد برونگرا
۱- بگذارید حرف بزنند زیرا برونگراها از حرفزدن لذت میبرند و حرفزدن برای آنها فقط وسیله انتقال پیام نیست!
۲- در کلام با آنها هم سرعت باشید و سعی کنید با سرعت و انرژی بیشتری با آنها صحبت کنید وگرنه حوصلهشان را سر میبرید!
۳- میتوانید انتظار اقدام فوری از برونگراها داشته باشید زیرا برونگراها معمولا هیجانی تر و بدون فکر زیاد ، دست به اقدام می زنند.
۴- مستقیم سر اصل مطلب نروید زیرا برونگراها در صحبتکردنشان مقدمه زیادی دارند مثلاً احوالپرسی و گفتگو در مورد آبوهوا و … برعکس درونگراها که مقدمه ندارند و سریع سراغ اصل مطلب میروند.
مثال: یک خاطره از جلسات مشاورهام
چند وقت پیش با یکی از مراجعینم جلسه کوچینگ (نوعی مشاوره) داشتم و جلسات ما بهصورت تلفنی برگزار میشد. ایشان به شدت برونگرا بود. از کجا متوجه شده بودم؟ شما هم وقتی در این مهارت مسلط شوید، قطعاً مثل هر مهارت دیگری بهراحتی میتوانید در مورد اکثر افرادی که با آنها مراوده دارید، این را تشخیص بدهید و کافی است بهخاطر بیاورید که تسلط شما به رانندگی، در اوایل که رانندگی میآموختید، چه فرقی با الان کرده است!
خوب برگردیم سراغ اصل موضوع، مراجع من با هیجان و با صدای بلند حرف میزد و هم اینکه خیلی زیاد صحبت میکرد! در ضمن اشتیاق و احساسش نسبت به جلساتی که با من داشت را واضح بیان میکرد و این نشانهها اصلاً نمیتواند مربوط به یک درونگرا باشد!
خوب من هم سعی میکردم با هیجان بیشتری صحبت کنم و به او اجازه میدادم هرچقدر میخواهد صحبت کند (در جلسات کوچینگ این اتفاق خوبی است) و خلاصه جلسات ما ماهها ادامه پیدا کرد و مسئله مراجع من که مسئله مهمی هم بود، طی این مدت برطرف شد
طی فرایند کوچینگ، مسئلهای بود که باید ایشان را به مشاور دیگری ارجاع میدادم و از قضا آن مشاور دیگر، درونگرا بود و از قضا مهارتهای شخصیت شناسی MBTI را بلند نبود! مراجع من با شکایت برگشت و گفت اصلاً تمایلی به ادامه جلسات با آن مشاور ندارد و دلیلش را اینطور مطرح کرد ” مشاور مثل ماست بود! اسلوموشن بود! من باهاش ارتباط نگرفتم “
شاید برایتان خندهدار باشد ولی موضوع فوقالعاده مهمی را گفتم تا به عمق مطلب پی ببرید و اینکه چطور با ندانستنهایمان، دیگران را از خود دور میکنیم، مشتریهایمان را از دست میدهیم و ..
چند مثال از برونگرایی و درونگرایی در کارهای مختلف
مثال: برونگراها – درونگراها و درسخواندن
یک برونگرا معمولاً دوست دارد به همراه دوستانش بهصورت گروهی درس بخواند. برونگراها معمولاً پیشقدم هستند تا گروههای کاری و یا درسی و یا گروههای دوستانه درست کنند. معمولاً با صدای بلند میخوانند و جلوی تلویزیون و یا شلوغی جمع، مشکل کمتری با درسخواندن دارند. برعکس، درونگراها تمایل دارند بهتنهایی درس بخوانند و صدای تلویزیون و یا بودن در جمع، تمرکز آنها را به هم میریزد! |
درس مهم: پدر و مادر محترم! فرزند خود را مجبور نکنید در درسخواندن، مشابه تیپ شخصیتی شما عمل کند، تیپ شخصیتی فرزند شما با تیپ شخصیتی شما متفاوت است!
مثال: برونگراها – درونگراها و تفریحات
برونگراها معمولاً تفریحات گروهی و در فضاهای شلوغ را دوست دارند اما درونگراها نه زنوشوهری را در نظر بگیرید که یکی درونگرا و دیگری برونگرا است و قرار است برای تعطیلات آخر هفته برنامهریزی کنند. به مکالمه زیر توجه کنید: فرد درونگرا: دوست دارم دونفره به کوه یا رستوران برویم یا در منزل بمانیم و فیلم تماشا کنیم فرد برونگرا: ولی من دوست دارم به همراه خانوادههایمان و یا دوستانمان به یک گردش دستهجمعی برویم اینجاست که ممکن است اختلافات بروز کند اما اگر این زن و شوهر درک و شناخت متقابل از تیپهای شخصیتی هم داشته باشند، متوجه میشوند این اختلاف به دلیل تفاوت در تیپ شخصیتی است و هر دو درست میگویند! اینجاست که بهجای دعوا جهت به کرسی نشاندن نظر خود، باید به دنبال راه حلی جهت برآورده شدن نظرات هر دو طرف باشند مثلاً قرار بگزارند که هفته درمیان، یکی از آنها جهت تعطیلات آخر هفته برنامهریزی کند. این مطلب یک مثال واقعی از تجربیات یکی از شرکتکنندگان دورههای آموزشی بود که با شما به اشتراک گذاشتم. |