کاربرد شخصیت شناسی در استخدام کارکنان

کاربرد شخصیت شناسی در استخدام کارکنان

کاربرد شخصیت شناسی در استخدام چیست ؟ یکی از مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین فرآیندها در مدیریت منابع انسانی که نقش مهمی در موفقیت سازمان خواهد داشت، فرآیند جذب و استخدام نیرو، نگهداشت و انگیزش آن‌ها می‌باشد. لذا یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران و صاحبان کسب و کار، مقوله استخدام و جذب نیرو می‌باشد.

یکی از عوامل مهم جهت موفقیت در استخدام، توجه به تیپ شخصیتی افراد و تناسب شغل با تیپ شخصیتی می‌باشد. البته در این بین سایر عوامل همچون تناسب با قوانین و فرهنگ سازمانی، مهارت‌ها و تخصص فرد و … هم باید در کنار تیپ شخصیتی مورد توجه قرار گیرد. برای آشنایی با کاربرد شخصیت شناسی در استخدام همراه مرکز کوچینگ پریسا احمدی منش باشید. همچنین می‌توانید با راه های خودشناسی را در سایت ما آشنا شوید.

تسلط به MBTI

تسلط به MBTI

برای نقش‌های متفاوت، در سازمان نیاز به افراد متنوعی با تیپ‌های شخصیتی متفاوت داریم ویکی از بهترین روش‌ها برای جذب و استخدام نیرو استفاده از دانش شخصیت شناسی MBTI می‌باشد.

اما نکته مهم آن است که آزمون MBTI به تنهایی نمی‌تواند شما را به تمام ابعاد ترجیحات شخصیتی فرد مدنظر برساند و مسول استخدام می‌بایست تا حدود زیادی بر روی مفاهیم شخصیت شناسی MBTI  تسلط داشته باشد تا در دام خطاهای عمدی یا غیرعمدی آزمون دهندگان نیفتند.

در سازمان‌ها، مسئول استخدام، باید  تسلط کافی  به MBTI داشته باشد یا از مشاوران متخصص در این حوزه، کمک بگیرد.

همانطور که گفته شد موفقیت در زندگی و کار یا عدم موفقیت یک کارمند با متغیرهای متعددی در ارتباط است از جمله: دانش، مهارت، قابلیت، آموزش قبلی، شخصیت، فرهنگ شرکت، ارتباطات بین فردی، مسائل زندگی شخصی و غیره.

لذا انتخاب افراد بر اساس MBTI  می‌تواند یکی از مراحل گزینش و اصطلاحاً قیف استخدام باشد اما واقعیت این است که آزمون mbti نمی‌تواند به جای شما برای استخدام، تصمیم‌گیری نهایی را انجام دهد و در واقع هیچ آزمونی قادر به انجام این کار نیست.

با آن که ارزیابی‌های مختلف کارمندان می‌توانند اطلاعات عالی در خصوص دیدگاه‌های کاندیدها، انگیزه‌ها، ارزش‌ها، شیوه کاری، دانش و مهارت‌ها به دست دهند ولی هیچ کدام رای نهایی در خصوص این که کدام نامزد برای شغل مناسب است را ارائه نمی‌دهند. تصمیم گیری برای استخدام همواره به فکر، بررسی دقیق، ارزیابی و ریسک در نظر گرفته شده نیاز دارد.

لذا مصاحبه‌ها و مذاکره‌ها با کاندیدها را هم جدی بگیرید که به شما در جمع آوری اطلاعات مهمی کمک کنند که باعث شود بهترین تصمیم‌های ممکن را بگیرید.

مقاله پیشنهادی: آزمون mbti چیست

آیا MBTI می‌تواند شاخص اصلی استخدام باشد؟

آیا MBTI می‌تواند شاخص اصلی استخدام باشد؟

 

آزمون MBTI  را به همراه عوامل دیگر استفاده کنید، نه شاخص محض برای تصمیم گیری در زمینه استخدام

شما بعنوان مدیر و یا مسئول استخدام، ابتدا باید شغل یا نقش مورد نظر را خوب بشناسید و آن را به صورتی دقیق تجزیه و تحلیل کنید و سپس بر اساس آن،  تیپ شخصیتی کارمند مدنظر را انتخاب نمایید. فردی که شغلی را نمی‌شناسد و از وظایف، مسئولیت‌ها، محدودیت‌ها و چالش‌های آن آگاه نیست، نمی‌تواند در مورد معیارهای استخدام برای آن شغل،  صاحب نظر باشد و تصمیم بگیرد و واضح است که در این صورت نتیجه استخدام رضایت بخش نخواهد بود و باعث توسعه مهارت های فردی نخواهید شد.

به عنوان مثل، اگر بدانید شرکت شما در مرحله‌ای از چرخه رشد قرار دارد که نیاز به اندکی ثبات دارد، استخدام مدیری که به صورت ذاتی نوآور است اثرات قابل توجه مخربی دارد. اما اگر شرکت شما با رکود و ایستایی روبرو شده است، استخدام مدیر نوآور بسیار می‌تواند مفید باشد و جالب است بدانید که خلاقیت و نوآوری جزو یکی از ویژگی‌های شخصیتی در MBTI  می‌باشد.

همچنین  mbti به مدیران کمک می کند تا تیم‌های بهتری شکل دهند و به افراد یک تیم کاری کمک می‌کند تا به شکل موثرتری با هم کار کنند و میزان تعارض در تیم کاهش یابد و می‌توان گفت ایجاد تیم‌های با عملکرد شغلی بالا، بدون کمک از ابزار شخصیت شناسی بسیار سخت است.

در صورت تمایل می توانید در دوره آموزشی MBTI  شرکت کنید و این آموزش را به صورت درون سازمانی برگزار نمایید. همچنین کوچینگ کسب و کار نیز در افزایش بهره وری سازمان می‌تواند تاثیر زیادی داشته باشد.

علاوه براین دوره ها اکادمی احمدی منش انواه دوره کوچینگ مانند کوچینگ توسعه فردی و … برگذار میکند.

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

ثبت دیدگاه

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره رایگان با استاد پریسا احمدی منش، اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.

با 40% تخفیف، دوره پرطرفدار کوچینگ رو خریداری کن!