رابطه تیپ های شخصیتی MBTI با یکدیگر

رابطه تیپ های شخصیتی MBTI با یکدیگر

در دنیای پویای روابط انسانی، شناخت و درک تفاوت‌ها و تنوع‌های شخصیتی از اهمیت بسیاری برخوردار است. یکی از ابزارهای موثر و شناخته شده در این زمینه، شخصیت شناسی mbti است. MBTI یک مدل شخصیتی است که بر اساس تئوری‌های پیشینه روانشناسی، ابزاری جامع برای درک رابطه تیپ های شخصیتی MBTI با یکدیگر ، توصیف تفاوت‌ها و شیوه‌های مختلف فکری، احساسی و عملکردی افراد محسوب می‌شود. در این مطلب به بررسی رابطه تیپ های شخصیتی MBTI با یکدیگر پرداخته و نگاهی عمیق‌تر به روابط میان آن‌ها می‌پردازیم. با آکادمی استاد احمدی منش همراه باشید. در نظر داشته باشید که میتوانید با تست mbti حدودا از شخصیت خود آگاه شوید.

بررسی رابطه انواع تیپ‌های شخصیتی MBTI با یکدیگر

مطالعه رابطه تیپ‌های شخصیتی نه تنها به ما کمک می‌کند تا ارتباطات فردی و حرفه‌ای خود را بهبود بخشیم، بلکه درک بهتری از خود و دیگران داشته باشیم. در ادامه تیپ‌های سازگار با هر تیپ شخصیتی را بررسی می‌کنیم. ضمنا شما می‌توانید برای اطلاع از نکات مهم شخصیت شناسی در ازدواج به آکادمی پریسا احمدی منش مراجعه کنید.

تیپ شخصیتی ISTJ:

با ENTP و ENFP: شخصیت‌های برون‌گرا و افرادی که دارای ویژگی‌های شخصیتی آرامی هستند با ماهیت نسبتا جدی تیپ شخصیتی ISTJ به خوبی کنار می‌آیند.

تیپ شخصیتی INTJ:

با ENTP و ENFP: طبیعت آرام این دو تیپ شخصیتی به آن‌ها اجازه می‌دهد تا با استقلال ذاتی تیپ شخصیتی INTJ به خوبی کنار بیایند و همچنین در موقعیت‌های اجتماعی از او حمایت کنند.

بررسی رابطه انواع تیپ‌های شخصیتی MBTI با یکدیگر

تیپ شخصیتی ISFJ:

با ESFP و ESTP: ویژگی‌های مبتنی بر برنامه‌ریزی و سازماندهی تیپ شخصیتی ISFJ در تعامل با این تیپ‌های شخصیتی برون‌گرا به خوبی به تعادل می‌رسد.

تیپ شخصیتی INFJ:

با ENFP، ENTP، INTJ، INFJ: این تیپ شخصیتی با طیف وسیعی از تیپ‌های شخصیتی سازگاری دارد، زیرا این افراد شنوندگان خوب و با استعدادی هستند و از این رو با این چهار تیپ می‌توانند روابط مثبت و مفیدی برقرار کنند.

تیپ شخصیتی ISTP:

با ESFJ و ESTJ: افراد دارای تیپ شخصیتی ISTP در زمان حال زندگی می‌کنند، در حالی که افراد برون‌گرا از برنامه‌ریزی لذت می‌برند. همین مسئله باعث ایجاد یک رابطه‌ متعادل بین آن‌ها می شود.

تیپ شخصیتی ISFP:

با ESTJ و ESFJ: افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP از نظمی که افراد دارای تیپ‌های شخصیتی ESTJ یا ESFJ می تواند با خود به زندگی آن‌ها بیاورد لذت می برند.

تیپ شخصیتی INFP:

با ENFJ و ENTJ: افراد دارای تیپ شخصیتی INFP توسط احساسات‌شان هدایت می‌شوند به همین خاطر این تیپ‌های برون‌گرا به طور شهودی می‌توانند آن‌ها را به خوبی درک کنند.

تیپ شخصیتی INTP:

با ENTJ و ENFJ: افراد دارای تیپ شخصیتی INTP به فضا نیاز دارند و این دو تیپ شخصیتی برون‌گرا به خوبی می‌دانند که چه زمانی عقب نشینی کنند و به چنین فردی فضا بدهند.

تیپ شخصیتی ESTP:

با ISTJ و ISFJ: افراد دارای تیپ شخصیتی ESTP می‌توانند به افراد درون‌گرا کمک کنند تا از کسب تجربیات جدید همراه آن‌ها لذت ببرند. ضمن اینکه هر دو تیپ شخصیتی تحت تأثیر احساسات خود قرار نمی‌گیرند.

تیپ شخصیتی ESFP:

با ISTJ و ISFJ: افراد دارای تیپ شخصیتی ESFP درونگرایی تیپ‌های شخصیتی ISTJ و ISFP را به عنوان یک چالش در نظر می‌گیرند و سعی می‌کنند که یک رابطه‌ سرگرم‌کننده و مبتنی بر شادی با آن‌ها ایجاد کنند.

تیپ شخصیتی ENFP:

با INFJ و INFJ: این افراد درونگرا می‌توانند رفتارهای مبتنی بر برونگرایی تیپ شخصیتی ENFP را به تعادل برسانند.

تیپ شخصیتی ENTP:

با INTJ و INFJ: هم تیپ شخصیتی ENTP و هم دو تیپ درون‌گرایی که با او سازگار هستند به علم و دانش علاقه‌ی زیادی دارند.

تیپ شخصیتی ESTJ:

با ISTP و ISFP: این تیپ‌های شخصیتی بیش از حد احساسی نیستند، اما گرایش ESTJ به برنامه‌ریزی، بی‌نظمی این دو تیپ درون‌گرا را متعادل می‌کند.

تیپ شخصیتی ESFJ:

با ISFP و ISTP: افراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ که تحت تأثیر احساسات خود هستند، برای ایجاد تعادل در زندگی خود به منطق افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP یا ISTP نیاز دارند.

بررسی رابطه انواع تیپ‌های شخصیتی MBTI با یکدیگر

تیپ شخصیتی ENFJ:

با INFP و INTP: افراد دارای تیپ شخصیتی ENFJ و این دو تیپ شخصیتی درون‌گرا دقیقا به یک اندازه شهودی هستند، بنابراین می توانند به راحتی نیازهای یکدیگر را در یک رابطه برآورده کنند.

تیپ شخصیتی ENTJ:

با INTP و INFP: افراد دارای تیپ شخصیتی ENTJ به بحث درباره موضوعات عاطفی علاقه‌ای ندارند و این دو تیپ شخصیتی درونگرا این مسئله را به خوبی درک می‌کنند.

چند نکته در مورد رابطه تیپ‌های شخصیتی MBTI با یکدیگر

سازگاری بین افراد بر اساس تیپ‌های شخصیتی موضوعی است که تحت تحقیقات متعددی قرار گرفته است. برخی از تیپ‌های شخصیتی وقتی با هم ارتباط برقرار می‌کنند، می‌توانند رابطه‌ خوبی را تجربه کنند، به ویژه زمانی که با تیپ‌های مشابه خود جفت می‌شوند. به عنوان مثال، افرادی که دارای تیپ شخصیتی قضاوت‌گر و حسی هستند وقتی با تیپ‌های شخصیتی که به (SJ) ختم می‌شوند رابطه برقرار می‌کنند، در بیشتر موارد از رابطه‌ خود راضی هستند. همچنین، افراد دارای تیپ‌های شخصیتی احساسی و شهودی نیز معمولاً با یکدیگر سازگاری بیشتری دارند. این افراد معمولا به طور طبیعی به روابط و احساسات توجه می‌کنند و زمان خود را صرف پرورش این روابط می‌کنند.

با این حال، برخی از تیپ‌های شخصیتی وقتی با تیپ‌های مشابه خود ارتباط برقرار می‌کنند، ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شوند. به عنوان مثال، تیپ‌های شخصیتی مبتنی بر ویژگی‌های حسی، فکری و ادراکی هنگام برقراری رابطه با افراد دارای ویژگی‌های شخصیتی مشابه، ممکن است مشکلاتی را تجربه کنند. در اغلب موارد، برقراری رابطه بین یک فرد درون‌گرا و یک فرد برون‌گرا بهترین نتیجه را در پی دارد. این افراد ممکن است در نقاط مختلفی از زندگی تفکر متفاوتی داشته باشند، اما این تفاوت‌ها می‌تواند به تنوع و تعادل رابطه آن‌ها کمک کند. برای شناخت بهتر و تحلیل و ارزیابی در این موارد، دوره کوچینگ و کوچینگ توسعه فردی کمک بسیاری خواهد کرد.

امتیاز دهید

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

ثبت دیدگاه

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره رایگان با استاد پریسا احمدی منش، اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.

با 40% تخفیف، دوره پرطرفدار کوچینگ رو خریداری کن!