پریسا احمدی منش

بهترین شغل برای افراد احساسی و منطقی چیست؟

بهترین شغل برای افراد احساسی و منطقی

انتخاب شغل بر اساس خودشناسی و تیپ شخصیتی، یکی از ملزومات موفقیت در زندگی و کار است؛ لذا پیشنهاد می‌شود که قبل از انتخاب شغل، ابتدا با شناخت راه‌های خودشناسی، روحیات و شخصیت خود را بهتر بشناسیم و با توجه به آن شغل مناسب خود را انتخاب کنیم. به‌عنوان‌مثال اگر ما یک فرد احساساتی هستیم، بهترین شغل برای افراد احساسی (احساساتی) را انتخاب کنیم.

چنانچه نسبت به انجام تست mbti تمایل دارید میتوانید از طریق آکادمی پریسا احمدی منش اقدام کنید.

همان‌طور که در مقالات قبلی گفته شد تعریف پایه و علمی برای افراد منطقی و احساسی براساس تست شخصیت شناسی MBTI است.

FEELING
احساسی بودن یعنی
تصمیم‌گیری بر اساس ارزش‌های شخصی (منطق شخصی)
و تأثیر تصمیم بر دیگران
THINKING
فکری (منطقی) بودن یعنی
تصمیم گری به‌صورت غیرشخصی (منطق عمومی)
و بر مبنای سود و زیان

البته و به جهت جلوگیری از اشتباه، لازم است به طور دقیق و قطعی بدانیم که ما یک فرد احساسی یا منطقی هستیم و سپس به شغل مناسب برای افراد HSP و منطقی بپردازیم پس پیشنهاد می‌کنیم ابتدا با ویژگی‌های افراد منطقی و احساسی آشنا شوید تا درک بهتری از این موضوع داشته باشید.

بهترین شغل برای افراد احساسی و منطقی چیست؟مقاله پیش نیاز1: آشنایی با تفاوت‌های افراد منطقی و احساسی
بهترین شغل برای افراد احساسی و منطقی چیست؟ مقاله پیش نیاز2: آشنایی با ویژگی‌های افراد منطقی و احساسی

ویژگی افراد با شخصیت شغلی HSP

اگر شما نیز شخصی حساس و احساسی هستید باید این موضوع را به خوبی بدانید که مغز شما واکنش شدیدتری به محرک‌های داخلی و خارجی نشان می‌دهد. نامی که برای این ویژگی افراد با شخصیت HSP در نظر گرفته شده است اختلال پردازش حسی است. فردی که از این ویژگی برخوردار است تفکر و احساساتش در مقایسه با سایر افراد شدید و عمیق‌تر است.

از ویژگی‌هایی که در افراد احساساتی و حساس می‌توان مشاهده کرد می‌توان به مواردی که در ادامه نام برده می‌شود اشاره کرد. 

البته باید در نظر داشته باشید که هر انسانی ویژگی‌ای شخصیتی خود را دارد و ممکن است بعضی از مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود در شما پررنگ‌تر یا کم رنگ‌تر باشد.

  1. اهمیت دادن به دیگران و وقت گذاشتن برای دیگران
  2. دوری از مکان‌های شلوغ و پر سر و صدا
  3. دچار سوء تفاهم شدن در صورتی که به صورت واضح با این افراد گفتگو نداشته باشید
  4. فهم و درک بالا از مسائلی که در اطراف‌شان رخ می‌‌هد
  5. ریزنگری و توجه به جزئیات 
  6. اخلاق مودی
کوچینگ مسیر شغلی
مطالعه مقاله

مزایا و معایب شخصیت HSP

مطمئنا هر صفتی دارای مزایا و معایبی است که در شخصیت افراد حساس ممکن است به شکل زیر بروز کند. سوء تفاهم یکی از ویژگی‌های منفی این افراد است که در زندگی شغلی می‌تواند تاثیرات بدی را برای فرد به همراه داشته باشد.

البته باید این موضوع را در نظر داشته باشید که برای این ویژگی‌ منفی افراد HSP راهکارهای متنوع و کاربردی زیادی وجود دارد. انتخاب شغل مناسب برای افراد HSP کی از راهکار‌های ساده است تا بتوان این صفات منفی را کنترل و اصلاح کرد.

همان‌طور که اشاره شد افراد HSP ویژگی‌های مثبت زیادی نیز دارند که به کارفرمایان و همکاران ایشان کمک می‌کند تجربه خوبی از همکاری با این افراد داشته باشند. برای مثال دقت بالا و همدلی و مهربانی از ویژگی‌های بارز این افراد است که هر شخصی علاقه‌مند است تا فردی با چنین خصایصی از همکاران او باشد.

شغل مناسب افراد احساس / احساساتی

شغل مناسب افراد احساس / احساساتی

احساسی‌ها به آدم‌ها و روابط بسیار اهمیت داده و کارهایی را ترجیح می‌دهند که با انسان و انسانیت سروکار دارد و ماهیت آن کمک به انسان‌ها است.

افرادی که شخصیت HSP دارند علاقه‌‌مند به کارهای رقابتی نیستند و در عوض به کار در محیط‌های دوستانه و حمایتی علاقه‌مند هستند. با توجه به ویژگی‌های افراد احساسی، موارد زیر، برخی از شغل‌های پیشنهادی برای افراد HSP است:

  • مدیریت منابع انسانی
  • فروش
  • خدمات مشتریان
  • مربی کودک
  • روان‌شناسی
  • مددکاری
  • پرستاری
  • نویسندگی
  • مترجمی و ویراستاری
  • معلمی
  • بازیگری
  • حسابداری و مشاوره کسب و کار

شغل مناسب افراد فکری / منطقی

شغل مناسب افراد فکری / منطقی

فکری‌ها به ضوابط و اهداف بیش از آدم‌ها بها داده و علاقه دارند کارهایی که نیازمند تحلیل منطقی مسائل است را انجام دهند؛ همچنین فکری‌ها کار در محیط‌های رقابتی را دوست دارند.

با توجه به ویژگی‌های افراد فکری، موارد زیر، برخی از شغل‌های پیشنهادی برای فکری‌ها است:

  • مدیریت عامل
  • مدیریت اجرایی
  • مدیریت مالی
  • حسابداری و حسابرسی
  • بازرگانی
  • قضاوت و وکالت

نکات مهم تناسب شغل و شخصیت

نکات مهم تناسب شغل و شخصیت

موارد ذکر شده در بالا، فقط نمونه‌هایی از مشاغل هستند که به جهت درک مطلب برای شما بیان شد و همان‌طور که می‌دانید غیر از موارد مذکور، مشاغل زیادی وجود دارد که می‌توانید با درک و عمیق سازی مطالب شخصیت شناسی، خودتان این تشخیص را در مورد سایر مشاغل انجام دهید

نکته مهم این است که موضوع فکری و احساسی، تنها یکی از ابعاد چهارگانه تیپ شخصیتی است و در نهایت باید 4 بعد تیپ شخصیتی‌تان را بر اساس مدل بین‌المللی شخصیت شناسی MBTI  کنار هم بگذارید و باتوجه‌ به فصل مشترک آن‌ها، در مورد شغل مناسبتان بیندیشید.

سکوت سازمانی
مطالعه مقاله

 تیپ شخصیتی ما را در انتخاب شغل محدود نمی‌کند و ما می‌توانم به‌شرط توسعه تیپ شخصیتی و کسب مهارت‌های لازم، شغل مدنظر خود را، حتی برخلاف تیپ شخصیتی‌مان، انتخاب کنیم.یکی از راه‌‌های پیدا کردن شغل مناسب برای افراد HSP شرکت در تست شخصیت شغلی MBTI است تا مناسب‌ترین شغل را برای شخصیت خود انتخاب کنید.

امتیاز دهید

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

حامی اندیش

جهت دریافت مشاوره با دکتر پریسا احمدی منش و اطلاع از شرایط مختلف راجع به دوره‌ها و… اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در اولین فرصت با شما ارتباط بگیریم.