4 روش اشتباه در انتخاب شغل و مسیر شغلی

اشتباه در انتخاب شغل

در این پست قصد داریم درباره اشتباه در انتخاب شغل صحبت کنیم چرا که در جلسات مشاوره و کوچینگ با سؤالات این‌چنینی زیاد مواجه می‌شوم:

می‌خواهم انتخاب رشته کنم به نظر شما رشته روان‌شناسی خوبه؟ میشه ازش پول درآورد؟ بازارش تو ایران چه جوریه؟
می‌خواهم وارد رشته عکاسی بشم اما پدر مادرم نمیزارن و میگن این رشته به درد نمی خوره!

چنانچه نسبت به انجام تست mbti تمایل دارید میتوانید از طریق آکادمی پریسا احمدی منش اقدام کنید.

 جملات و سؤالات این‌چنینی نشان‌دهنده عدم آگاهی افراد نسبت به نحوه صحیح انتخاب شغل است که پایه و اساس اشتباه در انتخاب شغل می‌شود.

این جمله ساده اما مهم را به‌خاطر بسپارید:

در هیچ شغلی آینده و موفقیتی نیست، موفقیت در فردی است که آن شغل را رقم می‌زند

حل اگر با این دیدگاه بخواهم جواب سؤالات بالا را بدهم این‌گونه می‌گویم:

رشته روان‌شناسی هم می‌تواند خوب باشد هم بد! به عبارتی این رشته خوب و بد ندارد مناسب و نامناسب دارد! آدم‌های زیادی را می‌توانیم دوروبرمان ببینیم که این ادعا را ثابت می‌کند، روان‌شناسانی که بیکار در خانه مانده‌اند و روان‌شناسانی که درآمدهای کلانی دارند!

و این پاسخ در مورد همه مشاغل صادق است.

اشتباهات رایج در انتخاب مسیر شغلی

اشتباهات در انتخاب شغل

انسان‌ها در زندگی با دو انتخاب مهم روبرو هستند: انتخاب شغل و انتخاب شریک عاطفی

پس انتخاب شغل یکی از دو انتخاب مهم در زندگی ما است و لذا اشتباه در انتخاب شغل می‌تواند پیامدهای منفی قابل‌توجهی در همه ابعاد زندگی ما ایجاد کند و از موفقیت در زندگی و کار جلوگیری کند.

در همین راستا و در ادامه این مقاله، روش‌های اشتباه در انتخاب شغل را به شما معرفی می‌کنم تا با این آگاهی از آنها پرهیز کنید:

1. هنوز خود را به‌قدر کافی نمی‌شناسید

یکی از بارزترین ویژگی‌های افراد موفق این است که روی خودشان سرمایه‌گذاری می‌کنید، ابتدا خود را به‌درستی می‌شناسند و سپس بر اساس این شناخت، مسیر کاری خود را طراحی می‌نمایند. شناخت راه های خودشناسی به شما در این راه کمک بزرگی می‌کند.

فردی که استعدادها و نقاط ضعف و قوت خود را به‌درستی نمی‌شناسد، چگونه می‌تواند شغلی که با شخصیت وی سازگار است را بیاید!

دراین‌خصوص می‌توانید از دوره‌های آموزشی خودشناسی و شخصیت شناسی، تست‌های شخصیت شناسی و یا جلسات تخصصی مشاوره و کوچینگ کمک بگیرید.

پیشنهاد ویژه: آزمون MBTI

2. الگوبرداری اشتباه از دیگران

این را بدانید که مسیر موفقیت هر فردی منحصر به خود اوست. شما باید نسخه اختصاصی موفقیت خود را بر اساس توانمندی‌های درونی و شرایط بیرونی خود کشف کنید و سپس در راستای رسیدن به آن تلاش نمایید.

تقلید کورکورانه از مدل موفقیت دیگران یکی از روش‌های اشتباه در انتخاب شغل است

3. خود را به‌خوبی معرفی نمی‌کنید

اگر نتوانید در جلسات مصاحبه و استخدام، توانمندی‌های خود را به‌درستی ابراز کنید، اگر رزومه حرفه‌ای برای نشان‌دادن توانمندی‌هایتان نداشته باشید، با تمام توانمندی‌هایی که دارید، هیچ مدیری شما را استخدام نمی‎کند. همیشه سعی کنید به توسعه مهارت های فردی خود بپردازید.

پس باید در ابراز و بیان و نوشتن توانایی‌هایتان، حرفه‌ای عمل کنید.

4. باید در حوزه رشته تحصیلی‌ام کار کنم حتی اگر به آن علاقه ندارم

جلوی اشتباه را از هر جا بگیرید، خوب است پس به‌خاطر یک اشتباه اولیه، کل مسیر زندگی‌تان را اشتباه نروید و شهامت پذیرفتن اشتباهات تات را داشته باشید و آن را در زودترین زمان ممکن اصلاح کنید. به عنوان مثال اگر در رشته روانشناسی تحصیل کرده‌اید ولی به آموزش خیاطی علاقه دارید هرگز خود را محدود به رشته تحصیلی‌تان نکنید.

چگونه بهترین مسیر شغلی خود را طراحی کنیم؟

چگونه بهترین مسیر شغلی خود را طراحی کنیم؟

مسیر شغلی عبارتی است که بیان می‎کند برای رسیدن به هدف خود چه مشاغلی را باید طی کنیم. طراحی مسیر شغلی صحیح نیازمند هدف‌گذاری صحیح و برنامه ریزی مسیر شغلی می‌باشد. پس با انتخاب درست شغل، می‌توان امیدوار بود که بتوان مسیر شغلی درستی را نیز طراحی کرد.

در این مقاله با 4 اشتباه بزرگ در انتخاب شغل و اهمیت مسیر شغلی آشنا شدید و امیدواریم از خواندن آن لذت برده باشید.

به نظر شما چگونه می‌توانیم متوجه شویم که شغل مناسب خودمان را انتخاب نکرده‌ایم؟ نظرات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

2 دیدگاه ثبت شده

به بحث بپیوندید و نظر خود را به ما بگویید.

ثبت دیدگاه

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره رایگان با استاد پریسا احمدی منش، اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.

با 40% تخفیف، دوره پرطرفدار کوچینگ رو خریداری کن!