رهبری چابک چیست؟ چرا به اجایل لیدر شیپ نیاز است؟

رهبری چابک

مفهوم فرایندهای کاری «چابک» از درک این موضوع سرچشمه می‌گیرد که مدیریت این روزها برای نگه‌داشتن و تسهیل موفقیت کارکنان تلاشی نمی‌کند. این مفهوم از آن زمان فراتر از تسهیلگران روابط سازمانی و دنیای توسعه نرم‌افزار رفته است تا به کارمندان در مجموعه‌ای از حرفه‌ها و صنایع کمک کند تا کارآمدتر، مؤثرتر و مولدتر شوند. اما رهبری چابک دقیقاً چیست؟ چگونه در سازمان شما ظاهر می‌شود؟ و در عمل چگونه به نظر می‌رسد؟ در اینجا نحوه شناسایی ویژگی‌های رهبری چابک و پیاده‌سازی اصول آن در شرکت شما آمده است. ارائه تست mbti به صورت آنلاین همراه با پاسخ‌نامه کامل تشریحی در آکادمی پریسا احمدی منش امکان پذیر است.

کوچینگ یک فرآیند همکاری و هدایت است که به افراد کمک می‌کند تا هدف‌ها و آرزوهایشان را دنبال کنند و به بهترین نسخه خود برسند. در دوره کوچینگ، مربی یا کوچ با استفاده از تکنیک‌ها و ابزارهای مختلف، فرد را در مسیری که به دنبال آن است، هدایت می‌کند. این فرآیند اغلب به عنوان کوچینگ توسعه فردی شناخته می‌شود و شامل ارزیابی آگاهی از خود، تعیین اهداف، توسعه مهارت‌ها، مدیریت زمان، حل مسائل و تسهیل در رسیدن به تغییرات مثبت است.

رهبری چابک چه سودی برای کسب و کار شما دارد؟

رهبری چابک چه سودی برای کسب و کار شما دارد؟

رهبری چابک یک سبک رهبری است که در تلاش است تا موانع موفقیت را از بین ببرد تا کارمندان بتوانند مؤثرتر و مولدتر باشند. از آنجایی که تیم‌های چابک بهتر با هم کار می‌کنند، رهبری چابک با اتلاف وقت و منابع کمتر، نتایج کسب‌وکار بهتری را به دنبال دارد. با توانمندسازی تیم‌ها، سازمان‌های چابک می‌توانند تمام قدرت نیروی کار خود را آزاد کنند. ( کوچینگ کسب و کار از روش‌های موثر برای افزایش بهره‌وری سازمان است.)

چابکی کسب و کار در دنیای امروزی که دائماً در حال تغییر است، بسیار ضروری است. استفاده از مفاهیم رهبری چابک شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا با سرعت بیشتری در پاسخ به عوامل خارجی حرکت کنند. اتخاذ یک طرز فکر چابک به سازمان‌ها کمک می‌کند تا با اجازه دادن به تیم‌ها برای آزمایش محصولات و فرایندهای بهبودیافته، بهبود را در سطح ریز تجسم کنند.

سازمان‌های سنتی در برابر سازمان‌های چابک

سازمان‌های سنتی در برابر سازمان‌های چابک

سازمان‌های سنتی مستعد گرفتار شدن در بوروکراسی هستند. از آنجایی که تمام تصمیمات مهم از بالا گرفته می‌شود، آنها می‌توانند در پاسخ به تغییرات کند باشند. این می‌تواند عواقب بزرگی را به همراه داشته باشد. اگر یک شرکت نتواند به‌اندازه کافی سریع تکامل یابد (اصلاً تکامل یابد)، خطر از دست دادن ارتباط و سهم بازار خود را در پی خواهد داشت.

از سوی دیگر، سازمان‌های چابک، کمتر به قوانین و فرایندهای قدیمی و بیشتر بر به‌روزرسانی و بهینه‌سازی فرایندها برای تسهیل کار بهتر متکی هستند. آن‌ها قدرت را غیرمتمرکز می‌کنند و ارزشی را که شرکت‌ها از گوش دادن به کارمندان دریافت می‌کنند، می‌شناسند. هنگامی که تغییر در اطراف آنها رخ می‌دهد، سازمان‌های چابک به‌سرعت واکنش نشان می‌دهند.

هر پروژه‌ای که تیم‌ها اجرا می‌کنند موفقیت‌آمیز نیست، اما حتی ناامیدی‌ها می‌توانند به سازمان کمک کنند تا چیزی یاد بگیرد. اتخاذ یک رویکرد تکراری به گروه‌هایی از افراد در سراسر سازمان اجازه می‌دهد تا تغییرات را تجربه کنند تا ببینند چه تنظیماتی می‌تواند بهترین نتایج را به همراه داشته باشد.

رهبری در سازمان‌ های چابک

رهبری در سازمان‌ های چابک

قبل از اینکه بتوانید تحول چابک را در سراسر نیروی کار خود پیاده‌سازی کنید، باید ویژگی‌هایی را که یک رهبر چابک را تعریف می‌کند، شناسایی کنید.

به طور سنتی، کاندیدهای رهبری به این دلیل انتخاب می‌شوند که در نقش‌های خود عملکرد بالایی دارند. اما افراد با عملکرد بالا در سایر موقعیت‌ها لزوماً دارای ویژگی‌هایی نیستند که یک رهبر چابک به آن‌ها نیاز دارد. در عوض، به دنبال شناسایی نامزدهای رهبری باشید که قادر به تطبیق سریع با تغییرات هستند، کنجکاوی نشان می‌دهند، برای نوآوری ذهن بازی دارند و می‌توانند به طور مؤثر با تیم‌های خود ارتباط برقرار کنند.

یکی از بهترین راه‌ها برای توسعه رهبران چابک، دادن زمان برای یادگیری در کار است. فرصت دادن به رهبران چابک در آموزش چند کارکردی می‌تواند به نامزدهای رهبری کمک کند تا رفتارهای چابک را در عمل مشاهده کنند، و سپس می‌توانند خودشان آن را عملی کنند.

3 تکنیک کلیدی رهبری چابک

تکنیک کلیدی رهبری چابک

رهبران چابک با اعضای تیم خود به طور آشکار و شفاف ارتباط برقرار می‌کنند. اولویت آنها از بین بردن موانع است تا اعضای تیم بتوانند هر روز به اولویت‌های خود دست یابند. سرپرستان چابک با برقراری ارتباط مؤثر می‌توانند موانع موفقیت را پیش‌بینی کرده و از بین ببرند.

رهبران چابک همیشه گوش می‌دهند و می‌بینند. هنگامی که اعضای تیم به موضوعی می‌پردازند یا رهبران موضوعی را مشاهده می‌کنند که مکرراً پیش می‌آید، نظرات ذی‌نفعان را جمع‌آوری می‌کنند تا فرایندهای بهتری را نوآوری کنند. گوش‌دادن به کارمندان در خط مقدم، کلید رهبری چابک است. رهبران چابک می‌دانند که راه‌حل‌های فرایند عملی به احتمال زیاد از سوی افرادی که از نزدیک با آنها آشنا هستند به دست می‌آیند.

رهبران چابک نیروهای خارجی را نیز مشاهده می‌کنند: آنها می‌دانند که چگونه تغییرات در بازار، اقتصاد یا سلامت عمومی می‌تواند بر محل کار تأثیر بگذارد. آنها دائماً به اولویت‌های استراتژیک برای راهنمایی مراجعه می‌کنند و مرتباً آنها را از نظر ارتباط ارزیابی می‌کنند. رهبران چابک آماده هستند تا برای تمرکز بر نیازهای مشتری و نیروی کار، چابک عمل کنند. (کوچینگ مدیران می‌تواند کمک بزرگی در رهبری مناسب کارمندان باشید)

اصول رهبری چابک

اصول رهبری چابک

رهبران چابک ایجاد تیم‌های قوی را بر پاداش دادن به افراد مسلط ترجیح می‌دهند. آنها نقاط قوت اعضای تیم خود را درک می‌کنند و می‌دانند که چگونه کار را تسهیل کنند تا به این نقاط قوت دست یابند. آنها می‌دانند که چگونه تیم‌های با عملکرد بالا را پرورش دهند تا آنها را در بالاترین سطح بازی حفظ کنند. هنگامی که یک کارمند اهداف عملکرد خود را از دست می‌دهد، رهبران چابک می‌دانند که چگونه یک برنامه بهبود عملکرد ایجاد کنند تا آن را به مسیر خود بازگرداند.

همان‌طور که از قرار دادن فردی بالاتر از گروه اجتناب می‌کنند، رهبران چابک نیز خود را بالاتر از گروه قرار نمی‌دهند. آن‌ها در پس‌زمینه برای تسهیل فرایندها بیشتر از اینکه در کانون توجه قرار گیرند، کار می‌کنند. آنها سعی نمی‌کنند قهرمان یا مدیر خردمند باشند؛ آنها فقط در تلاش هستند تا نتایج دلخواه را برای کسب و کار به دست آورند.

توسعه چابک همچنین افراد را قادر می‌سازد تا بر اساس دانش خود تصمیم‌گیری کنند. تحت یک مدل رهبری چابک، کارمندان تشویق می‌شوند تا ایده‌ها و تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. ارتباطات شفاف است، بنابراین کارکنان اطلاعاتی را که برای تصمیم‌گیری سریع با اطمینان نیاز دارند، در اختیار خواهند داشت.

جمع‌بندی

هر یک از ما بدون قدرت، بودجه یا اختیار می‌توانیم تغییر ایجاد کنیم. بسیاری از مردم از فقدان رهبری چابک در دیگران شاکی هستند. آنچه ما در اینجا نشان دادیم این است که هرکسی می‌تواند رهبری چابک را الگوبرداری کند. تنها چیزی که شما را از داشتن طرز فکر چابک در محل کار باز می‌دارد، شما هستید. اگر شما هم کسب‌وکاری نوپا دارید و یا می‌خواهید از رهبری چابک در سازمان خود استفاده کنید، لازم به ذکر است که می‌توانید با یادگیری کوچینگ به مربیگری یا کوچینگ کارمندان خود بپردازید. (دوره تربیت کوچ مرکز ما می‌تواند به شما در یادگیری روش‌های کوچینگ کمک کند.) با تشکر از شما که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مقاله پرداختید.

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

1 دیدگاه

به بحث بپیوندید و نظر خود را به ما بگویید.

ثبت دیدگاه

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره رایگان با استاد پریسا احمدی منش، اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.

با 40% تخفیف، دوره پرطرفدار کوچینگ رو خریداری کن!