آنچه در این مطلب، مطالعه میفرمایید:
Toggle
درونگرایی و خجالتی بودن چنان اهمیت دارد که عدم درک آن ممکن است به قیمت تباهی سرنوشت شما تمام شود.
دنیای امروز با سرعت عجیبی ماشینی میشود و این شدتوحدت همه را تحتتأثیر قرار داده تا حدی که اغلب ما در لحظاتی از روز دوست داریم باطننگر شویم و رفتار درونگرایانه از خود نشان دهیم.
اما اغلب اوقات فرد درونگرا و حساس بهراحتی توسط دیگران با برچسب فرد خجالتی علامت گذاری میشود. وقتی از دیدگاه علمی به آن نگاه میکنیم تفاوت شگرفی مابین درونگرایی و خجالتی بودن میبینیم.
اهمیت درک تفاوت درونگرایی و خجالتی چیست؟
شناخت تفاوت درونگرایی و کمرویی به ما کمک میکند تا در محیطهای شلوغ و پرجنب و جوش، فضایی مناسب در اختیار درونگرایان قرار دهیم تا فرصت بروز استعدادهای خاص خودشان را داشته باشند.
بنابراین کارآفرینان خبره با بهرهگیری از تستهای شخصیتشناسی MBTI تلاش میکنند به شناخت بهتری از درونگرایی و خجالتی بودن تیم کاری خود دست پیدا کنند و با ایجاد فرصت مناسب در محیط تجاری از پتانسیلهای شگفتانگیز آنها بهره ببرند.
رهبران درونگرا، بهخصوص در کسبوکارها نتایج و روزمه بسیار خوبی از موفقیتها را ثبت میکنند. درحالیکه رهبران برونگرا که اغلب رهبرانی کاریزماتیک نیز میشوند، در عین اینکه لزوما نتایج بهتری را ثبت نمیکند؛ تمایل زیادی به دریافت حقوق بیشتر دارند.
درونگرابان تمایل دارند به جای محرکهای بیرونی، روی افکار، احساسات و ایدههایی که از درون خودشان میتراود تمرکز و تکیه کنند. بهنوعی آنها احساس میکنند معاشرت با دیگران منجربه صرف انرژی بیشتری خواهد شد. باطنگرایان مانند دیگران به خوبی شادی، هیجان و محبت را درک میکنند؛ لیکن معمولاً با بیان و رفتار واکنش خود را بروز نمیدهند.
درونگرایی و خجالتی مرزی که فراموش شده
بهجرات میتوان گفت پرسش عالی برای حلوفصل مسئله، این است که شما از کجا انرژی میگیرید؟ جواب ساده این معما در دو گزینه نهفته است، گروه یا خلوت؟
گام اول تشخیص درونگرایی و برونگرایی
وقتی برای تجدید قوا نیاز به حضور در خلوت دارید به احتمال زیاد شما فردی درونگرا هستید؛ ولی اگر احساس میکنید شرکت در جمع دوستان یا مهمانی به شما توان دوباره برای شروع یک راند دیگر در نبرد زندگی میدهد؛ باید بدانید که شما برونگرا هستید.
در زمان یافتن راهحل مشکلات نیز روشهای درونگرایان و برونگرایان متفاوت است. یک فرد برونگرا علاقه خاصی به گرفتن مشاوره از دیگران دارد؛ ولی فرد درونگرا ترجیح میدهد با نوشتن یا حتی تجسم ذهنی راهحلهای لازم را پیدا کند.
برونگرایان قدرت خوبی در بیان افکار خود دارند؛ ولی درونگرایان بابت جمعآوری افکار خود و ارائه هدفمند آنها نیاز به صرف وقت بیشتری دارد. مشهور است که میگویند به برونگراها یادآوری کنید که دیگران نیز باید بتوانند صحبت کنند و از درونگراها بخواهید تا صحبت کنند.
از همین جا است که با یک قضاوت سطحی افراد درونگرا، ناگهان در فهرست افراد خجالتی ثبت میشوند. همانطور که نقطه مقابل درونگرایی، رویکرد برونگرایی است در مقابل خجالتی بودن نیز باید اعتمادبهنفس را مطرح کنیم.
خجالتی بودن یا کمرویی چیست؟
به زبان ساده، کمرویی هراس از قضاوت اجتماعی است. وقتی شروع به اقدامی جدید یا تغییر رویه میکنید، نظرها بهویژه نگاههای قضاوتگر شما را زیر نظر میگیرند. این حس مورد سنجه قرار گرفتند، در برخی افراد بسیار شدید و دردناک است تا حدی که هیچگاه جرات نمیکنند از لاک دفاعی خود بیرون بیایند.
کمرویی بهعنوان بازداری رفتاری و مزاج مضطرب نیز شناخته میشود. تظاهراتی همچون سرخ شدن رنگ چهره، لکنت زبان، تعریق، سست شدن زانوان یا حتی سرگیجه میتواند از عوارض خجالتی بودن باشد.
برای تشخیص بهتر تفاوت درونگرایی و خجالتی بودن از خود بپرسید: هنگامیکه افراد جدید را ملاقات میکنید، چه احساسی دارید؟ آیا از ورود به جمع آنها خوشحال هستید؟ چقدر احساس استرس به شما دست میدهد؟
کمرویی خصیصهای دردناک است که منجر به کاهش تعامل اجتماعی و مشکلات عدیده در نشان دادن شایستگیهای عمومی فرد میشود. افراد کمرو نسبت به افراد عادی، عزت نفس پایینتری را تجربه میکنند و رنج اضطراب و افسردگی دست از سر آنها برنمیدارد.
البته خجالتی بودن میتواند از کمرویی ناپسند تا هوشیاری محتاطانه و اجتناب اجتماعی متغیر باشد. فرد خجالتی در گفتوگوهای کوچک نیز دچار مشکل میشود. آنها احساسات خود را دیر بیان میکنند و حتی در برابر بروز احساسات از طرف دیگران نیز پاسخ مناسب و متقابلی نمیدهند.
در دوره کوچینگ، مربی یا کوچ با استفاده از تکنیکها و ابزارهای مختلف، فرد را در مسیری که به دنبال آن است، هدایت میکند.
چنانچه نسبت به انجام تست mbti تمایل دارید میتوانید از طریق آکادمی پریسا احمدی منش اقدام کنید.
مفهوم عزلت در نزد درونگرایان و خجالتیها
برچسب رایج برای افراد درونگرا علاوه بر خجالتی بودن، ضد اجتماعی بودن یا مردم گریزی است. به زبان ساده فرد کمرو یا درونگرا هر دو در جمع و محافل تمایل فراوانی به حاشیه نشینی دارند؛ ولی هر کدام دلایل متفاوتی برای انجام این کار دارند.
درحالیکه افراد درونگرا در حال بازیابی خود در این تنهایی هستند، افراد کمرو به دلیل عدم ترس از موافقت اجتماعی از تعامل اجتماعی پرهیز میکنند. میتوان گفت کمرویی ریشه در اضطراب اجتماعی دارد.
افراد خجالتی باور دارند که از نظر شخصیتی دچار نقص هستند و سرزنش و شرمساری بخش جدانشدنی از زندگی آنها است. برای سنجش میزان کمرویی در روانشناسی از مقیاس کمرویی استفاده میشود که با شرکت در آزمونهای آنلاین درونگرایی و خجالتی بودن بهراحتی قابل سنجش است.
درونگرایی و برونگرایی رویکردهای مطلق نیستند
شما محدود به انتخاب مطلق درونگرایی و برونگرایی نیستید و میتوانید در طیف بین این دو نیز به زندگی ادامه دهید. از همین جهت پژوهشگران یک حد وسط به نام افراد میانگرا را نیز تعریف میکنند که برونگرایی و درونگرایی در آنها رویکرد غالب نیست.
افراد برونگرا نیز تمایل دارند رفتار درونگرایانه از خود نشان دهند. فناوری و تقابل فرهنگی باعث شده تا ما اغلب در مکانهای زندگی کنیم که آشنایی خاصی با ساکنین آنجا نداریم.
ناآنشایی همسایگان در زندگی آپارتمان نشینی یکی از مظاهر همین مشکلات است. این شدت ناآشنایی میتواند برای افراد برونگرا نیز چالش برانگیز باشد و آنها را نیز به مکانهای خلوت و تنهایی برای تجدید قوا سوق دهد.
اگر فردی درونگرا است نباید او را مجبور کرد مانند افراد برونگرا رفتار کند؛ چرا که این فشار موجب افسردگی در آنها میشود. این فشار زائد جریان خلاقیت آنها را مسدود کند و اینگونه با کاهش اعتمادبهنفس تبدیل به افراد خجالتی میشوند. از همین رو نحوه تعامل با افراد درونگرایی و خجالتی هنری است که باید بیاموزید.