مصاحبه شغلی

مصاحبه شغلی

با هر مصاحبه شغلی، شما با افراد جدیدی ملاقات می‌کنید، خود و مهارت‌های خود را ارائه می‌دهید و در مورد چیزهایی که می‌دانید یا نمی‌دانید صحبت می‌کنید. لازم به ذکر است که  شما باید در تمام این موارد خوش‌بین و مشتاق بمانید. مصاحبه شغلی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، به‌خصوص زمانی که در حال مصاحبه برای شغلی هستید که دوست دارید در آن استخدام شوید. فقط کمی زمان گذاشتن روی آماده‌سازی می‌تواند کمک زیادی را به شما بکند. هرچه زمان بیشتری را برای آماده شدن بگذارید، در طول مصاحبه واقعی احساس راحتی بیشتری خواهید کرد. (توسعه مهارت های فردی به شما در روند مصاحبه شغلی کمک زیادی می‌تواند بکند.) با این حال، به یاد داشته باشید که یک مصاحبه شغلی یک امتحان نیست و شما نیازی به مطالعه ندارید. در عوض، تحقیق در مورد شرکت را اولویت خود قرار دهید. به این ترتیب، شما دقیقاً متوجه خواهید شد که آنها در فرآیند استخدام به دنبال چه چیزی هستند و آماده بحث در مورد تجربه خود و آنچه شما را برای این شغل مناسب می‌کند، خواهید بود. اگر شما هم قصد این را دارید تا با راهکارهای آماده شدن به بهترین شکل در مصاحبه شغلی آشنا شوید، ارائه تست mbti به صورت آنلاین همراه با پاسخ‌نامه کامل تشریحی در آکادمی پریسا احمدی منش امکان پذیر است.

کوچینگ یک فرآیند همکاری و هدایت است که به افراد کمک می‌کند تا هدف‌ها و آرزوهایشان را دنبال کنند و به بهترین نسخه خود برسند. در دوره کوچینگ، مربی یا کوچ با استفاده از تکنیک‌ها و ابزارهای مختلف، فرد را در مسیری که به دنبال آن است، هدایت می‌کند. 

در ادامه مطلب چند راهکار برایتان آورده شده است که با رعایت آن‌ها می‌توانید یک مصاحبه شغلی معمولی را به یک مصاحبه عالی تبدیل کنید.

 

1. در مورد صنعت و شرکت تحقیق کنید

در مورد صنعت و شرکت تحقیق کنید

یک مصاحبه کننده ممکن است از شما بپرسد که درک شما از موقعیت شرکت او در صنعتی که در آن مشغول است به چه صورت است، رقبای شرکت چه کسانی هستند، مزیت‌های رقابتی آن چیست و چگونه باید به بهترین شکل پیش برود. به همین دلیل، از تلاش برای تحقیق کامل در مورد تعداد زیادی صنعت مختلف خودداری کنید. به جای آن، جستجوی شغلی خود را بر روی چند صنعت متمرکز کنید.

کوچینگ یک فرآیند همکاری و هدایت است که به افراد کمک می‌کند تا هدف‌ها و آرزوهایشان را دنبال کنند و به بهترین نسخه خود برسند. در دوره کوچینگ، مربی یا کوچ با استفاده از تکنیک‌ها و ابزارهای مختلف، فرد را در مسیری که به دنبال آن است، هدایت می‌کند.

2. نقاط قوت خود و این که چرا این شغل را می‌خواهید شفاف بیان کنید

نقاط قوت خود و این که چرا این شغل را می‌خواهید شفاف بیان کنید

آماده شوید تا در هر مصاحبه سه تا پنج نکته کلیدی فروش را در ذهن داشته باشید، از جمله اینکه چه چیزی شما را به بهترین کاندید برای این موقعیت تبدیل می‌کند. یک مثال از هر نقطه فروش آماده کنید (“من مهارت‌های ارتباطی خوبی دارم. برای مثال، من کل گروه را متقاعد کردم که … “) و آماده باشید که به مصاحبه‌گر بگویید چرا آن شغل را می‌خواهید. اگر مصاحبه‌کننده احساس نکند که شما واقعاً به این شغل علاقه‌مندید، او به شما پیشنهادی نمی‌دهد؛ مهم نیست چقدر خوب باشید! (اگر به دنبال راه های خودشناسی هستید پیشنهاد می‌کنیم مقاله آن در سایت ما را از دست ندهید.)

3. نگرانی‌ها و احتیاط‌های مصاحبه کننده را پیش بینی کنید

نگرانی‌ها و احتیاط‌های مصاحبه کننده را پیش بینی کنید

یکی دیگر از کارهایی که برای مصاحبه شغلی می‌تواند بسیار مفید باشد، پیش بینی نگرانی‌های مصاحبه کننده است. همیشه تعداد کاندیداها برای جایگاه‌ها بیشتر از تعداد فرصت‌هاست؛ بنابراین، مصاحبه‌کنندگان به دنبال راه‌هایی هستند تا افراد را بی‌تفاوت کنند.

خودتان را جای آنها بگذارید و از خود بپرسید که چرا ممکن است نخواهند شما را استخدام کنند (“من این را ندارم”، “من آن نیستم” و غیره). سپس دفاع خود را آماده کنید: (می‌دانم که ممکن است به این فکر کنید که ممکن است من برای این موقعیت مناسب نباشم، زیرا … اما باید بدانید که …). گفتن این چیزها باعث می‌شود تا فردی که می‌خواهد شما را استخدام کند بداند که شما از نگرانی‌های او اطلاع دارید و می‌دانید که چه چیز یا چه کسی را برای این موقعیت شغلی می‌خواهد.

4. برای سؤالات متداول مصاحبه آماده شوید

برای سؤالات متداول مصاحبه آماده شوید

هر کتاب «چگونه مصاحبه کنیم» فهرستی از صدها یا بیشتر «سؤالات رایج مصاحبه» دارد. (ممکن است تعجب کنید که مصاحبه‌ها چقدر طول می‌کشد اگر این تعداد سؤالات رایج وجود داشته باشد!) بنابراین چگونه برای مصاحبه آماده می‌شوید؟ هر فهرستی را انتخاب کنید و با توجه به سن و وضعیت خود در مورد سؤالاتی که بیشتر با آن مواجه خواهید شد، فکر کنید. سپس پاسخ‌های خود را آماده کنید تا مجبور نباشید در طول مصاحبه واقعی به دنبال آن‌ها باشید.

5. سؤالات خود را برای مصاحبه کننده ردیف کنید

سؤالات خود را برای مصاحبه کننده ردیف کنید

با چند سؤال هوشمندانه برای مصاحبه‌کننده به مصاحبه شغلی بیایید که نشان‌دهنده دانش شما از شرکت و همچنین قصد جدی شما است. مصاحبه‌کننده‌ها همیشه می‌پرسند که آیا سؤالی دارید، و مهم نیست که هر چه باشد، باید یک یا دو سؤال آماده داشته باشید. اگر بگویید «نه»، او ممکن است به این نتیجه برسد که شما آن‌قدرها هم به شغل یا شرکت علاقه ندارید. یک سؤال همه‌منظوره خوب این است که “اگر بتوانید کاندیدای ایده‌آل برای این موقعیت را از پایه طراحی کنید، او چگونه بود؟”

اگر یک سری مصاحبه با همان شرکت دارید، می‌توانید از برخی از سؤالات آماده شده خود با هر فردی که ملاقات می‌کنید استفاده کنید (به عنوان مثال، “به نظر شما بهترین چیز در مورد کار در اینجا چیست؟”).

6. به درستی با زبان بدن صحبت کنید

6. به درستی با زبان بدن صحبت کنید

لباس مناسب بپوشید، تماس چشمی برقرار کنید، محکم دست بدهید، حالت بدنی خوبی داشته باشید، واضح صحبت کنید و عطر و ادکلن به‌اندازه کافی بزنید نه خیلی زیاد! گاهی اوقات مکان‌های مصاحبه اتاق‌های کوچکی هستند که ممکن است فاقد تهویه هوای خوب باشند.

7. با یک نکته مثبت ببندید

با یک نکته مثبت ببندید

اگر فروشنده‌ای نزد شما آمد و محصول خود را به نمایش گذاشت، سپس از شما بابت وقتی که گذاشتید تشکر کرد و از در بیرون رفت، چه اشتباهی انجام داده است؟ او از شما نخواست که آن را بخرید! اگر به پایان مصاحبه رسیدید و فکر می‌کنید که واقعاً آن شغل را دوست دارید، آن را بخواهید!

به مصاحبه کننده بگویید که واقعاً این کار را دوست دارید و قبل از مصاحبه در مورد آن هیجان‌زده بودید و اکنون حتی هیجان زده‌تر هستید، و متقاعد شده‌اید که دوست دارید در آنجا کار کنید. اگر در پایان جستجو دو کاندید به یک اندازه خوب وجود داشته باشد (شما و شخص دیگری) مصاحبه کننده فکر می‌کند که احتمال بیشتری دارد که پیشنهاد را بپذیرید، و بنابراین ممکن است تمایل بیشتری به ارائه پیشنهاد به شما داشته باشد.

جمع‌بندی

مصاحبه شغلی در واقع یکی از رایج‌ترین راه‌ها برای استخدام شدن در یک کمپانی یا شرکت است که دارای اصولی است. برای این که بتوانید تأثیرگذاری بیشتری در مصاحبه شغلی خود داشته باشید، در این مطلب سعی کردیم تا چندین نکته و راهکار را به شما ارائه دهیم. لازم به ذکر است کوچینگ توسعه فردی به شما برای افزایش مهارت‌هایتان کمک بزرگی خواهد کرد. با تشکر از شما که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مقاله پرداختید.

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

ثبت دیدگاه

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره رایگان با استاد پریسا احمدی منش، اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.

با 40% تخفیف، دوره پرطرفدار کوچینگ رو خریداری کن!