برای نقشهای متفاوت، در سازمان نیاز به افراد متنوعی با تیپهای شخصیتی متفاوت داریم ویکی از بهترین روشها برای جذب و استخدام نیرو استفاده از دانش شخصیت شناسی MBTI میباشد.
اما نکته مهم آن است که آزمون MBTI به تنهایی نمیتواند شما را به تمام ابعاد ترجیحات شخصیتی فرد مدنظر برساند و مسول استخدام میبایست تا حدود زیادی بر روی مفاهیم شخصیت شناسی MBTI تسلط داشته باشد تا در دام خطاهای عمدی یا غیرعمدی آزمون دهندگان نیفتند.
در سازمانها، مسئول استخدام، باید تسلط کافی به MBTI داشته باشد یا از مشاوران متخصص در این حوزه، کمک بگیرد.
همانطور که گفته شد موفقیت در زندگی و کار یا عدم موفقیت یک کارمند با متغیرهای متعددی در ارتباط است از جمله: دانش، مهارت، قابلیت، آموزش قبلی، شخصیت، فرهنگ شرکت، ارتباطات بین فردی، مسائل زندگی شخصی و غیره.
لذا انتخاب افراد بر اساس MBTI میتواند یکی از مراحل گزینش و اصطلاحاً قیف استخدام باشد اما واقعیت این است که آزمون mbti نمیتواند به جای شما برای استخدام، تصمیمگیری نهایی را انجام دهد و در واقع هیچ آزمونی قادر به انجام این کار نیست.
با آن که ارزیابیهای مختلف کارمندان میتوانند اطلاعات عالی در خصوص دیدگاههای کاندیدها، انگیزهها، ارزشها، شیوه کاری، دانش و مهارتها به دست دهند ولی هیچ کدام رای نهایی در خصوص این که کدام نامزد برای شغل مناسب است را ارائه نمیدهند. تصمیم گیری برای استخدام همواره به فکر، بررسی دقیق، ارزیابی و ریسک در نظر گرفته شده نیاز دارد.
لذا مصاحبهها و مذاکرهها با کاندیدها را هم جدی بگیرید که به شما در جمع آوری اطلاعات مهمی کمک کنند که باعث شود بهترین تصمیمهای ممکن را بگیرید.