آنچه در این مطلب، مطالعه میفرمایید:
Toggleامروزه مهارت برقراری ارتباط موثر به عنوان یکی از اساسیترین عناصر موفقیت در هر زمینهای شناخته میشود. از خانواده و روابط شخصی تا محیط کار و حتی در فرایند کوچینگ از جمله کوچینگ سازمانی، ارتباط موثر تاثیر مثبتی بر رشد و توسعه افراد دارد. در جلسات کوچینگ، ارتباط موثر بهعنوان یک مهارت اساسی برای ایجاد ارتباط با مراجع (کسانی که در حال کوچینگ هستند) ضروری است. این مهارت نه تنها شامل گوش دادن فعال به مسائل و احساسات مراجع، بلکه شامل قضاوت نکردن، همدلی و به اشتراک گذاری تجربیات نیز میشود. کتاب کوچینگ فردی پریسا احمدی منش کمک زیادی در این زمینه به شما خواهد کرد. در این متن، به تعریف ارتباط موثر در کوچینگ پرداخته و مهارتهایی که در ارتباط موثر و همچنین در جلسات کوچینگ تأثیرگذار هستند را بررسی میکنیم. همچنین برای رزرو جلسه کوچینگ میتوانید به آکادمی پریسا احمدی منش مراجعه کنید.
چنانچه نسبت به انجام تست ام بی تی ای تمایل دارید میتوانید از طریق آکادمی پریسا احمدی منش اقدام کنید.
ارتباط موثر در کوچینگ چیست؟
ارتباط موثر در کوچینگ به معنای ایجاد یک رابطه فعّال و پویا بین کوچ و مراجع (کسانی که تحت کوچینگ قرار دارند) است. این نوع ارتباط نه تنها به ارسال و دریافت پیامها محدود نمیشود، بلکه شامل فهم عمیق، گوش دادن فعّال و پاسخ به نیازها و اهداف مراجع میشود. ضمنا برای برقراری ارتباط بهتر میتوانید یازده مهارت کوچینگ را در آکادمی پریسا احمدی منش مطالعه کنید.
در این نوع ارتباط، کوچ به عنوان فرستنده پیام، نقشی بسیار مهمی دارد و باید بتواند پیامها را با دقت منتقل کند. اهمیت مطرح کردن سوالات باز، گوش دادن فعّال و فراهم کردن فضایی برای اعلام احساسات و اندیشههای مراجع از جمله عوامل اساسی در این نوع ارتباط است.
همچنین، خود پیام در ارتباط موثر نقش اساسی دارد؛ باید روشن و قابل فهم باشد تا مراجع بتواند با دقت آن را دریافت و درک کند. این مهارت به کوچ کمک میکند تا از واژگان و ابزارهای مناسب برای انتقال اطلاعات استفاده کند.
گیرنده پیام، یعنی مراجع باید با بازخورد مناسب، نیازها و اهداف خود را به کوچ انتقال دهد. این تعامل مثبت در ارتباط موثر به سمت تحقق اهداف و تحول فردی مراجع حرکت میکند. برای شناخت بهتر و تحلیل و ارزیابی در این موارد، دوره کوچینگ و داشتن یک مربی توسعه فردی کمک بسیاری خواهد کرد.
چرا برقراری ارتباط موثر با کوچ مهم است ؟
داشتن مهارت برقراری ارتباط موثر برای کوچ اهمیت بسیار زیادی دارد. در زیر به ضرورت ارتباط موثر در کوچینگ اشاره میکنیم:
1. فهم عمیقتر مراجع:
مهارت برقراری ارتباط موثر به کوچ این امکان را میدهد تا به طور عمیقتر از نیازها، اهداف، انتظارات و چالشهای مراجع خود آگاهی پیدا کند. این فهم عمیق در کمک به طراحی برنامههای کوچینگ تنظیم بهترین راهبردها موثر است.
2. گوش دادن فعال:
مهارت گوش دادن فعال به کوچ این امکان را میدهد تا به طور موثر به نیازها و انتظارات مراجع پاسخ دهد. این برقراری ارتباط به کوچ امکان میدهد تا به مراجع در فرآیند تصمیمگیری کمک کند.
3. ایجاد ارتباط مثبت:
مهارت در برقراری ارتباط موثر به کوچ کمک میکند تا ارتباطات مثبت و سازندهای با مراجع خود برقرار کند. این ارتباطات مثبت تاثیر مهمی در ایجاد اعتماد دارند.
4. مدیریت انتظارات:
ارتباط موثر به کوچ این امکان را میدهد تا انتظارات مراجع را به درستی مدیریت کرده و مطمئن شود که اهداف تعیین شده با توجه به نیازها و توقعات مشتری قرار گرفتهاند.
5. بهبود روابط بین فردی:
مهارت برقراری ارتباط موثر در کوچینگ نقش بزرگی در بهبود روابط بین فردی دارد. این مهارت به کوچ کمک میکند که در فرآیند کوچینگ به عنوان یک همراه و مشاور عمل کند.
اصول برقراری ارتباط موثر در کوچینگ
برقراری ارتباط موثر در کوچینگ بر اصول و تکنیکهای مختلفی تکیه دارد. این اصول به همراه یک روحیه باز، صمیمانه و تعهد به رشد مراجع، به برقراری ارتباط موثر در کوچینگ کمک میکنند. در ادامه، برخی از اصول برقراری ارتباط موثر در کوچینگ را بررسی میکنیم:
- خودتان و طرف مقابلتان را خوب بشناسید
- در ارتباط انعطافپذیر و منعطف باشید
- مهارت همدلی و توجه به احساسات طرف مقابل را در خودتان تقویت کنید
- قدرت اثرگذاری و مهارتهای سخنرانی را جدی بگیرید
- درخواست و پیامتان را صریح و واضح بیان کنید
- فعالانه به طرف مقابل گوش دهید
- احترام به طرف مقابل و صداقت در ارتباط را فراموش نکنید
- از زبان بدن مناسب استفاده کنید