بسیار مهم است که افراد ایدهها و نظرات خود را در ارتباط با دیگران به صورت قاطعانه ارائه دهند. این موضوع تاثیر زیادی در موفق شدن افراد در حوزههای مختلفی دارد. یکی از روشهایی که مخاطبین با آن میتوانند در خصوص سخنوری، مهارت خود را بالا ببرند، کوچینگ است. با شرکت در دوره کوچینگ و یادگیری آموزش های کوچینگ سخنوری، ضمن بالا بردن مهارت خود در صحبت کردن، اعتماد به نفس حضور در جمع و ایجاد ارتباط و برقراری مکالمات در شما نیز تقویت خواهد شد. در نتیجه حتما کوچینگ سخنوری را جدی بگیرید.
آنچه در این مطلب، مطالعه میفرمایید:
Toggleنحوه تقویت سخنوری با کوچینگ
چگونه فن بیان خود را با کوچینگ تقویت کنیم؟ تکنیک های بهبود سخنوری با کوچینگ چیست؟ جهت بهبود مهارت سخنوری امکان بهره مندی از کوچینگ وجود دارد. با تکنیک های کوچینگ افراد میتوانند مهارت سخنوری و صحبت کردن درست را یاد بگیرند. در ادامه در مورد تقویت سخنوری با کوچینگ با شما صحبت خواهیم کرد:
مشخص کردن نقاط قوت و ضعف
اولین گام در تقویت فن بیان در کوچینگ مدیران، بررسی و تشخیص نقاط قوت و ضعف در افراد است. در اصل کوچ به وسیله ارزیابی سخنرانی، نقاط ضعف و قوت آنها را میشناسد و بر اساس آن، برنامهای را ارائه خواهد کرد.
توسعه راهبردها و تکنیکهای سخنوری
افراد میتوانند تکنیکها و راهبردهای تاثیرگذار در سخنرانی را تمرین کنند و یاد بگیرند. مثلا به شکل کاربردی و عملی و با استفاده از کوچ، روش بهره بردن از داستان، نمودارها و عکسها را بیاموزند و با تنظیم نرخ صحبت کردن و با استفاده از پرسشهای درست، با دیگران ارتباط موثری را ایجاد کنند.
تمرین و آموزش مهارت سخنوری با کوچینگ
با جلسات کوچینگ، کوچ با ترغیب کردن افراد، آنها را مجبور میکند تا مهارت سخنوری را تمرین کنند و آموزش ببینند. این تمرینها شامل، تمرین در برابر دوربین، ارائه بازخورد و تحلیل سخنرانیها، تمرین و بازی در نقشهای مختلف است. افراد میتوانند با تمرین، نسبت به تقویت سخنرانی و فن بیان با کوچینگ، اقدام کنند.
مدیریت اعتماد به نفس و استرس
در فرایند تقویت سخنوری با کوچینگ میآموزید که چگونه با اضطراب و استرس خود ضمن سخنرانی مبارزه کنید. به دنبال این مدیریت، اعتماد به نفس شما بیشتر شده و عملکردتان بهبود پیدا میکند. در این زمینه مشاوره و تمرینهایی به شما داده میشود تا استرس و اعتماد به نفس بهبود پیدا کند.
بازخورد موثر کوچینگ
در دورههای کوچینگ، به فرد بازخورد موثر و سازندهای ارائه میشود تا او بتواند نقاط قوت خود را بشناسد و آنها را برطرف کند. علاوه بر آن کوچ، با ترغیب افراد و با بازخورد مثبت، انگیزه و اعتماد به نفس افراد را ارتقا میدهد.
تمام موارد فوق در کوچینگ توسعه فردی نیز ارائه میشود.
راههای تقویت سخنوری با کوچینگ
مهارتهایی که افراد با وجود آنها میتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند، به عنوان مهارت فن بیان در سخنوری شناخته شده اند. در کوچینگ به همه این مهارتها توجه میشود و به بهبود آنها کمک خواهد شد. در ادامه در مورد مهارتهای ارتباطی در سخنوری و اینکه چگونه فن بیان خود را تقویت کنیم، با شما صحبت خواهیم کرد.
ارتباط غیر کلامی
در این مهارت نشانههای بدنی به کار گرفته شده و جهت ایجاد ارتباط تاثیرگذار، زبان بدن و اصطلاحات صوری در نظر گرفته خواهد شد. افراد به وسیله این مهارت، امکان انتقال ایدهها و پیامهای خود را به صورت صحیح به دیگران دارند.
خوب گوش دادن
این مهارت به معنی شناخت درست، توانایی فهم و تمرکز صحیح بر ایدههای دیگران است. فرد باید بتواند به شکل کامل به صحبتهای دیگران گوش داده و نشانههای غیر زبانی را بشناسد.
استفاده از زبان مناسب
استفاده از زبان مناسب، برای دیگران نیز در سخنوری بسیار مهم است. فرد باید با استفاده به جا و درست لغات، پیام خود را به طور صحیح به دیگران برساند.
مهارت خودآگاهی
فرد باید قادر باشد در روش ارتباط با مخاطبین، به وسیله موثر اطلاعات بالاتری در خصوص الگوهای ارتباطی بدست آورد. فرد با کسب خودآگاهی میتواند به مهارت بهتری دست پیدا کند.
مهارت گفتاری
افراد در حوزه مهارتهای گفتاری به روشهای پیشرفته احتیاج دارند که این روشها شامل مهارت مختلف ارتباطی، تمرین حرف زدن در مکان شلوغ و غیره است.
توانایی و قدرت تفسیر و بیان احساسات
اینکه افراد قادر باشند به وسیله کلام به شکل درست احساسات را بیان کنند و انتقال دهند نیز یک مهارت در سخنوری است که اهمیت زیادی دارد. افراد باید بدانند که چگونه احساسات خود را به روشی درست منتقل کنند و به این صورت ارتباط عمیقتری را ایجاد کنند.
برقراری روابط مستقیم
افراد با استفاده از مهارت سخنوری قادر خواهند بود با دیگران ارتباط برقرار کنند و رابطه حرفهای و شخصی خود را بهبود دهند.
مهارت حل اختلاف
در سخنوری میبایست دارای قدرت حل اختلاف باشید، به این صورت که فرد باید قادر باشد در حین روبرو شدن با توافقات مثبت، به صورت منطقی برخورد کند و اختلافات را حل کند. این کار در صورتی امکان پذیر است که تکنیک مذاکره را به صورت استراتژیک آموخته باشد که در کوچینگ این آموزش ارائه خواهد شد.
توانایی کسب موفقیت موثر
افراد میآموزند که چگونه جهت کسب موفقیت، با مشتریان، مدیران و همکاران ارتباط داشته باشد.
توانایی پذیرش نظرات
فرد باید بتواند ایدههای خود را به دیگران ارائه دهد تا بتواند به موفقیت نزدیک شود.
جمع بندی؛ چگونه مهارت سخنوری را با کوچینگ تقویت کنیم؟
کوچینگ سخنوری یک روش موثر برای تقویت توانایی افراد در بیان کردن افکار و احساسات شان است. با کمک یک کوچ حرفه ای، می توان نقاط قوت و ضعف را در سخنوری شناسایی کرد و تمرکز را روی بهبود آنها گذاشت. همچنین از طریق کوچینگ سخنوری می توان اعتماد به نفس خود را افزایش داد، بر روی بهبود تن صدا کار کرد، ساختار سخنرانی را شناخت و به مدیریت استرس، زبان بدن و بسیاری از دیگر مهارت های موثر ضروری در سخنوری را هم شناخت. نحوه تقویت سخنوری با کوچینگ به صورت مشخص کردن نقاط قوت و ضعف، توسعه تکنیک های سخنوری، تمرین مهارت سخنوری با کوچینگ، مدیریت اعتماد به نفس و استرس و بازخورد سازنده است.